PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : finasteride

muvo
03-16-2007, 03:24 PM
merhaba hocam..finasteride kullanan hastalarınızdan şimdiye kadar gelen şikayetler ne boyutta? bu şikayetleri orana dökersek olumlumu olumsuzmu ağırlık basıyor? Son olarak finasteride kullandıp bıraktıktan sonra bazı işlevlerinin bozulduğunu söyleyen hastalarınız oldumu? Teşekkürler!!

Habibullah
03-16-2007, 10:18 PM
onlarca hasta var. bir kişi bile herhangi bir yan etkiden dolayı ilacı bırakmadı....

aRaF
03-20-2007, 02:53 PM
Propecia'nın (Finasterid) Yan Etkileri:
Erkek tipi saç dökülmesini önlemede bilinen en etkili tedavi yollarından biri olan Propecia'nın (Proscar) yan etkileri konusunda tartışmalar halen sürüyor. İlacın üretici firması Merck'in kendi resmi web sitesi www.propecia.com'da Propecia'nın yan etkileriyle ilgili şunlar yazıyor:

"Propecia için yapılan klinik araştırmalarda, ilacın gayet iyi tolere edilebildiği gözlenmiştir. Erkeklerin yüzde 98'inde hiç bir yan etki görülmemiştir. Çok az sayıda erkek (% 1.8) cinsel arzularda azalma, sperm sayısında azalma gibi bazı yan etkiler yaşadıklarını bildirmişlerdir. Erkeklerin yüzde 1.3'ü de ereksiyon güçlüğü yaşadıklarını rapor etmişler. İlacı kullanmayı kestikten sonra bu şikayetlerin de ortadan kalktığı saptanmıştır."

Merck her ne kadar böyle dese de, internette biraz araştırma yapanlar, Finasterid'in dolayısıyla Propecia'nın neden olduğu cinsel rahatsızlıklardan şikayetçi olanların sayısının hiç de azımsanacak gibi olmadığını görebiliyor.
Yalnızca, bu ilacı geçmişte kullanıp bırakmış olmalarına karşın hala yan etkilerinden kurtulamayan kişilerin üye olabildiği Finasterid (Propecia) Side Effects (Finasterid/Propecia Yan Etkileri) adlı bir Yahoo Grubu bile mevcut: www.PropeciaSideEffects.com. 2003 yılından bu yana var olan bu grubun üyelerine göre, Propecia'nın kalıcı yan etkileri arasında cinsel problemler, konsantrasyon güçlüğü, üreme organlarında sancı, memelerde büyüme ve sık sık idrara çıkma ihtiyacı görülebiliyor. Grubun internet sayfasında şöyle deniliyor:

"Yan etkiler genelde Propecia ya da Proscar'ı bıraktıktan sonraki bir kaç gün veya bir kaç hafta içinde ortadan kalkıyor. Ancak bazı talihsiz erkeklerde bu yan etkiler aylar, yıllar boyunca sürüyor, hatta belki de kalıcı olabiliyor."

bu yan etkileri mevzusu çok kafa karıştırıyor :confused:

Habibullah
03-20-2007, 09:56 PM
bazı kişiler amerikada bu ilaç-yan etki ikilisinden çok tazminat kazandığı için olanları abartarak sunuyor. çok düşük bir yan etki oranı var ,cinsel işlev bozukluğu ile ilgili. ama bunu düşünerek ilacı bırakamayız. ben reçete etmeye devam edecem. bir sıkıntı görürsek bırakırız....şimdiye kadar olmadı...

aRaF
03-21-2007, 08:30 AM
dualarla başladık bakalım kullanmaya :)
Allah korusun bu kötü etkilerinden inş.
teşekkürler hocam..

Habibullah
03-21-2007, 09:28 PM
Gazan mübarek olsun o halde....:)

tamburali
05-10-2007, 10:39 PM
hocam ben de bir bilenden duydum.

