PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : günesten kaynaklanan çiller

ozmcelik
06-13-2007, 12:28 AM
merhabalar.benim şikayetim güneşş.sürekli çil ve ufak lekeler cıkıyo yüzümde.22 yasındayım.gittikçe artmakta.doktora gittigimde kısın baslayalım tedaviye dedi.ama ben kısın gecip yazın yine tekrarlamasını istemiyorum.çözüm kalıcı olsun.gercekten cok rahatsızım.daha 22 yasındayım.yüzüm çil ben içinde.lütfen yardımcı olun.expigment die bişey duydum.sizce bu yararlı olurmu?yada bana ne tavsiye edersiniz

Habibullah
06-13-2007, 07:52 PM
çil için son cümle: henüz tatminkar bir tedavi yok. daha soluk görünmesi için günde en az 2 kez etkin bir güneşten koruyucu kullanın. expigmentin size yardımcı olma ihtimali çokk çook zayıf...

ozmcelik
06-13-2007, 10:42 PM
:((((.üzüldümm.cilt hastalıkları cok garip.bazılarının teşhisi yada sebebi pek bilinmiyor.size cok tesekkürederim.

Habibullah
06-14-2007, 12:03 AM
çilin sebebi genetik. kahverengi pigmentlerin yoğunlaşması. bunun çok özel bir somut nedeni tabi yok. mesela mavi gözlü ya da 180 cm doğmak gibi. niçin mavi gözlü doğdum? hakkımda öyle karar verilmiş. çilli olmak da böyle bir şey. agresif tedaviler var ama radikal bir çözüm olmuyor. yeniden çıkabiliyor.
iyi hekimlik hastaya en doğru yolu gösterebilmektir her zaman. Tanrının yeri alınamaz.aracılık yapmaktır bize düşen. sağlıcakla kalın...