Orijinalini görmek için tıklayınız : saç yıkama ve dökülme
thranduil
03-26-2007, 02:30 PM
hocam merhabalar....
ben yaklasık 6 aydır 1/4 proscar kullanıyorum..saçlarım biraz siyahlaştı ama onun dışında pek bir değişklik yok açıkcası... size bir kaç soru sormak istiyorum
-- benim saçlarım aşırı derece yaglanıyor, zaten çok asırı terleyen bi adamım.. dermatologa gittigimde roaccutan yazmasını istemiştim ama yasım genc oldugu için yazmadı ( 21 yasındayım) bana sedolin yazdı .. saçım cok yaglandıgı için hergün yıkamam gerekiyor ben de hergün sedolinle sabahları 1 kere yıkıyorum ama özellikle yıkarken daha da fazla dökülüyor ..gecen baktım yıkadıktan sonra tararken şöyle bi 30 tel falan dökülmüş...yıkamasam bu sefer yaglı oluyor o zaman da cok dökülüyor.yani asagı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık ...sizce napmalıyım bunun için?
--- benim durumumdaki birisi için hergün yıkamak saça zararlı mı yani dökülmeyi şiddetlendirir mi?
-- bi de ben bu proscar dan umudu kesecem galiba 6 ay oldu ama pek bi etki yok..rogaine e baslayayım diyorum siz ne dersiniz?
kusura bakmayın uzun bi yazı oldu ama yardımcı olursanız çok memnun olurum..
teşekkürler, iyi çalışmalar...
Habibullah
03-26-2007, 11:34 PM
-rogaine e başlayın tabi. proscar tablete de devam..2 günde 1 yıka. yağlanırsa yağlansın. şampuan olarak bir de konazol kullan. ....köpük saçta kalsın biraz 15-30 dk...
thranduil
03-27-2007, 10:44 AM
peki hocam çok teşekkür ederim allah razı olsun..
Habibullah
03-27-2007, 10:13 PM
amin. inşallah herşey gönlünce olur...
thranduil
04-08-2007, 02:12 PM
hocam merhaba... dediğiniz gibi artık 2 günde bir yıkıyorum, saçımı sedolin ve ketorali dönüşümlü kullanıyorum... ben bi kere şampuanlayıp ve 10 15 dk bekletiorum köpüğü saçımda siz kaç kere şampuanlamamı önerirsiniz ve her şampuanlamada köpüğü bekletelim mi?
Habibullah
04-08-2007, 08:33 PM
bir yıkamada en fazla 2 kere köpükle.2. de bekletirsin... fazlası çok kurutur...
thranduil
04-12-2007, 05:34 PM
hocam 2 günde bir yıkayınca saç diplerimde yine sivilce gibi şeyler çıkmaya başladı.. hergün yıkarken yoktu bunlar ( benim saçım çok aşırı yaglanıyor da) sizce 2 günde bir yıkamaya devam mı edeyim yoksa eskisi gibi hergün bir kere mi şampuanlayayım??
hocam bi de bu elocon losyon sadece kızarıklık ve kaşıntı için mi?
Habibullah
04-13-2007, 11:02 PM
benim önerim oluşan sivilcelere biraz katlan.kısır döngüyü kırmak zorundasın. 2 günde 1 iyi bir sıklık senin için...
elocon losyonun dökülmedeki esas kullanım amacı acnelyse-retinoik asit-in ve rogaine in daha konforlu kullanımını sağlamak. bu da bahsettiğin gibi muhtemel kızarıklık kaşıntı gibi lokal yan etkilerin giderilmesidir.
thranduil
04-14-2007, 08:57 AM
tekrar teşekkür ederim, sağolun hocam..
Habibullah
04-15-2007, 12:43 AM
tamam. esen kalasın...
thranduil
04-20-2007, 05:29 PM
hocam tekrar merhaba rahatsız ediyoruz kusura bakmayın ama.... ben iki günde bir yıkamaya devam ediyorum benim seboreik dermatitim yine azdı, saç dipplerimde kabuklanmalar oluyor yine (sac diplerimde cıkan sivilceler önemli değil ama bu kabuklanma rahatsız ediyor).. hergün yıkarken bu sorunlar yoktu, ben yine hergün cok az köpükle yıkasam sizce yine cok kurutup yıpratır mı saçımı? çünkü bu seboreik dermatit de epey saç döküyor.. iyi günler..