Bu tür ilaçlarda yan etkiler bölümü oldukça kabarıktır. Hatta bu bolumleri okudugunuzda ilacı kullanmaktan vazgeçebilirsiniz.

Bunun sebebi ise ilaç firmalarının tuketiciyi her konuda gelebilcek tehlikelere karşı uyarması. Eger beklenmedik bir etki oluşursa firmaya dava acılıyor hem buyuk maddi zarar hemde ilacın adı kirleniyor. 1000 kişi kullanıyor. Birinde yan etki yapıyor. Dava ile parayı goturuyor.

Habibullah
05-12-2007, 09:38 AM
evet aynen böyle... piyasadaki ilaçların tamamına yakınında yan etki vardır. kiminde kullananların anlamlı bir kısmında kiminde ise çok çok az. biz ihtiyacımız varsa yan etki profiline göre ilacı kullanırız.mesela finasteride yan etki profiline göre rahatlıkla kullanılabilir bir ilaç...

b166er
09-30-2007, 05:16 AM
Merhaba siteyi bgün gördüm çok güzel tebrik ederim öncelikle sizi.
ben ara vererekte olsa (toplamda 2 aylık ara) propecia ya yı 1.5 yıl kullandım.Saçıma çok fazla işlem yaptıran biriym işte düzleştirici yok röfle fln.. oyüzden saçım çok kötü bi hale gelmişti ve çok fazla dökülürdü.Bu ilaç ı kullanmam la dökülme geçti.
üstelik proscarı da kullandım.Hatta hiçte bölmedim gayet 5mg kullandım.Ben de hiç bi yan etkisi olmadı hatta açık açık konuşiim sizelere arkadaşlar en yoğun ilişkiye girdiim yıldı önceki yıl.. hala bu ilacı kullanıyodum.Ama şu side effects
sitesine girince inanın ben bile kokrtum yani.Ve bu sitede yazılanları görünce...Son kutumu da bitirdikten sora gerçekten başka bi ilacı daha deniycem.

"Revivogen" biraz inceledim etki açısından proscarla aynı mantıkta hareket eden hatta üstüne vitamin desteğini ve üzüm çekirdeğiydi sanırım böle bir bileşenide eklemişler.Ama işte losyon sürüyosunuz kafasnıza falan..Ben böle losyanla uğraşmayı pek sevmiyorum ama "hiç bir sistematik yan etkisinin olmadğını" söylüyolar.O yüzden 1 ay sonra deniycem bu ilaçta 3 aylık setinden aldınızda yaklaşık propecia fiyatına denk düşüyor.

Beni propecia ile ilintili olarak göğüs büyümesi düşündürdü yoksa cinsel yan etkileri umrumda diğill zaten yaşamadımda öle bi yan etki.Göğüs büyümeside yaşamadım ama okuyunca korkmaya başladım çünkü belli bi süre kulandıktan sorada oluşabiliolmuş sanırm.Benim sorum şu olucak izin verirseniz

Acaba 1.5 yılın ardından hiç bi yan etkisine maruz kalmayan ben acaba bundan sora uzun süre kullanım sonucu bir yan etki görebilirmiyim böle bir ihtimal varmıdır acaba?

bu arada 1 ay sora o yeni ilacı kullanıcam ben eğer aynı etkiyi bu ilaçtanda alırsam hep beraber o ilaca geçeriz :] ben haber vericem size.Böylece şu side effects paranoyasından kurtuluruz.

Hoşçkalınnn

3u01a8a
03-15-2012, 07:56 AM
Finasterid KULLANANLAR:

- Ben bir haftadır Proscar kullanmaya başladım. Onun dışında dnc, rogaine vs kullanmıyorum. Ancak son birkaç gündür uyandığımda yatağımda saç teli görmemenin mutluluğunu yaşamaya başladım bile. Dökülme durduğu takdirde yeni çıkan saçların korunması da sağlanır diye düşünüyorum.

