Orijinalini görmek için tıklayınız : propecia mı? proscar mı?
öncelikle böylesine güzel bir site yapıp hizmet verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum..
sorum şu; doktorum revigen şampuan/rogein (losyon sanırım) ve propecia yazdı.. propecia nın oldukça yüksek maliyetli olduğunu da söyledi.. daha ilaçları almadım, internette yaptığım araştırmalarda proscar isimli ilacın da propecia ile aynı olduğunu ve daha ucuz olduğunu okudum.. acaba hangisini kullanmalıyım?
ikinci sorum ise; prooecia hormonel bir ilaç olduğundan, vücudumun diğer kısımlarında fazla kıllanmalara yol açar mı?
Habibullah
03-16-2007, 10:22 AM
Proscar ile propecia aynı molekülü içeren ilaçlar. proscarın beşte biri propecia. ne hikmetse daha pahalı. 5e bölmek zor olunca 4e bölünmesini öneriyoruz. hergün 1 çeyrek tablet. bu ilaç anormal kıllanma yapmaz kesinlikle...
Habibullah
03-16-2007, 02:22 PM
amin.inşallah herşey iyi gider.
mert023
07-29-2007, 03:01 PM
doktor bey bu konuda size bi sorum olacak...ben iki ay propecia kullandım gayet iyi sonuç verdi tepe ve ön orta hattaki seyreklik sıklaşmaya başladı..iki ayda güzel bi sonuç alabildim yani...fakat iki ay kullandıktan sonra proscara geçtim 4 e böldüm hepsini cam bi şişenin içine koyup ağzını kapattım...onbeş gün boyunca bölünmüş parçalrdan birer tane kullandım ama saçlarım yine dökülmeye başladı eski haline dönüyor gibi...propecia kullandığım zaman dökülmede durmuştu..acaba bu ilaçların hepsini jiletle kestim diye havayla temas etti cam şişede bekledi ondan mı etkisini yitirdi anlamadım...bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim...
collateral
07-29-2007, 03:20 PM
doktor bey bu konuda size bi sorum olacak...ben iki ay propecia kullandım gayet iyi sonuç verdi tepe ve ön orta hattaki seyreklik sıklaşmaya başladı..iki ayda güzel bi sonuç alabildim yani...fakat iki ay kullandıktan sonra proscara geçtim 4 e böldüm hepsini cam bi şişenin içine koyup ağzını kapattım...onbeş gün boyunca bölünmüş parçalrdan birer tane kullandım ama saçlarım yine dökülmeye başladı eski haline dönüyor gibi...propecia kullandığım zaman dökülmede durmuştu..acaba bu ilaçların hepsini jiletle kestim diye havayla temas etti cam şişede bekledi ondan mı etkisini yitirdi anlamadım...bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim...
bi daha propecia kullan bakalım nolacak?havayla temasa geçmesi ilacın yapısını bozamaz sanıyorum ama hocamız daha iyi bilir..propecia kullanıp saçların tekrar cıkmaya başlarsa proscarın sende işe yaramadıgını anlayabılırsın hem bızıde bılgılendırmış olursun....
Habibullah
07-29-2007, 03:59 PM
hepsini 4 e bölüp kullanmak yerine her 4 günde 1 bu işi yapın...kırık parçalar blisterinde bantlanmış olarak kalsın..
mert023
08-05-2007, 02:00 PM
doktor bey..bu finasterid denen madde saça zarar veren bi hormonu bloke ediyor galiba..anladığım kadarıyla da cinsel hormonlarla alakalı bi durum..peki bu hormon cinsel yaklaşımlar da mı salgılanıyor sadece...demek istediğim bu hormon durduk yere salgılanmıyor..finasterid denen madde sadece cinsel yaklaşımlar da bulunduğumuz zaman mı devreye girerek bloke ediyor yoksa günün herhangi bi zamanı bu hormonlar kendi kendine salgılanıyor mu..açık konuşmak lazım mastürbasyon yada cinsel münasebette bulunmanın saçları etkilediği kesin...bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum..
