PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saç problemi

LaRocque
03-25-2007, 08:28 AM
Hocam merhaba,sitenizi revir.com'da gezerken farkettim.Öncelikle bu güzel site için ve bilgilerinizden faydalanmamızı sağladığınız için size sonsuz tşk ediyorum.

22 yaşındayım, saçlarımın ön kısmında seyrelme,güçsüzleşme var eskiye nazaran,bunun sebebi teknik uni'de mühendislik okuduğum için mi, biraz depresif bir kişiliğe sahip olduğum için mi,yoksa erkeklik hormonlarıyla mı alakalı bilmiyorum açıkçası.Sigara,alkol ve sağlıksız beslenme de bu problemi tetikledi sanırım.Ön taraflarım çok güçsüzleşti,saç tellerimde incelme var,ve işin kötü yanı şakaklarımda açılma var,beni en çok üzen de bu oldu,yan taraflarımın açılması oldu.

Elimi saçıma götürdüğümde elime saç teli gelmiyor,yani öyle bariz bir dökülme yok,fakat şu son bir yıl içinde alın çizgim geriye doğru çekildi ve şakaklarımda bir açılma var,yanlarda boşluk oluştu.Tepe bölgesinde açılma yok.Ön taraflardaki saçlarımı eskisi gibi kalın telli ve güçlü hale getirmek istiyorum,yan taraflarda boşluk oluştu,Şakaklarımdan yeniden saç çıkartmak istiyorum,bu mümkün mü?

Bana ne önerirsiniz?

LaRocque
03-25-2007, 11:20 AM
Açıkçası durumum o kadar vahim değil ve yaşım küçük,ama yanlardaki açılmalar beni baya mutsuz etti,sizce rogaine ve propecia kullanmak için erken mi,benim yaşımdaki erkekler de kullanıyor mu rogain ve propecia'yı,yoksa bu ilaçların yerine revivogen gibi kozmetik ürünler mi deniyeyim?

sanırım Hamilton skalasında 2.derecede saç kaybı yaşıyorum
http://www.crescina.com/images_it/dir_uomo_uk.jpg

Saçlarımı artık saç spreyi veya jöleyle dikleştiremiyorum,o kadar güçsüzler ki,jöle bile dik tutamıyor saçımı,dikleştirsem bile şakaklarda açıklık olunca çok kötü gözüküyor.

Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim :)

Habibullah
03-25-2007, 03:06 PM
erkek tipi dökülme var. önerilerim:
1. sağlıklı beslenme
2. sigara alkol stop
3. gerçek rogaine %5 günde 2 kez
4. akşamları acnelyse krem ve betnovate saç losyonu ...ya da içine 1 cc retinoik asit katılmış betnovate saç losyonu.
5. hergün 1 çeyrek tablet proscar,prosterit ya da dilaprost.
6 yeşil çay.

LaRocque
03-25-2007, 06:46 PM
Hocam peki bu verdiğiniz ilaçları ömür boyu kullanma zorunluluğu var mı?Ben rogaine ve proscar için kullanım bırakıldığı anda saçlar eski haline geri dönüyor,dökülme kaldığı yerden devam ediyor diye duydum.Yani ne zamana kadar kullancam hakkında hiçbir fikrim yok.Sanki bir müddet kullanımdan sonra ilaçları bıraktığım anda saçlar eskisinden daha da kötü dökülecek gibi bir his var içimde :confused:

Ayrıca bu proscar ile prosterit aynı şey mi?Yoksa biri diğerinden daha mı etkili?

Hocam ben sanırım Revivogen'lik durumun çok daha ötesindeyim :(

LaRocque
03-25-2007, 09:56 PM
Hocam biraz önce revir.com'daki cevabınızı okudum,çok tşk ederim ilgilendiğiniz için :)

Habibullah
03-26-2007, 11:24 PM
inşallah sorunun bir çözüm bulur...

LaRocque
04-09-2007, 03:29 PM
Hocam birşey daha öğrenmek istiyorum.Rogaine'in öntaraflarda etkili olması için acnelyse krem ve betnovate losyon kullanılması gerektiğini anladım.Sorum şu:

Rogainin emilimini artttıran kıllanmaya destek olan Acnelyse krem di mi? Yani betnovate losyonu kullanmamızın sebebi kafa derimizin tahriş olmasını,kepeklenmeyi engellemek için di mi?Yani 1-2 ay sonra kafa derimiz tahriş olmayı ve kepeklenmeyi bırakınca betnovate'ı bırakıp,sadece acnelyse ile devam edebilir miyiz?

Ayrıca sizce kaç günde bir saçlarımı yıkamalıyım.Bence en mantıklısı hergün duş, 3 günde bir şampuan.Sizce kaç günde bir saçlarımı şampuanlamalıyım? Ayrıca benim de konazol şampuan kullanmaya ihtiyacım var mı? Yoksa konazol benim için gereksiz mi,gereksiz yere saçlarımı mı kurutur?

Habibullah
04-10-2007, 10:47 PM
anlatmak istediğim senin yazdıkların. acnelyse ile hep devam ama betnovate i bir kaç ay içinde stop.
hergün duş 3 günde 1 şampuan da olumlu bir hareket.
konazol şampuan içeriği nedeni ile saç dökülmesine etkili. kullanılmasında fayda var ama kullanılmasa anlamlı bir kaybımız olmaz.

mirge
04-11-2007, 12:24 PM
peki hocam retinoik asitli betnovat kullananlar sürekli devammı

Habibullah
04-11-2007, 09:55 PM
retinoik asitli betnovate şeklinde olursa devam öneriyorum. retinoik asiti hiç kesmeyecez. sonraları bu karışımdan sadece acnelyse e dönebiliriz...

LaRocque
04-24-2007, 03:59 PM
Hocam ben bir süredir kafama betnovate sürmeyi bıraktım,yani sadece rogaine ve acnesyle sürüyorum yaklaşık bir haftadır,ve kafamda kaşıntı,kızarıklık,kepek gibi sorunlar oluşmadı betnovate'ı kafama sürmediğimden beri,yani herhangi bir irritasyon yaşamıyorum.

Sizce yanlış mı yapıyorum, irritasyon yaşamasam bile bu betnovate'ı bir ay boyunca kullanmam mı gerekirdi?

Habibullah
04-26-2007, 11:23 PM
irritasyon olmuyorsa aynen böyle devam diyorum...

gurkan1983
03-08-2009, 02:32 PM
Hocam size birkaç sorum olacak yanıtlarsınız sevinirim. Şimdi benim anlamadığım bir şey var bu betnovate in çeşitleri mi var yani krem, losyon gibi.. birde bunların hangisinin içinde retioik asit var? acnesyle krem kullanan birinin, retionik asitli betnovate kullanması şart mı? Teşekkürler..

supernatural
08-21-2011, 12:55 AM
hocam benimde bi sorum olcak benimde yasim 18 sakak bölgem acilmaya basladi sac dökülmem suan cok yogun 1.2 yıldır sürekli döküylüyo düsta fln smdi seyrelme ve sakaklarim acilmaya basladi ne yapmam lazim yardim edin lütfen