Orijinalini görmek için tıklayınız : Minoxodil Bana Mantıksız Geliyor...
Anatolia
01-19-2008, 02:22 AM
Merhaba Arkadaşlar
Minoxodili 2 aydır kullanıyorum ama saçı dökmekten başka hiç bi faydası olmadı dökülmede durmadı..
Tamam saç çıkartıyor ama bu ilacı bi ömür boyu kullanmak lazım.
Her insandada aynı etkiyi göstermiyor.
Bıraktıgımız zaman aynen eski haline geri geliyor.
Ben bu saatteln sonra kullanmaya bırakıyorum.
Bana hic mantıklı gelmedii.
Çıkmasınıda İstemiyorum dökülme dursun saç kökleri kuvvetli olsun yeter.
Zaten sadece kenarlarda açılma ve aşırı dökülme var.
Yaaa başka bi çare yokmuu arkadaşlar
dökülme başka türlü nasıl durdurulur
kullanmadıgım ilaç,sampuan,losyon kalmadıı
başka çare yokmu arkadaşlar...hocamm başka önereceginiz başka bi şey yokmuuu????
glos7777
01-19-2008, 05:08 AM
proscar veya propecia , yani finasteride içeren oral yol ile alınan bi ilaç
Anatolia
01-19-2008, 06:31 PM
1 numaraya vurdur bı tane bıle dokulmez:)
Zaten saçlar su anda 3 numarada ama ilerde 2-1 diye yavaş yavaş düsürürüm :)
prens_hakansafa
01-20-2008, 12:39 PM
kardeş biraz sabretmelisin bence sabır sabırrr inşallah faydasını göçreceksin sabır valla sabırr
EMRE_EE
01-20-2008, 01:17 PM
ALLah Yanında Olsun Pek Takma Desemde her İnsan Takioor Ne yazikki Ama Şunu Unutma Ne kadar yüzeysel ilaç sürersen sür içerden engellemedikden sonra İşe yaramaz Bunu Kim Nederse dedin Mantıklısı Oral Hapla Olur DHTYı Bloke edmessen senin saçın Dökülmeye devam Eder bence Bir tane Tablet ALmalısın Proscar Deniliyor genelde KUllanmalısın SABIRLA BAŞKA Çaresi şuan İÇin yok sanırım..
saçımı dökmekten başka bi işe yaramadı diyorsun bi sonraki cümledede tamam saç çıkarıyorda ömür boyumu kullanacağız diyorsun....minoxidil mantıksız diyorsunda su an en mantıklı tedavi seceneği minoxidildir.finasteride var bide.kullan ama minoxidil finasterideden daha etkili bi çok kişide onuda söyleyeyim.
başka tedavi seceneği var ama su an en ileri tedavi yöntemi:finasteride+minoxidil+retinoik asit...bunşarın dışındakilerin hiç biri bunların yerini tutamaz.biz demiyoruz tıp öyle diyor...su an ki tedavi seceneklerinin hepsi kullandığın sürece etkili...gerisi sana kalmıs..ya bunları kullanıp kelliği geçiktirirsin.yada kullanmaz kel gezersin.olay bu kadar basit....
glos7777
01-20-2008, 08:24 PM
walla , diş fırçalamak zor ise haklısın ozaman minoxidilde zor gelir adama :S
balabatisler
01-20-2008, 08:31 PM
abi finastreid genetik dökülmenin tek engelleyicisi finastreid ve dht engelleyici içecekler yiyecekler yeşil çay gibi roka gibi turp gibi mesela
Habibullah
01-20-2008, 08:45 PM
Merhaba Arkadaşlar
Minoxodili 2 aydır kullanıyorum ama saçı dökmekten başka hiç bi faydası olmadı dökülmede durmadı..
Tamam saç çıkartıyor ama bu ilacı bi ömür boyu kullanmak lazım.
Her insandada aynı etkiyi göstermiyor.
Bıraktıgımız zaman aynen eski haline geri geliyor.
