PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : seboreik dermatit ve kepek sorunu olan arkadaşlar lütfen

spencer
08-11-2007, 10:08 PM
arkadaşlar seboreik dermatit ile ilgili hangi şampuanı kullanıyorsunuz?ben blue cap kullanıyorum(kepek olmadığı zaman placenta) ama blue cap şampuanın fiyatı 45 ytl oldugu için bırakmak istiyorum.nizoral sedolin konazol ketoral vs sampuanlar sacı matlaştırıyor rengini kestaneye ceviriyor benim şaçlarım uzun oldugu için bu şampuanlar saclarımı mahvediyor.ben bu hastalıkla ilgili krem falan kullanmıyorum cünkü blue cap sampuanı saclarım kaşlarım kullaklarımın içi ve arkası ve bide burun kenarlarında kızarıklık olunca sürüyorum ve iyi geliyor yani kreme gerek yok sizin bu hastalıkla ilgili deneyimleriniz neler sizler hangi şampuanları kullanıyorsunuz?şampuanlar size nasıl geliyor?tek başına şampuan yeterli mi yani sampuanın köpügünü bu hastalıktan etkilenen yerlere sürdügünüzde yeterli oluyor mu yoksa ek olarak krem kullanıyor musun?kısacası şampuanlar hakkındaki deneyimleriniz neler?verdiginiz cevaplar dogrultusunda kullanacagım şampuana karar vericem lütfen bana yardımcı olun
cevaplarınızı bekliyorum
şimdiden tesekkürler
hoscakalın

denizka
08-11-2007, 10:57 PM
Valla bana yeryüzündeki hiçbi şampuan ciddi fayda etmedi, bluecap bile..Ama elocon/psorcutan pomatı saçlı deriye sürdüğümden beri iyi sonuç aldım.Sürdüğüm yerdeki kabuklanmalar kızarıklıklar yokoldu.Şimdi zetion şampuan kullanıcam, sonuçları bildiririm...

spencer
08-12-2007, 09:15 PM
kardeş zetion kullandığın zaman benide bilgilendirirsin unutmazsan sevinirim

hayat türküsü
08-21-2007, 10:55 AM
merhaba..bendede aynı durum söz konusu..prozinc şampuan kullanıyorum.birde elecon losyon var ondan sürüyorum oluşunca 2-3 seferde geçiriyo..ama inşallah sürekli bu şampuanı kullanmak saça zarar vermez..saçlarımın ön yan kısımları hep minicik saç vardı oralar azaldı biraz sanki öyle geliyo.saçları toplamaktan mı ileri geliyo bu durum yada bu egzama olayımı böle yapıyo kafama takılıyo aslında.hocam cevawp verirse yada bi bilginiz varsa bişey sölerseniz mutlu olurum..acil şifalar herkese..

spencer
08-23-2007, 10:39 PM
Bu hastalık saç dökmez hayat türküsü ama gercekten insanın psikolojisini bozuyor aslında blue cap tek basına cok iyi geliyor bu hastalığa krem kullanmayada gerek yok ama fiyatı pahalı ben uzun süredir kullanıyorum blue cap şampuanı ve hepisnide denedim ama blue cap kadar etkili degil zetion sampuanı da denedim iyi geliyor ama oda sacı sertleştiriyor matlaştırıyor saçlarım kısa olsa zetionu sürekli kullanırım ama saçlarım uzun oldugu için yıpratıyor saçları prozinc şampuan iyi biliyorum ama blue cap kadar etkli olabilecegini de sanmıyorum cevabın için tesekkürler bi gelişme olursa yani daha iyi bir secenek bulursam seni haberdar ederim
hoscakal

spencer
08-23-2007, 10:48 PM
hayat türküsü yazmayı unutmuşum bu prozinc sampuan gercekten bu hastalığa tam olarak iyi geliyor mu?birde prozinc şampuanın köpügünü kaşlarına kulaklarının içine ve arkasına burun ve civarında kızarıklık olunca oralarada sürüyor musun?sürüyorsan nasıl oradaki kepeklenme ve kızarıklığı geciriyor mu?son olarak bu şampuanın hangi çesidini kullanıyorsun üzerinde kepeğe karsı etkili yazılı olanlar mı yoksa başka bi çeşidi mi çünkü bildigime göre bu şampuanın cok cesidi var
cevap verirsen sevinirim
hoşçakal