Habibullah
08-06-2007, 08:52 AM
bahsettiğin durumların saçı anlamlı derecede etkilediğini sanmıyorum...dolaşımdaki hormonların sakin hallerde de saça olumsuz etkisi devam etmektedir.
mert023
08-06-2007, 12:52 PM
bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz...sorularımız devam edecek size ihtiyacımız var tabi..çok teşekkürler doktor bey...
awrlord
01-19-2008, 12:53 AM
Merhaba 17 Yaşındayım ailemde genetik saç dökülmesi sorunu var bu ilaçları sürekli olarak kullanmayı düşünüyorum.
Bana götürüsü ve getirisi ne Olur Doktor Bey?
uuttkkuu
04-21-2008, 09:33 PM
sayın habibullah hocam benim alnımın her iki tarafı açık
erkek tipi dökülmemi
diğer taraflarda dökülüyo fakat çok aşırı değil
ne kullanmam lazım
bugün PLACENTA ŞAMPUAN ve LOSYON aldım NOVOCRİN marka
losyonun içine acnelyse döksem bi zararı olurmu alkol ihtiva ediyo
PROSCARın herhangi bir zararı var mı?
saç çıkartmasından başka bi etkisi ya da artısı var mıdır?
Habibullah
04-21-2008, 11:00 PM
Merhaba 17 Yaşındayım ailemde genetik saç dökülmesi sorunu var bu ilaçları sürekli olarak kullanmayı düşünüyorum.
Bana götürüsü ve getirisi ne Olur Doktor Bey?
-harici ilaçlar tıbben güvenli cebe zararı olur.
Habibullah
04-21-2008, 11:01 PM
sayın habibullah hocam benim alnımın her iki tarafı açık
erkek tipi dökülmemi
diğer taraflarda dökülüyo fakat çok aşırı değil
ne kullanmam lazım
bugün PLACENTA ŞAMPUAN ve LOSYON aldım NOVOCRİN marka
losyonun içine acnelyse döksem bi zararı olurmu alkol ihtiva ediyo
PROSCARın herhangi bir zararı var mı?
saç çıkartmasından başka bi etkisi ya da artısı var mıdır?
-bahsi geçen ürünler sana fayda etmez kanaatindeyim. siz rogaine acnelyse betnovate 3lüsünü deneyin..
uuttkkuu
04-22-2008, 12:24 AM
hocam rogaine çok pahalı şu an için alıcak durumum yok bende bursada cildiye doktoruna gittim bana shen min ile revivogen şampuan önerdi fakat alamadım zaten revivogen almayı düşünmüyorum
daha uygun olan ürünler var mı
hakanozdemir
10-07-2008, 09:42 PM
Sevgili ismi güzel Habibullah Hocam ben 17 yaşındayındayım ve tepe taraflarımda ciddi açılmalar var,görenelr dalga geçiyor bu yaşta,benimde çok moralim bozluyor bu minoxidil propecia filan diyorlar ne yapmam lazım hocam ..Saygılarımla
tamburali
10-07-2008, 11:29 PM
hocam rogaine çok pahalı şu an için alıcak durumum yok bende bursada cildiye doktoruna gittim bana shen min ile revivogen şampuan önerdi fakat alamadım zaten revivogen almayı düşünmüyorum
daha uygun olan ürünler var mı
shen mine verecegin paraya rogaine yada daha ucuzu kirkland minox alabilrisin 3 aylıgı 66 dolar kargo dahil hairlosswatch.com da
ender
10-17-2008, 11:26 PM
hocam proscarı bölmeden kullansak yani günde 5mg alsak bunun etkisi nasıl olur, iyi mi kötü mü?