- Yaklaşık 20 gündür Proscar 1/4 kullanıyorum. Unutkanlık, sertleşmeme, cinsel isteksizlik bunların hiçbirini görmedim. Hatta cinsel istekte tam tersi diyebilirim. Sadece spermde şeffaflaşma var, o da çok az. Onun da ilerleyen zamanda gececeğini düşünüyorum.
Daha çok erken herhangi bir şey diyemiyorum ama saça olumlu etki ettiği ve dökülmeyi durdurduğu kesin.

- 28 günde saç dökülmesi tamamen durdu.
44. günde şakaklar dahil yeni saç çıkmaya başladı.
53.gündeyim hiçbir sorun yok, ÇOK yakında eski ve yeni fotoları foruma koyucam.

- 1.5 aydır Propecia kullanıyorum. Yan etkisi yok, sadece biraz cinsel isteği azalttı ama psikolojik de olabilir... Saçıma bir etkisi henüz yok...

- Benim de başlayalı 2 ay kadar oldu. Şimdilik saç tellerinin biraz sertleşmesi dışında bir değişiklik gözlemleyemedim.

- İlacı 2 ay düzenli 1/6 kullandım. Bu yan etkiler psikolojik mi bilmiyorum ama sertleşme sorunu yaşadım ve de en bariz yan etkisi bende menide aşırı bir şeffaflaşma oldu. Neredeyse sudan biraz daha koyu kıvamlı bir şey oldu

- Ben 2 ay propecia kullandım, gayet iyi sonuç verdi. Tepe ve ön orta hattaki seyreklik sıklaşmaya başladı..İki ayda güzel bir sonuç alabildim yani.

- Yaklaşık 3 aydır 1/5 şeklinde kullanıyorum.. Etkisi var fark edebiliyorum, ancak yan etki olarak unutkanlık ve menide şeffaflaşma mevcut. Normal bir durum mudur? Devam etmeli miyim? Bir sakıncası olur mu arkadaşlar ?

- 3. aydayım proscarda saçıma gerekli bakımı gösteremiyorum fazla yıkayamıyorum ama çok çok memnunum dökülme çok azaldı anlatamam sevinci. Elimle falan şekil veriyorum. Açıklar yok mu var ama önceden bunları kapatamıyordum. Şimdi çok şükür sıklaştı açık alanlar azalıyor. Çevremdekiler de farkediyor ve sabah yastıkta tek tük saç teli görmek çok mutlu ediyor beni. Önceki resimlerime bakıyorum da, keşke daha önceden kullansaymışım diyorum. Ben faydasını gördüm, inşallah daha da görürüm.

- Ben de 3 aydır propecia kullanıyorum. Yan etkileri kafama takmıyorum. Benim için önemli olan saçıma etki etmesi, ama bu güne kadar hiçbir etkisini göremedim. Dökülme aynı hızda ve saç tellerim çok cansız ve çok seyrek. Ne zaman fayda edeceğini bilmiyorum. İnşallah fayda eder kısa sürede. Ben kullanmaya devam edicem, başka çıkar yolu yok çünkü. Teşekkürler böyle bi konu açtığınız için...................
5.aydan sonra gözle görülür etki oluyor bende öyle oldu

- 3 aydır kullanıyorum. Saçlarım kalınlaştı. Yeni saç çıkışı gözlemliyorum. Sperm kalitesi eski haline döndü. Halsizlik yapıyordu ilk günler o durum da yok oldu şu an. Hiçbir yan etki yok. Saçımdaki olumlu etkilerini görüyorum. Proscar dışında hiçbir şey kullanmıyorum. Finasterid dışındaki ürünlerin geçici etki gösterdiklerini düşünüyorum.

- 1/5 proscar kullanıyorum 5 ay olmak üzere. Bir yan etki görmedim, nazar değmesin.