hayat türküsü
08-24-2007, 05:06 PM
selam spencer..!! evet bu hastalık kesinlikle insanın canını sıkıyor.Allah'tan gelen her şeye isyanımız yok ama insan üzülüyor..şimdi cevaplara geleyim: prozinc şampuanın kepeğe karşı etkili olanını vermişti bana doktor.kutusu mor renkte olan.ama şu var ki mesela şuanda olmasa bile o kabuklar oluşmaya başladığında elecon losyon işi bitiriyor sevgili spencer.bence olay losyonda.ama şampuan saçımı bozmadı,matlaştırmadı ve birden kepeklenmeye neden olmadı.bende ki egzama kalıtsal aslında üzüntüyle çıkmıştı ama ailemdede var.yani geçici bişi değil bu kardeşim sende biliyosun..o yüzden habibullah hocama da sordum oluştukça losyonu ve şampuanı kullan dedi.yapçak bişi yok malesef.hee köpük olayına gelince kardeşim,ben hiç köpüğü kaşıma yada kulak içlerime sürmedim.ama o elecon losyonu kullanmaya başladığımdan 2 gün sonra kendiliğinden geçti.en çok buna sevinmiştim.çünki zamanla kabuklar daha çok kaşınmaya ve kanamaya yol açmıştı.kafamdakilerde öle.biliyosun olayı..ben memnunum şuanda spencer bu şampuandan.ve ecza dolabımda sürekli losyondanda bulunduruyorum.bişi olunca 1 yada 2 defa kullanınca hemen kendini belli ediyo iyileşmeler.hocama da sor istersen bakalım eleconu önerecek mi sana?ben kullan derim kardeşim..herzaman cevaplamaya hazırım tabiiki..hocamız bize ne güzel örnek oluyor, o kadar yoğunluğuna rağmen bizlere cevap veriyor,bizde birbirimize yardımcı olmalıyız..olabildiysem ne mutlu bana..sevgiler..ve burdan okuyan gören herkesin ayrıca berat kandili mübarek olsun..sevgili hocam tabi en önce senin.. :)

Habibullah
08-24-2007, 11:43 PM
teşekkür ederim. inşallah iyiliklere vesile olur....

spencer
08-25-2007, 09:53 PM
Habibullah hocam ben ya blue cap şampuana devam edecegim yada zetion kullanacağım zetionda iyi geliyor üstelik kaş kulak burun ve civarına da zetionun köpüğünü sürüyorum iyi geliyor ama açıkcası server hoca cilde sürülmez dedigi ve sizin daha sonra krem gibi kullanılıp bırakıldığı zaman egzema ve tahrişe yol açabilir demeniz korkuttu beni ama ben şampuanın köpügünü bu bahsedilen yere sürmem şart başka bi çare yok sanırım hocam zetion ile sadece saçlarımı yıkasasam kaşlarımdaki kepeklenme cildimdeki kepeklenme burun ve civarındaki kızarıklık kulak içi ve arkasındaki kabuklanmalar için krem kullansam olur mu?eger olursa hangi kremi nasıl kullanmayalım adını vereceginiz kremin içinde kortizon olmasın ama eger olursa kullanmayı denemem elocon losyonu bahsettgim yerlere uygulayabilir miyim yada vereceginiz ilacı bekliyorum hocam hersey için tesekkürler
allaha emanetsiniz
hayat türküsü sende saol eksik olma

Habibullah
08-25-2007, 10:30 PM
kortizonsuz olarak elidel krem kullabilirsiniz...diğer dedikleriniz tamam.....

spencer
08-26-2007, 09:30 PM
peki hocam ben bu elidel kremi hem kaştaki kepeklenme burun ve civarındaki kızarıklık kulak içi ve arkası kabuklanma olan yerlerin hepsine mi sürecegim yani bu krem bu bahsettigim yerler için mi gecerli kafama takılan şu aslında diger alanlarda kepeklenme ve kabuklanma oluyor bu krem kepek ve kabuklanmayı geciriyor ise burun ve civarındaki kızarıklığa nasıl iyi geliyor.yani kepeklenme kabuklanma ayrı burun ve civarındaki kızarıklık ayrı bütün bahsettigim yerlere elidel mi süreyim?(burun ve civarındaki kızarıklıkta dahil) umarım sorumu anlatabilmişimdir bide bu kremi nasıl kullanacagım günde 1 kez mi ve akşamları yatarken sürsem olurmu?
cok tesekkürler
allaha emanetsiniz

