PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rogaine bakanlik onayı

Baycan
08-24-2007, 10:59 AM
Arkadaslar yanlış mı biliyorum. Rogaine saglık bakanlıgı onaylı degil bu yuzden biz bu ilaci ya yurtdısından yada getirebilecek birilerinden istiyoruz. Amerikada ve cogu yerde bu ilac satiliyor ve doktorlar oneriyorsa neden bizde saglık bakanlıgı onaylamıyor? bir bilgisi olan varmı?

spencer
08-25-2007, 09:56 PM
sağlık bakanlığının onaylamaması cok saçma sonucta yan etkileri daha ciddi olan propeciayı onaylıyor ama neden rogaineyi onaylamıyor Sonucta bu rogaine FDA tarafından onaylandı tıpkı propecianın onaylandığı gibi etkinliği tıpta kabul ediliyor ama neden bakanlık bunu onaylamıyor bu işte bi tuhaflık var ama onu bilemiyorum işte

tamburali
08-25-2007, 10:34 PM
bence asıl tuhaflık Amerika ve bütün avrupa ülkelerinin bu ilacı onaylayıp bizim bakanlıgımızın onaylamaması. Ama bu sayede dikkatm ederseniz onlarca saç çıkartıcı işe yaramaz ilaç var

Baycan
08-27-2007, 10:09 AM
ben burda doktor tavsiyesi ile vitamin kompleksine benzere bir hap kullanmaya baslamistim. 3 kutu kullanmam gerekiyordu ve 2. kutu ortalarinda hafif killanmalar gormustum yada oyle zannettim :). 3. kutuyu almam gerekmeye yakin amerikaya gittim ve ucuz olur diye ordan alayim ilaci dedim nede olsa uretici firma amerikali. Sordugum hic bir eczanede aradigim ilac yoktu firmaya mail attim bana sadece "biz distributor firmayiz bilemiyoruz sizin eyalette varmi yokmu" diye geri donduler.

sonra tekrar bir eczaneye gittim ordaki eczaci ise "biz fda onayi olmayan hic bir sey satamayiz. ama saniyorum sizin aldiginiz ilac balkan yada 3.dunya ulkelerinde test asamasinda olan bir ilacdir sizde ona denk gelmissinizdir" gibi birseyler soyledi. daha sonra ise "sac dokulme sorunun varsa rogaine kullansana" diye ekledi. ben burda reklami yapilan o pahali urunlerden hic birini ordaki raflarda gormedim.

benim kullandigim ilac amazon.com da satiliyor firmaya gore cogu amerikali ve kanadali da kullaniyor. ama benim gittigim eyalette haberleri bile yok adamlarin bu gibi seylerden sadece rogaine biliyorlar. ama buna ragmen bizim ulkede rogaine icin onay yok...

MARE NOSTRUM
08-27-2007, 12:27 PM
Ülkemizin saçma sağlık politikalarından biri de bu.Bioxcin'in kanallarda reklAmları döner 24 saat ama memnun olan bi allahın kulu çıkmaz varsada bir elin parmakları kadardır.Ne de olsa yurdum malı faydalı olmasada devletim yanlış olanı destekler.Tıpkı Çernobil faciasında dönemin sağlık bakanının çay içmesi yada kuş gribinde bakanlarımızın tavuk etini kameraların önünde afiyetle yemesi gibi.:)