Ben bu saatteln sonra kullanmaya bırakıyorum.
Bana hic mantıklı gelmedii.
Çıkmasınıda İstemiyorum dökülme dursun saç kökleri kuvvetli olsun yeter.
Zaten sadece kenarlarda açılma ve aşırı dökülme var.
Yaaa başka bi çare yokmuu arkadaşlar
dökülme başka türlü nasıl durdurulur
kullanmadıgım ilaç,sampuan,losyon kalmadıı
başka çare yokmu arkadaşlar...hocamm başka önereceginiz başka bi şey yokmuuu????
- bilimsel desteği olmayan iddialı ürünler var. minok sonrası sırayı bunlar alıyor.
revivogen mesela....
EMRE_EE
01-20-2008, 08:51 PM
saçımı dökmekten başka bi işe yaramadı diyorsun bi sonraki cümledede tamam saç çıkarıyorda ömür boyumu kullanacağız diyorsun....minoxidil mantıksız diyorsunda su an en mantıklı tedavi seceneği minoxidildir.finasteride var bide.kullan ama minoxidil finasterideden daha etkili bi çok kişide onuda söyleyeyim.
başka tedavi seceneği var ama su an en ileri tedavi yöntemi:finasteride+minoxidil+retinoik asit...bunşarın dışındakilerin hiç biri bunların yerini tutamaz.biz demiyoruz tıp öyle diyor...su an ki tedavi seceneklerinin hepsi kullandığın sürece etkili...gerisi sana kalmıs..ya bunları kullanıp kelliği geçiktirirsin.yada kullanmaz kel gezersin.olay bu kadar basit....
Arkadasım iyi Güsel dioorsunda Minoxidil Etkili Olabilir ama Oral olarak ALınan Tabletlerden etkili olamaz Önemli Olan DHTyi Bloklamakdır onu Bloklamadıkdan Sonra Saç dökülmesini engelleyemessin o minoxidil hücreleri uyarıp ölü olmayan sacları cıkartır ama Dökmeyi Engellemez...O nedenle Proscar Filan Kullanmak Şart ne yazikki :(
kişisel deneyimime ve tnaık olduğum bi çok kişiye göre minoxidil daha etkili.propecia dht nin yüzde yüzünü bloke etmiyor malesef sadece %60 ını yizde 60 ıbloke etmek bi çok kişide pek anlamlı bir sonuc ayratmıyor..yani saç kökü dht ye adamakıllı duyarlıysa kalan %60 saçın ağzına sıcmaya yetiyor.]
drmalibusucks
01-23-2008, 03:49 PM
buda yanlış maalesef arkadaşım..bilmeden konuşma yaa,insanları yanlış yönlendirme.fda onayı almak ürünü piyasaya sürmek uzun seneler süren çok sayılı deneklerle yapılmış serilerin sonucudur.ve sonuç %90 lara kadar sahip olunan saçı korur çok anlamlı miktarlarda vertex ve midanterior bölgede saç sayısında artış saç çapı ve kalitesinde artıştır..sen kaç kişiyle çalıştında birçok kişide işe yaramıyormuş....
ali27
01-23-2008, 05:26 PM
en mantıklısı ağızdan finestand losyon olarakta minoksidil sürmek bence ikisini birden kullanmak en sağlamı bence bir ömür boyu
Anatolia
01-23-2008, 05:50 PM
Walla ben hiç memnun kalmadım
daha önce priorin kulllandım tablet omuzlarda kıllanma yaptı saçlarda hiç bir fayda saglamadı
minoxodilde yüzde kıllanma yaptı gözümün altına kadar tüyler çıkmaya başladı
kullanmak isteyen arkaaşlar iyi düsünün öyle alın yada bırakın dökülsün hiç bi çaresi yok
buda yanlış maalesef arkadaşım..bilmeden konuşma yaa,insanları yanlış yönlendirme.fda onayı almak ürünü piyasaya sürmek uzun seneler süren çok sayılı deneklerle yapılmış serilerin sonucudur.ve sonuç %90 lara kadar sahip olunan saçı korur çok anlamlı miktarlarda vertex ve midanterior bölgede saç sayısında artış saç çapı ve kalitesinde artıştır..sen kaç kişiyle çalıştında birçok kişide işe yaramıyormuş....