Habibullah
08-26-2007, 10:04 PM
sorunlu her yere sür. günde 2 kezle düzelince azaltırsın. günde 1e 2 günde 1 e...ama az az da olsa sürekli kullanmak gerek...

spencer
08-27-2007, 04:55 PM
sürekli kullanmak derken hastalık olduğu sürece süreceğim dimi hocam yani kepeklenme kabuklanma kızarıklık olunca süreceğim degil mi cildim rahatken hastalık olmadığı zaman sürmeyeceğim öyle mi?sayın hocam

Habibullah
08-29-2007, 10:56 PM
cilt rahatken bile haftada 1-2 kez hastalıklı alana sürmek. hem korur hem totalde kullanılacak miktarı azaltır...

spencer
08-31-2007, 05:39 PM
hocam bu konu ile ilgili son sorum sizi cok sıktım bu konu ile alakalı ama anlayışınız gercekten sınırsız gibi bu yüzden cok tesekkür ederim anlayışınız için bu zetion şampuanın yan etkisinin olmadığını söylemiştiniz.Şampuanın prospektüsünde yan etkiler kısmında aynen şöyle yazıyor:''Uzun süreli zink pirition kullanımı ile periferal nevrit,parestezi ve kaslarda zayıflık gibi sistemik etki oluşabilir.'' hocam bu yan etkiler ciddi yan etkiler midir?şampuan nasıl kaslarda zayıflık yapabilir ki bunu anlamadım birde periferal nevrit,parestezi ne demek?
hocam son kafama takılan bunlardı
ilginiz alakanız için cok tesekkürler
allaha razı olsun
hoscakalın

Habibullah
08-31-2007, 11:17 PM
bunlar çok uç ihtimalller. nasıl olmuş? başka bir sebebi olmalı.ya da milyonda bir ihtimal...bunlar göz önüne alınarak kullanım ihmal edilemez.

thezad
11-15-2007, 09:18 PM
sayın hocam kaşlarımda 1 yıldan beri kepek var ve bazende kaş çevrem çok kaşınıyor kaşıdığım zamanda tahriş oluor..kaşlarımdaki kepeklerin ortadan kalkması için ne tip bi ilaç önersiniz ismini yazarsanız memnun olurum

Habibullah
11-15-2007, 11:10 PM
sürersiniz geçer bırakırsınız tekrarlar , büyük ihtimalle. elocon losyon kullanın...

bora06demir
01-07-2008, 06:37 PM
Sayın Hocam bu hastalıgın iyilesmesi için hiçbir kimyasal madde kullnmamak bir çözüm olabilirmi.Bende krem sabun vb.şeyleri kullanmadıgımda şiddeti azalıyor
yada ban öyle geliyor bizi aydınlatırsanız sevinirim.hocam Allah razı olsun sizden çok güzel bir site

balabatisler
01-07-2008, 07:25 PM
kışın ne yaparsak yapalım bu kabuklanmalar oluyor hatta benim kafa derimde bazı yerler bembeyaz oluyor genelde de ağrıyor o kısımlar ama bu durum şiddetli saç dökülmesi yaratmıyor 2 günde bir çam terebentinli şampuan kullanın tabiki saç tipinize uygun şampuan en azından azaltıyor geçmiş olsun

Habibullah
01-07-2008, 10:47 PM
Sayın Hocam bu hastalıgın iyilesmesi için hiçbir kimyasal madde kullnmamak bir çözüm olabilirmi.Bende krem sabun vb.şeyleri kullanmadıgımda şiddeti azalıyor
yada ban öyle geliyor bizi aydınlatırsanız sevinirim.hocam Allah razı olsun sizden çok güzel bir site

-bu durumu tecrübe etmek gerek. ama az da ols faydası olur mutlaka..

freemec
01-07-2008, 11:21 PM
ya arkadasar bise sorcom bu hastalikta iltihapli sivilceler de oluyor mu? bolge bolge cikan sivilceler. bi de bu sivilcelere yakin yerlerdeki saclariniz dokuluyor mu?

