Orijinalini görmek için tıklayınız : cilt çatlakları
thranduil
03-10-2007, 06:08 PM
hocam merhabalar.. size daha önce yazmıstım benim kolumda ve omzumda spordan dolayı olusan catlamalar var ve dermatolog bana acnelyse sürmemi önermişti... size bikaç sorum olacak yine cevaplarsanız çok sevinirim..
--- çatlaklar normalde bi sürü sonra şeffaf bi halalıyor ama acnelyse yüzünden sanırım hep içleri kırmızı benimkilerin..hep böyle mi gideck bu kırmızılıklar ...
----bi de ben 3,5 ay olmasına ragmen pek bi gelişme göremedim düzelme adına, çatlaklar hala duruyor ilk günkü gibi ne zaman bi düzelme olur acaba?
----son olarak koltukaltımda acnelyse yüzünden kızarıklık var sürerken biraz oraya da kaçıyo sanırı ister istemez ve cok acıyor siz daha önce momecon pomad tavsiye etmiştiniz ama onu süremiyorum çok sızlıyor onunu yerine elocon losyon kullansam olur mu?
biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.. iyi günler ..Allah a emanet olun..
Habibullah
03-10-2007, 09:25 PM
çatlaklar için bu kremden başka bir de madecassol seçeneğimiz var. ben genelde 2sini beraber öneriyorum.
3.5 ay kısa. beklentimiz 1-2 yıl üzerine.
momecon pomad yerine elocon losyon olur....
thranduil
03-13-2007, 10:51 AM
peki hocam aksamları çatlayan yerlere badem yagı sürmenin acnelyse nin etkisi üzerinde olumsuz bi etkisi olur mu sizce?
Habibullah
03-14-2007, 12:30 PM
badem yağının olumsuz bir etkisi olmaz. ama acnelyse den en az 3-4 saat önce önce olsun....
thranduil
04-24-2007, 09:07 PM
hocam bu çatlakların büyümseini önlemek için bana zeytinyagı kullanmam tavsiye edildi de hergün...madecassol ve acnelyse yi kullanıyorum...sizin bu konuda görüşleriniz nedir, geceleri de zeytinyagı sürsem ?? sizce badem yagından daha etkili olur mu bi de??
ya da zeytinyagı sürmek yerine e vitamini takviyesi alsam eczaneden bi zararı olur mu?
teşekkürler..
Habibullah
04-26-2007, 11:26 PM
zeytinyağının bir zararı olmaz. ancak yağlı bu tür maddeleri uzun süre kullanamazsınız. son derece itici bir olay. nereye kadar vıcık vıcık sür temizle. çatlaklı kal daha iyi. di mi ama :)
thranduil
04-27-2007, 09:39 AM
:)
hocam eger yeni çatlak olusumunu engelliyecekse ben razıyım geceleri sürerim çatlaklı bölgeye sabah da yıkayıverirrim :)
bana zeytinyagını bi fitness antrenörü önermişti de o yüzden bi de size sorayım dedim..
bi de eczanelerde e vitamini satılıyo...sanırm bag dokunun esneklligi için e vitamini gerekli... peki e vitamini hap olarak alsam sizce bi sorun olur mu ? bi de kaç mg?
Habibullah
04-27-2007, 11:46 PM
E vitaminin en fazla günde 400 IU alınabilir. fazlası ters etki yapar.
üşenmeyecekseniz zeytinyağından yarar görebileceğinizi düşünüyorum...
thranduil
04-29-2007, 08:43 PM
hocam cok soru soruyorum ama zeytinyagı sürsem bi de günlük 200 ya da 300 IU
e vitamini de yanına alıp kombine etsem en iyi önlem olur mu çatlaklara karşı?
Habibullah
04-29-2007, 10:32 PM
zararı olmaz. ama ne kadar faydalı oacağını zaman gösterir...deneyebilirsin..
thranduil
04-30-2007, 10:07 AM
peki hocam bu şekilde kullanıp gidişatı da size yazarım... teşekkürler..
Habibullah
04-30-2007, 11:11 PM
hadi bakalım iyi haberler ver...
thranduil
05-11-2007, 11:23 AM
hocam bi kaç sorum daha var size
--hocam benim çatlamalarım agırlık calısırken yaz döneminde olusmustu birden..
acaba diyorum yazın cildin esnekliği daha mı düşük oluyor, su kaybı falan da yüksek oluyo sanırım? yaz için tavsiye edeceginiz extra biişey var mı bol su iç gibi, yazın agırlık hiç çalısma gibi??
--ayrıca ben acnelyse tedavisi boyunca güneş e hiç çıkmıcakmıyım yazın?