DR MALİBUSUCKS YENİ OKUDUM YAZIMA VERDİĞİN KARŞILIĞI.BİRAZ TERBİYESİZ Bİ ÜSLUBUN VAR...BEN BİOK KİŞİDE İŞE "ANLAMLI" BİR SONUC ALINMIYOR DEDİM...TÜRKÇE KURSUNA GİT SONRA AYZDIKLARIMA CEVAP YAZ...ANLAMLI Bİ SONUC ALINMIYOR DEMEK:TATMIN EDİCİ BİR YANIT ALINMIYOR DEMEK..Bİ ÇOK KİŞİ TATMİN EDİCİ Bİ SONUC ALAMIYOR DİYORUM BEN...SAÇI KORUMAYA TATMİN EDİCİ SONUC DİYEMEZS,N !!!TATMİN EDİCİ SONUC SAÇ ÇIKISIDIR.DÖKÜLMEYİ DURDURABİLİR BÜYÜK ORANDA BU MANTIKLI.BAHSETTİĞİN FDA TESTLERİNDEN CIKAN SONUCLARIDA OKUMUSLUĞUMVAR.VERİLEN ORANLAR (SAÇ ÇIKISI ANLAMINDA ÖZELLİKLE) MUCİZE DEĞİL...BEN SAÇI KORUMAYI ANLAMLI Bİ SONUC OLARAK GÖRMÜYORUM FDA GÖRÜYOR AMA..ÖNEMLİ OLAN CIKAN SAÇ.ÇIKAN SAÇ ANLAMINDA İYİ SONUC ALANLAR VAR AMA ÇOK AZ Bİ KESİM.ÇOĞU YENİ SAÇI DÖKÜŞENLER SAÇINDAKİ SEYREKLİK AZ OLANLAR..
TABİKİDE SONUCLAR DEĞİŞKENDİR KİŞİDEN KİŞİYE AMA ÖN BÖLGELERDE KAYDA DEĞER Bİ ETKİSİNİN OLMADIĞINI İLAÇIN ÜRETİCİLERİDE KABÜL EDİYOR..VERTEX SONUCLARIDA DEĞİŞKEN...AZ Bİ KISIMDA MUCİZE DENEBİLECEK GELİŞME OLUYOR SAÇ ÇIKISI ANLAMINDA.VERTEXTE ÇOK ANLAMLI GELİŞME OLMUYOR..ANLAMLI GELİŞME LAFIDA GÖRECELİ Bİ LAF..YÜZDE 90 INDA DÖKÜLMENİN DURMASINI SEN ANLAMLI OLARAK ALIYOSUN.BEN DÖKÜLMENİN DURMASIYLA İLGİLENMİYORUM SAÇ ÇIKISIYLA İLGİLENİYORUM PROPECİANINDA SAÇ ÇIKISI ANLAMINDA ETKİSİ BELLİ HEM TEORİDE HEM PRATİKTE.FİRMA BİLE ÖN BÖLGEDE ETKİSİNİN KAYDA DEĞER OLMADIĞINI SÖYLÜYOR.VERTEXTE DEĞİŞKEN BÜYÜK KESİMDE ETKİSİ ANLAMLI DĞEİL SAÇ ÇIKIS ANLAMINDA...