denizka
01-07-2008, 11:27 PM
sanırım bu hastalığın kökten tedavisi karşılığı 1 milyon $ verecek insanlar vardır.yani hakikaten tam çözümü yok henüz.ancak kortikosteroidlerle kontrol altına alınabiliyor.saç dökmüyor ama erkek tipi saç dökülmesi varsa onu hızlandırıyormuş.soğuğa dikkat soğukta semptomalr azıyor.

kışın ne yaparsak yapalım bu kabuklanmalar oluyor hatta benim kafa derimde bazı yerler bembeyaz oluyor genelde de ağrıyor o kısımlar ama bu durum şiddetli saç dökülmesi yaratmıyor 2 günde bir çam terebentinli şampuan kullanın tabiki saç tipinize uygun şampuan en azından azaltıyor geçmiş olsun

derin92
04-10-2008, 06:16 PM
arkadaşlar bu hastalık saç dökülmedine neden olr mu doktor bey zetion u önerdi. ancak şampuanlın yanında krem kullanan arkadaşkar hangi kremleri nasıl kullnıyorlar araştırdım ama çok kaışık geldi yardımcı olusanız sevinirim

spencer
04-11-2008, 11:13 PM
derin92 hep karşı karşıya geliyoruz ben artık zetionla ilgili tam tecrubeye sahibim zetion kullan ben krem kullanmıyorum ancak önceleri elocon pomad kullanıyordum burun ve civarındaki kızarıklıklara bıraktım çünkü kortizonlu sen şöyle yap sana tavsiyem ben öyle yapıyorum zetionla saçını yıkarken hastalıktan etkilenen yerler nereler ise (kaşlardaki kepek ve kabuklanmalar,burun ve civarında kızarıklık olan bölgeler,kulak içi ve arkası kabuklanmalar)yani kısacası nereler etkileniyorsa bu şikayetler olmadığı zamanda sür eğer öyle yaparsan hastalığın çıkmasını engelliyor zetion kullandığımdan beri cildimde kızarıklık olmuyor cünkü her zetionla yıkadıgımda köpügünüde sürüyorum oralarada köpügünü sür ve 2-3dk beklet komple saçınla birlikte durula sana tavsiyem saçını her yıkadığında 3kez köpürt öyle kullan daha yararlı saçlarında fazla kuruma yaparsa sana tavsiye ettigim diğer sampuanıda diger günler kullanırsan kurumada geciyor ama sen yinede ben krem kullanmak istiyorum dersen içinde kortizon olmayan elidel kullanabilirsin içinde kortizon yok

derin92
04-17-2008, 10:35 PM
cevabını yeni gördüm .teşekkür ederim arkadaşım tecrübelerinden faydalanıyorum.çok güzel bilgiler veriyorsun:)

spencer
04-18-2008, 10:56 PM
Önemli değil derin önemli olan sonuç alabilmen umarım sonuç alırsın

yuxel85
07-25-2009, 01:30 PM
arkadaşlar ben de bu hastalığı askerde kaptım.saçlarım normalde yağlı yıllarca head and shoulders kullandım sorun yok tu ancak nezamnkı seb.der.cıktı ozaman head and shoulders arttırdı bu lanet hastalığı. PROZINC mor şampuanı kullanmaya başladım 1 ay oldu ve normalde herhafta bası aksatmadan cıkan dokuntuler tamamen gectı 1 aydır hiç döküntü kızarma olmuyor sadece bıraz kasınıyor sanırım gecırıyor bu şampuan öyle hissediyorum.umarım iyi gelir herkese.
allah hepimize şifa versin.

petrol990
08-09-2009, 10:04 PM
8 yıldır cekerim bu illeti, nizoral, ketoral gibi sampuanlar kullandım fayda ettimi? hayır.
elecon, dermovate, betnovate gibi losyonlar surunce kepeklenmeyi gecirdi. ailemizde kellik yoktur ama sulalede bi ben varım kanımca bu losyonlar veya kepeklenmeler yaptı, kepeklerin şiddetini anlatmam size kafam komple kepekti.
artık vaz gectim kepeklerle ugrasmaktan saldım gitti derken, clearın sport sampuanın iyi geldigini okudum forumlardan. aldım kullanıyorum sampuanmı gecirdi kendiliğindenmi gecti bilmiyorum ama, en yoğun olarrak kafaım ustunde bulunan kepeklerden eser yok, sadece faul bölgesinde biraz var onlarda kafalarına göre bi oluyolar bi olmuyolar. tavsiye ederim clear sportu.