PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : rogainnnnn

mirge
04-19-2007, 03:07 PM
hocam 20 gündür kullanıyorum rogaini kullanmaya başladığımda saç dökülmem yoktu yani bütün kış dökülmüş artık durmuştu.seyrelen yerlerimden saç gelir diye başladım.fakat 1 haftadır çok yoğun saçlarım dökülmeye başladı.her elimi attığımda 7-8 tel saç geliyor.acaba bu rogaindenmi yoksa retinoik asitli betnovattanmı olabilir.benim retinoik asit %100 saf demiştiniz ya acaba bunun bi yan etkisi olabilirmi.ne yapayım devam edeyimmi.dökülmeyen saçlarım dökülmeye başladı.

Habibullah
04-19-2007, 11:01 PM
ilk haftalarda saç dökülmesi görülebiliyor. kötüye yormuyoruz.

mirge
04-21-2007, 06:11 PM
hocam ne zaman geçer bu durum. mahvetti beni ya .sınavada az bi süre kaldı stres yaptım ders çalışamıyorum.ders çalışırken beyaz sayfaların önüne yılan gibi düşüyolar sinir oluyorum.ondan sonra çalış çalışabilirsen.ne kadar daha sürer acaba.retinoik asiti bıraksammı ki.nolur yardım hocam.

Habibullah
04-21-2007, 10:07 PM
retinoik asite biraz ara ver bari sonra başka bir kaynaktan aldığınla devam edersin...

mirge
05-27-2007, 02:36 PM
merhaba hocam bugün rogaine başlayalı tam 2 ay oldu.saç dökülmem şidetli bi şekilde devam ediyo.orjinalliğinden şüphem yok şakaklarımda tüylenme oldu biraz çünkü.daha ne kadar süre daha kulanmya devam edip yaramıyo diye bırakim.aslında saç tellerimde belirgin bi kalınlaşma oldu.ama dökülmesi durmuyo.

Habibullah
05-27-2007, 08:39 PM
tedaviye devam et. ilk aylarda bu durumu çok anormal karşılamasak da kan demir ferritin düzeylerine bi baktır.
stresden uzak durmaya gayret edip, dengeli beslen. saçların kalınlaşması ileride daha iyi netice alabilceğimizin işaretleri.

mirge
06-02-2007, 07:30 PM
dediğiniz testleri yaptırdım herşeyimin normal olduğunu söyledi doktor.kanım da düşük değil sadece sınırdaymış kan şurubu yazdı.saçlarım manyak gibi dökülmesine karşın acaib yoğun görünmeye başladılar.bide dökülmeseler kimbilir ne olacak :).tepe bölgemi göremiyorum ama kahkül bölgemde sarı sarı o kadar tüy varki ama çok inceler.acaba onlar normal saç kıvamına gelirlermi ki.bu arada 3.şişeye başladım bu şişedede dökülme devam ederse ne yapmamaı önerirsiniz.

kuasar
06-02-2007, 09:23 PM
roğaine tek başına o tüylenmeleri saça dönüştürmeye yetmiyor umarım şansın vardır ama sanmıyorum.

tamburali
06-02-2007, 09:29 PM
roğaine tek başına o tüylenmeleri saça dönüştürmeye yetmiyor umarım şansın vardır ama sanmıyorum.
Bugün 05:30 PM

rogaine in etkisi bu zaten.

ben 3. haftaya geçicem ve tüylerin bir kısmı normal saça yaklaştı

kuasar
06-02-2007, 09:32 PM
şakak bölgelerinde roğaine tek başına etkili değil 3 hafta olmuş kullanalı. 3 ay sonra neden gelişmediğini soracaksın. tepe bölgesinde oldukça etkili ama.

Habibullah
06-02-2007, 10:39 PM
...herkesin deneyimini paylaşması ne güzel..

tamburali
06-03-2007, 10:19 AM
şakak bölgelerinde roğaine tek başına etkili değil 3 hafta olmuş kullanalı. 3 ay sonra neden gelişmediğini soracaksın. tepe bölgesinde oldukça etkili ama.
ben tek başına kullanmıyorum. betnovate ve tretin kullanıyorum.
Ve medobiotin hap alıyorum.

