PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tırnağında beliren leke

ceyda
08-27-2007, 04:46 PM
yıllar önce sol elimin yüzük parmağında ince ,kahverengi ve tırnağımın dikine bir çizgi belirdi.ilk başta geçer diye düşünüp dikkate almadım.fakat daha sonra bu çizgi kalınlaşmaya ve daha belirginleşmeye başladı.ayrıca tırnak etinde değdiği yerler koyu renk oldu.ben bu konu ile ilgili plastik cerraha gittim ve dermatolojinin uzmanlık alanı olduğunu söyledi.dermatoloğa da gittiğimde ise önceden çok antibiyotik kullanmış olmamdan kaynaklanğını söyledi.şu an hissedilir bir rahatsızlık vermiyor ama ciddi birşey olabilir mi acaba?geçmesi için ne yapmam gerekiyor?tırnağım uzadıkça o da devam ediyor.ilginize teşekkürler....

Habibullah
08-29-2007, 10:58 PM
hutchinson sign...subungual melanoma...bu kelimelerle bir google yap. çıkan resimlere benziyor mu, tarifin üzerinde durulması gereken bir sorun gibi...

ceyda
08-30-2007, 07:01 PM
pek ona benzemiyor gibi aslında birazda tırstım siz üzerinde durulması gereken bir konu deyince.acaba bu neyin belirtisi? çünkü 15 yıldır var nerdeyse.tekrar bir dermatoloğa görünsem mi ne dersiniz?ben biraz daha inceleyip tekrar yazarım ama çok moralim bozuldu :(

Habibullah
08-30-2007, 10:03 PM
15 yıldır varsa hiç kafaya takma. ama yine de fırsat olduğunda bir dermatologa göster ya da bana bir resim yolla...

ceyda
08-30-2007, 10:31 PM
bu konuda sizi çok rahatsız ediyorum ama sizin neden şüphelendiğinizi çok merak ediyorum.cilt kanseri olarak mı düşündünüz?

Habibullah
08-31-2007, 11:20 PM
sunungula melanoma aklıma geldi ama öyle 15 yıl devam eden bir şey olmaz.tabi hep aynı şekilde kaldıysa...