BİLİP BİLMEDEN ASIL SEN KONUSMA KİMSEYİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİĞİM YOK BU İLACIN 9-10 AYDIRDA KULLANICISIYIM..TEPEDE DÖKÜLMEYİ DURDURMAKTAN BAŞKA Bİ ETKİSİNİ GÖRMEDİM.BU FORUMDA VE CEVREMDE TANIDIKLARIMDNA KULLANANDA ÇOK OLDU SONUCLAR HEP AYNI.ÇOK AZ Bİ KİSİDE GENELDE YENİ SACI DÖKMEYE BAŞLAMIS SEYREKLİĞİ AZ OLAN KİŞİLERDE İYİ TATMİN EDİCİ SONUC ALINDI..DİĞERLERİNDE DÇKÜLME DURMASI HAFFİF GÜRLEŞME GİBİ ASONUCLAR ÇIKTI....BEN DE KULLANIYORUM MUTLAKA Bİ ETKİSİ VARDIR DİYE.AMA MUCİZE DEĞİL PROPECİA BU BİLİNSİN...KİMSE YANLKIŞ YÖNLENMMİYOR KORKMA...
HERKES FİKRİNİ YAZIYOR BURAYA OLAYI ABARTMAYADA GEREK YOK BENİM AYZDIKLARIMI ÇÜRÜTMEYE ÇALIŞMAYA UĞRASACAĞINA BİLDİKLERİNİ YAZ ÖĞRENDİKLERİNİ PAYLAŞ...TARTIŞMA YERİ DĞEİL BURASI..HERKES DENEYİM VE FİKRİNİ EDİNDİĞİ BİLGİLERİ YAZIYOR.KATILIRSIN KATILMAZSIN AYRI...
TUTURMUSSUN Bİ FDA...FDANIN ÖVDÜĞÜN O DENEMELERDE FARK EDEMEDİĞİ YAN ETKİLER YÜZÜNDEN ONLARCA İLACIN PİYASADAN KALKTIĞINIDA BİLİYOSUNDUR UMARIM...FDA NIN SONUÇLARINA GÖRE DEĞERLENDİREMEZSİN Bİ İLAÇI ÖNEMLİ OLAN PRATİKTE ETKİSİ YAN ETKİSİ....KALDIKİ PROPECİA KONUSUNDA TESTLERDEN CIKAN SONUCLARDA MUCİZE DEĞİL SAÇ ÇIKISI ANLAMINDA....
Bu Forumdakİ Propecİa Kullananlarin Yorumlarina Bak İstersen Tek Propecİayla Tatmİn Olan KaÇ KİŞİ Var SaÇ Çikiis Konusunda...
drmalibusucks
01-27-2008, 03:41 PM
arkadaş ben senin kişiliğine hakaret edecek bir kelime kullanmadım.terbiyesiz bir üslubum var öylemi????kimin terbiyeli üslubu olduğu ortada::
yani saç kökü dht ye adamakıllı duyarlıysa kalan %60 saçın ağzına sıcmaya yetiyorbana terbiyesiz kelimesini veya benzerini birdaha kullanma!!!!
benimle konuşurken saygılı ol ...kısa ve net söyleyim ben burada tartışmak için bulunmuyorum.forumu böyle işlerle kirletmem zaten senin bilgin ortada.lütfen benim mesajıma cevap yada yorum yapma çok sevinirim.konu kapandı benim için.
drmalibusucks
01-27-2008, 04:39 PM
arkadaşlar ben başlık için yorumlarımı yazayım.kimseye cevap niteliğinde değildir.propecia vb aynı içerikli maddeler şu an bilim dünyasının saç dökülmesinde kabul ettiği en etkili mekanizma olan testosteron dihidrotestosteron dönüşümünü tüm vücutta bloke ederek saç dökülmesine karşı etkili olur.1 mg finasteride yaklaşık %60-70 civarında ki, bu oran kişilerde değişkendir çeşitli nedenlerden dolayı,dht u bloke eder.bu blokaj artarsa vücuttaki hormon dengeleride dahil olmak üzere birçok nörotransmitterler [herbir damarımız için gerekli olanlarda var içlerinde] ve fizyolojik mekanizmaları bozar.penis ve onu destekleyen kanlanmasını sağlayan yapılarda azalan dht miktarıyla ilişkili olarak birtakım reseptör düzeylerinde dahi değişikliklere yol açarak bağ doku yıkımı,kanlanma bozulması vb yan etkileri artan dht blokajı ile üst seviyelere çıkar.ilgili hormon ve fizyolojik maddelerin ulaştığı her dokuda mekanizmaları değiştirir.belirlenen saç dökülmesi dozajı bu nedenle 1 mg dır.bu birçok araştırmadan sonra bulunmuştur.daha fazla dht inhibisyonu olumsuz neticelere yol açar.