3. hafta bitmedi ve o küçük tüylerin sayısı arttı ve bazıları normal saça ulaştı.

teşekkürler Habibullah hocam

mirge
06-03-2007, 12:27 PM
acnesly ile kullanıyorum zaten tek başına kullanmıyorum.ayrıca bayan olmama rağman % 2 lik değil % 5 lik kullanıyorum.erkeklere göre biraz daha avantajlı olabileceğimi düşünüyorum.bi de dökülmesi dursaydı...

kuasar
06-03-2007, 10:27 PM
evet herkesin paylaşması güzel

Habibullah
06-03-2007, 10:31 PM
cesaretine tebrikler mirge. çok sorunlu bayan hastalara ben %5lik öneriyorum zaten. tek dezavantajı istenmeyen yerlerde de kıl çıkması hele bir saçta çıksın diğerini hallederiz diye düşünüyorum ben...

kuasar
06-03-2007, 10:36 PM
rogaine in etkisi bu zaten.

ben 3. haftaya geçicem ve tüylerin bir kısmı normal saça yaklaştı

tretin ve betnovate yi uzun zamandır kullanmıyodum roğaine ile tekrar kullanmaya başlıyorum. kullanımın daha pratik olduğunu söylüyor. yani eski sıvısındaki gibi akmıyor sıktığın yerde elinle dağıtıyosun

Habibullah
06-03-2007, 10:41 PM
tamam böyle devam...

mirge
06-05-2007, 02:44 PM
kaşımın üstünden alnımın köşelerine kadar olan bölgede biraz kıllanma yaptı fakat pek önemsemiyorum çok değil çünkü, dediğiniz gibi onun çaresi bulunur.ayda bir kaşları aldırırken oralarada bi operasyon yaptırırz :).

Habibullah
06-05-2007, 10:07 PM
kesinlikle haklısın..

mirge
06-18-2007, 07:23 PM
güzel hocam 1 hafta sonra rogain kullanmaya başlayalı 3 ay olcak.bir gram azalmıyo bu dökülmem.erkeklerde fayda etmiş bu meret bende neden etmiyo.ikinci 3 aylık kutuyuda alıp devam edeyimmi ne dersiniz.öss sınavım da süper geçti bu yıl hacettepe veya gazideyim Allah izin. verirse seyrek seyrek saçlarla başlıycam üniversiteye :(((
bu arada proscar kullanim diyorum ama bu ilacı hamilelerin kullanması kesinlikle yasakmış.bu ilaç kullanılsa ne kadar zaman riski devam eder ne kadar sonra hamile kalmakta sakınca olmaz.
napim ben bu rogaini yardımcı olun hocam..

mirge
06-19-2007, 11:24 PM
pardon hocam tatildeymişsiniz yeni farkettim direkt foruma girdiğim için.size iyi tatiller diliyorum.çok uzatmayın ama size ihtiyacımız var.hergün yorumlarınızı okumasam rahat edemiyorum.biz kel kalmadan geri dönün :)

serin
06-21-2007, 09:49 AM
serin merhabarogain nasıl geldi sana şuanda

serin
06-21-2007, 09:53 AM
mirge nasıl geldi rogain sana ,dökülmen durdumu?

bende alostil %2 lik kullanıyorum , yaklaşık iki ay olacak ama çok yoğun dökülmem var. daha önce rogain kullanmıştım altı ay , onu bırakıp alostile başladım ilk dökülme başladığı ana geldi tepem açıldı ,

mirge
06-21-2007, 12:02 PM
benim hem tepem hem kahkül bölgem acaib seyrek ne tarafa tarayacağımı şaşırdım.3 oldu henüz fayda göremediğim gibi daha beter oldu.dün kuaföre gittim tepen iyice seyrelmiş dedi bana iki gündür zambak oldum çok fenayım.kel aynağa döndüm.sen rogain kullanbırken fayda görmüşmüydün

ttyat
06-21-2007, 12:30 PM
ya bu betnovatenin yerine beknazol kullansak olmaz mı??

Sanane
06-21-2007, 11:23 PM
rogaine tek başına kullanıp saçlar çıkabilir ama saç dökülmesi rogainle duracak bi iş olduğunu düşünmüyorum saçlarının dökülmei durmayanlar acaba finasteride içerikli bi ilaç içiolar mı içmiolarsa kolay kolay duracağını düşünmüyorum kanaatimce bende öyle oldu rogaine kullanırken saçlar geliyordu ama dökülme sürekli devam ediyordu ta ki prosterit kullandım dökülme %20 lere felan indii...

