PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çiller

elmas
07-01-2007, 05:13 PM
merhabalar.çiller hakında yazılanları okudum.benimde bir kardeşim var erkek 20 yaşında.yüzünde çiller var .biz nekadar fazla belli olmadıını söylesekte.o çok kompleks yapıyor.benden rica etti yazarmısın abla diye.bende onun adına yazıyorum.bunun tedavisi varmıdır.ilaçla mesala.en azından azaltılabilir mi?iyi çalışmalar...

Habibullah
07-01-2007, 10:02 PM
leke tedavisi adı altında sorulan sorular var. bun 3lü çilde de iyi geliyor ancak devamlı kullanmak gerekiyor. bazı hastalarda geçici tahrişler yapabiliyor. bu tür allerji geliştiğinde ilaçlara ara veriyoruz. ilaçlar şunlar lsadece çillere sürülmek şartıyla:expigment %4 2x1...acnelyse akşam ,locoid ya da benzeri orta etkili bir steroidli pomad gündüz...mali imkan müsaitse gündüz güneşten koruyucu...

elmas
07-02-2007, 10:12 AM
teşekkür ederim.peki bu ilaçları bağkur yada ssk karşılıyor mu.karşılamıyor ise problem değil fakat böyle bir imkanımız varken değerlendirmek gerek...ve bunları nekadar süre kullanması gerekiyor tahminen..

Habibullah
07-02-2007, 11:07 AM
acnelyse haricinde karşılıyor. bu da çok ucuz zaten.
ilaçlar kesilince çil tekrarlar. karar size kalmış artık. iyi kalmak için sürekli kullanmak şart...

umay
07-02-2007, 01:31 PM
kahverengi güneş lekeleri için de aynı şey geçerli midir?yani ömür boyu bu ilaçları kullanmalı mıyız.20 gündür kullanıyorum.çok hafif açılma oldu lekelerde.tamamen kurtulabilecekmiyim sizce.bir de güneş koruyucu kullanıyorum sürekli buna rağmen lekeler tekrar oluşur mu?

Habibullah
07-02-2007, 03:06 PM
kahverengi güneş lekeleri çilden daha iyi. kesin geçme şansı yüksek...