- Göğüslerde biraz büyüme oldu. 4-5 aydır kullanıyorum. Biraz da unutkanlık var.

- Ben propecia kullanıyorum. Şu an 5. aydayım. Tepede ve önlerdeki saçlarımın rengi açılmıştı ilacı kullanmadan önce. Şu anda baya koyulaştı. Olumlu sonuçlar gözlemliyorum. Hiçbir yan etkisini de görmedim.

- Şakaklarda küçük siyah kıllar var ama daha zaman gerekiyor onlara. Üst bölgede de bi yoğunlaşma oldu. 5-6 aydır kullanıyorum. 1 sene olsun fotoğraf koyabilirim siteye.

- 23 yaşındayım. Yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Saçlarıma olan olumlu etkileri 1. aydan sonra başladı diyebilirim. Dökülmem biraz azaldı bazen çok dökülme oluyor ama yinede eskisi kadar değil ve hafif seyrek olan yerler kapanmaya başladı. Bir de art arda 2 hafta almadığım dönemde saçın cansızlaştığını hemen hissedebildim.
Yan etkiler ise: Sık idrara çıkma, sperm şeffaflaşması ve hafiften gögüs büyümesi. Aslında gögüs büyümesi konusunda tam emin değilim. Body sporunu bıraktığım için sarkmalar ve kilo almalardan dolayı bana öyle geliyor olabilir. Gerçekten göğüs problemi yaşayan var mı?

- Slm arkadaslar. Ben propecia’yı gecen sene 6 ay kullandım ve resmen açık bölgelerim kapandı. Sonra bıraktım, dökülme tekrar başladı. Bu yüzden yeniden basladım. 2 ay oldu, ama dökülme hiç durmadı. Neden acaba, bilgi verir misiniz?

- Ben 7 aydır proscar kullanıyorum. Ön hariç diğer yerlerde dökülme durdu ama saç falan çıkmadı denebilir. Ön hariç diğer yerlerde biraz gelişme var gibi. Tek başına proscar kullanmış olarak söylüyorum.

- Yaklaşık 10 aydır kullanmama rağmen hafif dalgınlık dışında hiçbir yan etkisini görmedim. İnanmayacaksınız belki ama cinsel istekte bırakın azalmayı artma oldu.

- 14 aydır aralıksız olarak proscar 1/4 kulandım. İlk aylar menide şeffaflaşma oldu ama devam ettim. Şimdi bir sorun yok. Doktora da göründüm, bir problem olmadıgını söylüyor. Kullanıyorum ve etkisini de görüyorum saçta.

- 2 şer ay aralıklarla 2 yıldan fazladır propecia kullandım. Her kullanım döneminde ilk iki hafta menide sulanma ve idrara çıkma isteğinde artış oluyor. İki hafta sonra her şey normale dönüyor. Cinsel istekte azalma veya unutkanlık gibi şikayetlerim hiç olmadı. Artık proscar kullanıyorum ve ara vermeden kullanmayı planlıyorum.

- Ben bu ilacı 8 yıldır kullanıyorum. Saç dökülmesi ilk 1 yılın sonunda tamamen ortadan kalktı. Daha sonraki zamanlarda saç sayımda belirgin bir artma oldu. Son 3 yıldır ilacı 2-3 günde bir kullanıyorum. Bu bile dökülmesini engelliyor 1-2 ay kullanıma ara verince saçlarım gözle görülür şekilde tekrar dökülmeye başlıyor.