Allaha şükür yan etki de olmadı..

mirge
06-24-2007, 08:57 PM
--------------------------------------------------------------------------------

güzel hocam 1 hafta sonra rogain kullanmaya başlayalı 3 ay olcak.bir gram azalmıyo bu dökülmem.erkeklerde fayda etmiş bu meret bende neden etmiyo.ikinci 3 aylık kutuyuda alıp devam edeyimmi ne dersiniz.öss sınavım da süper geçti bu yıl hacettepe veya gazideyim Allah izin. verirse seyrek seyrek saçlarla başlıycam üniversiteye ((
bu arada proscar kullanim diyorum ama bu ilacı hamilelerin kullanması kesinlikle yasakmış.bu ilaç kullanılsa ne kadar zaman riski devam eder ne kadar sonra hamile kalmakta sakınca olmaz.(evliyim çünkü ilacı kullanırken hamile kalmak çok tehlikeliymiş.
napim ben bu rogaini yardımcı olun hocam.. alayımmı yenisini.bırakayımmı.

mirge
06-24-2007, 09:00 PM
yani sarı tüyler var ama son bir haftadır üç kişi saçın baya seyrekleşmiş dedi moralim çok bozuldu.kuaförümde tepen açılmış biraz dedi.3 ay dahamı sabretip kullnsam.yoksa bırakim dağınık mı kalsın.
bu arada tatiliniz güzel geçmiştir umarım

ttyat
06-24-2007, 09:26 PM
mirge ne işin var senin finasteridle falan ya kafayımı yedin .. valla yazdıklarını okudumd a dondum fazla takma bence

collateral
06-24-2007, 09:41 PM
--------------------------------------------------------------------------------

güzel hocam 1 hafta sonra rogain kullanmaya başlayalı 3 ay olcak.bir gram azalmıyo bu dökülmem.erkeklerde fayda etmiş bu meret bende neden etmiyo.ikinci 3 aylık kutuyuda alıp devam edeyimmi ne dersiniz.öss sınavım da süper geçti bu yıl hacettepe veya gazideyim Allah izin. verirse seyrek seyrek saçlarla başlıycam üniversiteye ((
bu arada proscar kullanim diyorum ama bu ilacı hamilelerin kullanması kesinlikle yasakmış.bu ilaç kullanılsa ne kadar zaman riski devam eder ne kadar sonra hamile kalmakta sakınca olmaz.(evliyim çünkü ilacı kullanırken hamile kalmak çok tehlikeliymiş.
napim ben bu rogaini yardımcı olun hocam.. alayımmı yenisini.bırakayımmı.

intiharmı etmek istiyorsun finasteride erkekler içindir bayanlar kullanamaz rogaine gibi degılki bu herkes kullansın..aman haa!!!

tamburali
06-24-2007, 10:40 PM
intiharmı etmek istiyorsun finasteride erkekler içindir bayanlar kullanamaz rogaine gibi degılki bu herkes kullansın..aman haa!!!

yok bir doza kadar bayanlarda kullanıyordu ama hamileyken kesinlikle kullanılmaması gerekiyor

mirge
06-24-2007, 10:47 PM
bayanların yarım tablet kullanabileceğini söylemişti habibullah bey daha önce.

mirge
06-25-2007, 09:26 PM
hocam benim sorularıma da cevap verin lütfen

Habibullah
06-25-2007, 09:50 PM
proscar yani finasteride hamilelik ihtimali olan bayanlar için tehlikeli. hatta kırık bir tabletin tozu bile doğacak bebeğe yan etki yapabiliyor.
yani gebelik ihtimali yoksa çok rahat kullanılablir. bahsi geçen durum dışında gayet emniyetli bir ilaç.ancak bayan saç dökülmelerinde rutinde kullanmıyoruz. finasteride erkek tipi kıllanması olan bayanlarda kullanımı meşhur olan bir ilaç..
aslında zıtlık gibi ama değil. finasteride androjen blokajı yapıp saçı kafada döken ama olmadık yerlerde de kıl çıkartan hormonlara karşı.

mirge
06-25-2007, 10:11 PM
hocam birde rogaine devam edeyim mi diye sormuştum.dökülmem aynı hızla devam ediyor ve kullanmaya başlayalı 3 ay doldu.kuaförümün dikkatini çekti tepen baya seyrelmiş dedi bana moralim bozuldu.iklinci 3 ayı da kullanayımmı yaramadı deyip bırakayımmı.

mirge
06-25-2007, 10:14 PM
sarı sarı tüyler çoğaldı ama ayno oranda dökülmede devam ediyo şiddetle..