minoxidil ise tam net olmasada saç folikülünde ve besleyen kılcal damarlarda vazodilatasyonla kanlanmayı artırır,hücre içi sinyal mekanizmalarını değiştirerek saç üzerinde anti aging,oksijenasyon sağlar.yararsız olduğu kişilerde tedaviye finasteride de eklenerek bilinen tüm androgenetik saç dökülmesi mekanizmaları etkilenmesi usulüyle kombine tedavinin yararları ortaya çıkar.
uzatmadan sadede gelirsem minoxidilin tek başına yetmediği durumlar vardır aynı şey finasteride içinde geçerlidir.araştırmalar ve deneyimler sonucu ikili kombinasyonun bu maddelerin tek tek ayrı kullanımından daha başarılı sonuçlar verdiği ortaya konulmuştur.
umarım ikisiyle elde ettiğimiz sonuçları ileride sadece birini kullanarak muhafaza ederiz.benimde ümidim bu yönde.zaten bunun içinde biz yine kendi deneyimlerimizle başbaşa kalacağız.hiçbir doktor veyahut kimse bunun şöyle yada böyle olması gerektiği konusunda bize garanti veremez.hocama da bununla ilgili sorduğumda verdiği yanıt beni sevindirmişti.haftada 1 proscar tablet 2 günde bir minox sonucu korumak için belli müddet kullanan hastalar için önerdiğim şey demişti.
benim yorumlarım şimdilik bunlar uzatmak istemiyorum.kimseyle kişisel polemiğede girmek istemem,yapım gereği girmem,girilecek yer burasıda değil zaten,sanal dünyanın sanal erkeğide değilim,buradan kimseye saygısız laflar etmem,problemi olana telefonumu veririm gerisini yazmama gerek yok...anlayan anlayacağını anladı!!
lütfen burada herkes birbirine saygılı olsun.
ali27
01-27-2008, 04:42 PM
arkadaşlar tartışmaya gerek yok nasılsa hepimiizn amacı aynı saç dökülmesini kesmek ve yeni saç çıkarabilmeyi başarmak gerisi bazen oluo attasız tartışmalar ama hiç gerek yok nasılsa aynı dertten burdayız hepimiz
Arkadasım iyi Güsel dioorsunda Minoxidil Etkili Olabilir ama Oral olarak ALınan Tabletlerden etkili olamaz Önemli Olan DHTyi Bloklamakdır onu Bloklamadıkdan Sonra Saç dökülmesini engelleyemessin o minoxidil hücreleri uyarıp ölü olmayan sacları cıkartır ama Dökmeyi Engellemez...O nedenle Proscar Filan Kullanmak Şart ne yazikki :(Yanlış bilgi veriyosun..minox potasyum minarellerindne oluşuyor ve saç dersindkei 5ar enzimini ve dht yi inhibe ediyor uzn süreli kullandımda 12 ay ve dha fazla dökülmeyide durdurcaktr..
ManiFesTo
01-27-2008, 07:40 PM
Sende yanlış bilgilendiriyorsun... 5ar enziminin, Testosteron'un DHT ye dönüşmesine neden olmasının minoxidil'le alakası yok finasteride denen etki mekanızmasıyla alakalı. Minoxidil'in etki mekanizması ayrı. Yanlış biliyorsun.
Kolay gelsin.
prens_hakansafa
01-27-2008, 08:44 PM
arkadaşlar ne oluyor sizlere herkes birileriyle tartışıyor
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.