- proscar alip kullanmaya basladim ve benim sac dökülmemi 6 ayda durdurdu ilk bir yilin sonunda saclarimin yüzde 20si gibi geri cikti 2nci yilda ee kafa artik sac dolmustu ve sorunda yoktu 3ncü yilda saclarimi cekiyordumda banamisin demiyordu cok gürlesmisti tabi benden gören arkadaslarda basladi bir kac arkadas ve onlarda gayet memnun kaldi bu olaydan..
gelelim yan etkilerine; ilk bir ay bende asiri bir cinsel istek yapti daha sonra cinsel istek olarak normallestim. bunun haricinde bende yan etki sorunu olmadi cok sükür.. unutkanlik, gögüste sisme, libido kaybi vs sorunlari yasamadim 3e bölmeme ragmen 3 yil kullandiktan sonra 2 yil hic kullanmadim bir problem olmadi ama simdi ufaktan ufaktan basladilar dökülmeye ve simdi tekrar basladim kullanmaya ilk yan etkiler asiri cinsel istek ve asiri idrar yapmak disinda sorun yok.

- propecia dökülmeyi aman aman durdurmadı 2-2.5 ay arası azaltmıştı ama asıl 4-5 ay civarları saçlarım acayip kalınlaştı herkes boyattığımı düşünüyodu 40-50 tane dökülüodu günde saç miktarındaki artış ta baya fazlaydı

karabalcan
03-15-2012, 09:14 PM
O kullananlardan uzun vadede sadece bir kişi kullanmış. 8 yıldır kullanıyorum diye. o da yan etksinden hiç bahsetmemiş. 3 ayı 5 ayı bırakın. 1 yıl düzenli bi kullanın o zaman anlaşılır işin eksi tarafı

3u01a8a
03-15-2012, 09:17 PM
O kullananlardan uzun vadede sadece bir kişi kullanmış. 8 yıldır kullanıyorum diye. o da yan etksinden hiç bahsetmemiş. 3 ayı 5 ayı bırakın. 1 yıl düzenli bi kullanın o zaman anlaşılır işin eksi tarafı

Habibullah hocanın bu konudaki mesajı:

aşağıdaki çalışma temmuz 2011 de tıbbi camiada oldukça prestijli bir dergide çıkan bir çalışma ...118 erkeğin 10 yılı aşkın süre günde 1 mg finasteride alarak izlendiği sonuçlarının açıklandığı bir bir çalışma. ilacı alanların sadece yüzde 6sında yan etki gözlenmiş bunlar ın da bir kısmı ilacın olumlu etkisi nedeniyle ilacı devam ettirmek istemişler.

Dermatol Ther. 2011 Jul;24(4):455-61. doi: 10.1111/j.1529-8019.2011.01441.x.
Finasteride, 1 mg daily administration on male androgenetic alopecia in different age groups: 10-year follow-up.
Rossi A, Cantisani C, Scarnò M, Trucchia A, Fortuna MC, Calvieri S.
Source
Department of Dermatology and Plastic Surgery, University "Sapienza" of Rome CASPUR (Inter-University Consortium for Supercomputing), Italy. Alfredo.rossi@uniroma1.it
Abstract
Finasteride 1 mg is indicated for the treatment of men with androgenetic alopecia (AGA). However, more than 5 years efficacy and safety has not been previously reported. To assess the efficacy over 10 years in different age groups of men with AGA. 118 men, between 20 and 61 years, with AGA receiving finasteride (1 mg/day), were enrolled in this uncontrolled study. Efficacy evaluation was assessed with standardized global photographs at T0,T1,T2,T5,T10. Statistical analysis was made using frequency tables and evaluating the chi-square index with its p-value. Better improvements are observed in patients older than 30 years (42.8% aged between 20 and 30 years did not improve also after 10 years) or with higher AGA grades (58.9% for AGA grade IV and 45.4% for AGA grade V had the first improvement just after 1 year). In 21% of cases, the treatment continuation beyond 5 years provided better results. Side effects were referred by 6% of the patients; nevertheless, some of them went on with treatment because of the great results. In our opinion, the result after the first year can help in predicting the effectiveness of the treatment. Its efficacy was not reduced as time goes on; in fact, a big proportion of subjects unchanged after 1 year, improved later on, maintaining a positive trend.