--son olarak hocam 6 ay a yakın oldu acnelyse ye baslayalı sonradan sizin önerinizle madecasol da ekledim ama ben gözle görülür bi iyilesme farkedemiorm hala acaba baska cözümlere de basvursam mı ( phytolastil gibi bi ilaç söylemişlerdi ama? )
-- bi de bi dermatolog aynı dertten muzdarip arkadasıma bebe yagı önermiş hergün siz ne dersiniz?
Habibullah
05-12-2007, 09:30 AM
phytolastil de uygun ama maliyet nedeniyle pek kullanamıyoruz. acnelyse ve madecassoldan cevap almak için henüz kullandığınız süre çok kısa. yazın acnelyse kullanabilirsiniz.akşamları sorun olmaz.
bebe yağı cildi yumuşatıp esnekliği göreceli olarak artırır bu da işe yarar.
yazın oluşması biraz tesadüfi olabilir. cilt esas kış mevsiminde daha çok kurur...
thranduil
06-14-2007, 09:09 PM
hocam bikaç soru var da kafama takılan size sorayım dedim..
-- madecassol bağ dokuyu tamir ederken aynı zamanda da güçlendiriyor mu?
--bepanthene krem cildin esnekliğini artırır mı sizce?
--acnelyse krem in etkinliği görüntüyü düzeltmesinde mi yoksa kolsjrn lifleri de tamir ediyor mu?
teşekkürler..
Habibullah
06-14-2007, 11:39 PM
- aynı zamanda güçlendirir. sonuç oraya gider çünkü.
- bepanthen krem değil merhem .esenekliği artırabilir.
-her 2sini de yapıyor...
ahmet35
05-09-2010, 07:31 PM
doktor bey ben 16 yaşındayım hızlı kilo aldım geçen kış bacaklarımdan başlayarak sonrada karın bölgesinde ve kollarımda çatlaklar oluştu geçmesi için napabilirim yardımcı olurmusun .Ama şimdi diyetisene gittim ve 6 kilo verdim sol kolumdaki çatlaklar geçti böle kilo vermerye devam etsem bütün çatlaklar geçermi yoksa krem kullanmam gerekirmi _?
badboys07
03-31-2011, 10:12 PM
hocam benim enteresan bır sorum olacak...1 ay oncesıne kadar belımın sol arka kısmında hafıf hafıf sızıntı seklınde usumeler oluyordu ara ara.... sandımkı once bobrek..degılmıs sonra kas agrısı sandım...dun farkettım belımın sag tarafında 2 adet catlak var... sol yanı problem olan tarafta 7 adet catlak var bu catlaklar bu sekılde üşüme hissi verirmi...agrı yok kesınlıkle ....bazende gıydıgım elbıselerın belımı lastıklerı ız yapıyor ondan oluyor sandım... hocam lutfen bana cevap verın yanı bılmıyorum üşüme hissi gıbı ama cok az yanı baska bır ısle mesgul oldugumda unutuyorum ..... sımdıden tsk edıyorum
badboys07
04-01-2011, 09:37 PM
hocam yıne ben enteresan sorunun sahıbı habıbullah hocam hafıften usume oluyor demıstım ya hafıf ara ara yanma gıbıde oluyor hocam sevabınızı beklıyorum... seniseviyorum1907@yahoo.de adresım
Habibullah
04-04-2011, 09:57 PM
doktor bey ben 16 yaşındayım hızlı kilo aldım geçen kış bacaklarımdan başlayarak sonrada karın bölgesinde ve kollarımda çatlaklar oluştu geçmesi için napabilirim yardımcı olurmusun .Ama şimdi diyetisene gittim ve 6 kilo verdim sol kolumdaki çatlaklar geçti böle kilo vermerye devam etsem bütün çatlaklar geçermi yoksa krem kullanmam gerekirmi _?
- çatlaklar bir kere oluştuktan sonra artık kendiliğinden düzelmez. contractubex madecassol bazı hastalarda işe yarıyor..
Habibullah
04-04-2011, 09:59 PM
hocam benim enteresan bır sorum olacak...1 ay oncesıne kadar belımın sol arka kısmında hafıf hafıf sızıntı seklınde usumeler oluyordu ara ara.... sandımkı once bobrek..degılmıs sonra kas agrısı sandım...dun farkettım belımın sag tarafında 2 adet catlak var... sol yanı problem olan tarafta 7 adet catlak var bu catlaklar bu sekılde üşüme hissi verirmi...agrı yok kesınlıkle ....bazende gıydıgım elbıselerın belımı lastıklerı ız yapıyor ondan oluyor sandım... hocam lutfen bana cevap verın yanı bılmıyorum üşüme hissi gıbı ama cok az yanı baska bır ısle mesgul oldugumda unutuyorum ..... sımdıden tsk edıyorum
- çatlakların bu gibi belirti verebileceği hiç aklıma gelmez...
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.