Habibullah
06-27-2007, 11:01 AM
rogaine e ek olarak diğer acnelyse steroid içeren losyon vs. kullanıyor musun?
- bi de tedaviye medobiotin ekle. günde 1 kez yarım tablet. 5 mg lıktan...

mirge
06-27-2007, 12:01 PM
dediklerinizi kullnaıyorum.dökülmesine rağmen medabiotin ekleyip devam edeyim yani

Habibullah
06-27-2007, 01:44 PM
evet. medobiton saça vitamin desteği sağlar...

ttyat
06-27-2007, 09:23 PM
hocam bu betnovate yerine beklaqzon kullanabilir miyiz yoksa bu tamamen farklı bir urun mu?eczacıdan betnovate istedim bana aynısı dedi beklazon verdi fakat ustunde ''beklometazon dipropionat''yazıyor.
bide hocam rogaine de 8.aydayım onceden cok iyi idi hatta 45 gunluk iken fayda goormeye başlamıştım fakat bu aralar acaip sekilde dokulme var dokulenlerin hepside kalın telli saçlar..hayırlısı tedaviye de devam ediyorum aknesil betnovate rogaine...

Habibullah
06-27-2007, 10:30 PM
saçının resmini gönderebilir misin drhabibaktas@yahoo.com

mirge
06-29-2007, 07:37 PM
hocam betnovata katılmış retinoik asit saç köküne zarar vermiş olamaz dimi.saç resmini benden mi istediniz tamburaliden mi

Habibullah
06-30-2007, 08:27 PM
sizden ..saçın seyrek olup olmadığına kaba taslak bir bakacam..

mirge
07-01-2007, 10:12 PM
hocam gönderdim resimleri

Habibullah
07-02-2007, 03:07 PM
ben de cevabını yazdım zaten...

peki
10-18-2008, 05:11 PM
Hocam iyi günler iyi çalışmalar saç dökülmesi sorunum var 22 yaşında bayanım.losyon olarak regaine , ell cranell alpha kullanıyorum. Ayrıca hergün 1 tam tablet proscar alıyorum. Ancak bu ilacın bayanlarda kullanılmaması gerektiği yazıyor ileride hamilelik durumunda erkek fetus'da zararları olabileceği yazıyor.Ben de korkudan alamıyorum devam etmelimiyim vücuttan ne kadar zamanda atılır bu ilaç? Ayrıca yüzümde biraz şişme oldu sanırım proscar nedeniyle ilacı kesmelimiyim
şimdiden çok teşekkür ederim

Chemist_06
10-18-2008, 05:14 PM
Hocam iyi günler iyi çalışmalar saç dökülmesi sorunum var 22 yaşında bayanım.losyon olarak regaine , ell cranell alpha kullanıyorum. Ayrıca hergün 1 tam tablet proscar alıyorum. Ancak bu ilacın bayanlarda kullanılmaması gerektiği yazıyor ileride hamilelik durumunda erkek fetus'da zararları olabileceği yazıyor.Ben de korkudan alamıyorum devam etmelimiyim vücuttan ne kadar zamanda atılır bu ilaç? Ayrıca yüzümde biraz şişme oldu sanırım proscar nedeniyle ilacı kesmelimiyim
şimdiden çok teşekkür ederim

ne proscar mı kullanıosunuz ya ilacın üstünde yazıyo dikkat sadece erkekler tarafından kullanılır die:mad: yapmayın lütfen başınıza iş mi açacaksınız

peki
10-18-2008, 05:36 PM
of o zaman bayanlarda kullanım için propecia daha mı iyidir ya da ne almak lazım ,sanırım regaine 'in çıkardığı saçların tüy gibi değil de kalın ve sağlıklı olması için alınması gerekiyor proscar vb. ilaçların