Habibullah
04-20-2007, 11:09 PM
bir denge tutturmak lazım. bir gün günde 1 kez de yetmez. 2 günde 1 kez iyi bir sıklık. bir süre sabredin. sorunlu gün psorcutan losyon sürün....
thranduil
04-27-2007, 09:43 PM
hocam cok az miktarda sadece saç uçlarına sürülen jöle sprey in zararı olmaz di mi ?
Habibullah
04-27-2007, 11:48 PM
allerjik olmadıkça zararı olmaz. allerji olduğu da kaşıntı ve kızarıklık yaparsa anlaşılır..
thranduil
06-04-2007, 10:50 AM
hocam bir buçuk ay boyunca dediğiniz gibi iki günde bir yıkadım saçımı, saçımın her yerinde inanılmaz büyük sivilce benzeri şeyler çıktı, sürdüğüm losyon da fayda etmedi malesef... ayrıca 2 günde bir yıkayınca dökülme de yaglanmayla paralel olarak çook artıyo..
ben yine galiba saçımı her gün çok az şampuanla yıkama işine döneceğim.. sedolin kullanıyorum ketoralle dönüşümlü..size soracagım şu:
sedolin malum saçımı çok kurutuyo içeriğinden dolayı. bana günlük kullanım için daha uygun olan bi sampuan da önerirseniz arasıra da onu kullanmak isterim ( mesela geçen gün defneli zeytinyaglı bi sampuan görmüstüm)
Habibullah
06-04-2007, 07:36 PM
placenta şampuan olabilir.
thranduil
06-07-2007, 08:52 PM
hocam bugün rogain e basladım.. acaba rogaine i sürdükten sonra mesela yarım saat sonra saçı kurutsak etkisinden bişey kaybeder mi?
Habibullah
06-07-2007, 11:49 PM
kaybetmemesi lazım.kaybetmez.
memo_30
06-08-2007, 01:05 PM
Merhaba Hocam;
Erkek
hocam revir.com da yazmıştım ama beni buraya yönlendirmiştiniz.
Sorunum şu;
Saçlarım tepe noktası tamamen açılmış vaziyette.Lise yıllarında aniden aşırı bir şekilde yağlandı ve çok hızlı bir şekilde döküldü.Bunun için hiç doktora gitmedim.Şu anda BİOXCİN kullanıyorum.Ancak arkadaşın biri şu ilaçları kullanıyormuş: Rınco C, Pharmaton (Tb.), Andracur (Tb.), Prozınc Şampuan, Minoxsıdıl Sprey. Çok iyi geldiğini hatta sarı sarı tüyler çıktığını söyledi.Bende bir uzmana danışmadan kullanmak istemedim tabi.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.TEŞEKKÜRLER...
Habibullah
06-09-2007, 12:47 PM
minoksidil sprey,prozinc şampuan uygun. diğerlerini bırakın. ek olarak her zaman söylediğimiz gibi: acnelyse krem ve steroid içeren bir losyon ya da krem. saç ile ilgili diğer soru ve cevaplarda oldukça ayrıntı var.
rabia17
11-13-2008, 07:42 PM
hocam merhaba ben 16 yaşındayım ve saçlarımın nerdeyse %60ı gitti ve halada aşırı derece dökülüyor doktorum elocon losyon önerdi henüz kullanmadım bugün başlayacağım ve ondan önce revigen şampuan kullanmamı istedi.fakat revigeni kullanmadım.saçlarımın çıkmasını istiyorum tepe noktası iyice döküldü acaba saçlarımın yeniden çıkması için ne önerirsiniz?ve bunun dışında psikiyatrik tedavi görüyorum kullandığım ilaçlardan olabilirmi? teşekkür ederim
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.