yanetki olasiliğini arttirmiş olursun saç için günde 1mg önerilir
peki bayanlarda proscar kullanımının yan etkileri vücuttan ne kadar zamanda atılır. Hamilelik durumu şuan yok ama ileride bu ilaç yüzünden sorun yaşarmıyım? ayrıca proscar ı böldükten sonra havayla temas eden diğer kısmın atılması mı gerekiyor yoksa diğer kısım da kullanılabilir mi
çok teşekkürler şimdiden
onurrr
10-20-2008, 07:40 PM
doktor bey herkesın yazdıgı seylerıı okudumm bır suruu marka ısmıı varr hangısıı alcam napcamm bılmıorumm zatenn saclarım yuzunden pıskolojım baya bozulduuu sızın tavsıyee edebılcegınızz happ lossyon varmııı soyleerseınızz sevınırım.proscarr gercekten bu kadar etkılı bır urunmüü.
umulmayan
10-27-2008, 09:16 PM
Hocam bu ilaç konusunda hiçte hafife alınmayacak şeyler söyleniyor iktidarsızlık göğüslerde büyüme bir kaç forumda araştırdım ilacı kullanıpta kalıcı zarar görenler varmış siz bu konuda ne diyorsunuz?
lemagro
11-11-2009, 08:22 PM
propecia' nın ucuz muadili yok mu _?_
Habibullah
11-12-2009, 01:14 PM
Hocam bu ilaç konusunda hiçte hafife alınmayacak şeyler söyleniyor iktidarsızlık göğüslerde büyüme bir kaç forumda araştırdım ilacı kullanıpta kalıcı zarar görenler varmış siz bu konuda ne diyorsunuz?
- bu riskler var ne yazık ki...
help me
04-06-2010, 10:57 PM
proscar çentikli bir tablet değil film kaplı bir ilaç yani bölünebilir bir özelliği yok.Bölünmesi sonucu yan etkilerinin daha belirgin olacağını düşünüyorum (emilim).Üstelik çentikli olmadığı için bölünme sırasındaki dozajı tuturmak zor olabilir bir gün doz olarak fazla alabilirsin ertesi gün bir gün öncesinden aldığının daha düşüğü yada tam tersi.kapsül ilaçları alırken içinden bir kısmını boşaltıyormusunuz yada draje formdaki ilaçları bölüyormusunuz enjeksiyon için uygulanması gereken sıvıyı içiyormusunuz bunuda böyle düşünmek lazım. İlaçların kullanılması gerektiği gibi kullanmak lazım.İşin ucunda sağlık var...
blackside1
04-07-2010, 10:16 PM
arkadaşlar bu proscar ve propecia saç çıkarıyormu.yoksa olan saçımı koruyor.
hknogz
04-07-2010, 11:56 PM
arkadaşlar bu proscar ve propecia saç çıkarıyormu.yoksa olan saçımı koruyor.
asıl amacı saçı korumak. Ama forumda biri şöyle bi benzetme yapmıştı propeciayı defans oyuncusu olarak düşün. Arada defans oyuncusu da gol atabiliyor. Bu mantık yani;)
prospektüsünde de şöyle yazıyor zaten: PROPECIA, erkek tipi saç dökülmesi (androgenetik alopesi) olan erkeklerde saç büyümesini
artırmada ve daha fazla saç dökülmesini önlemede endikedir.
hknogz
04-07-2010, 11:58 PM
benim merak ettğim de bu propeciayı kullanmak için bi yaş sınır veya cinsiyet ayrımı var mı?
pakito
04-08-2010, 12:19 AM
PROPECIA, sadece erkeklerde kullanılır. PROPECIA, kadın ve çocuklarda, gebe olan veya
olabilecek kadınlarda, bu ürünün herhangi bir bileşenine karşı alerjisi olan kişilerde kullanılmaz.
(prospektüsten alıntı)
pakito
04-08-2010, 12:20 AM
PROPECIA, erkeklerin çoğunda saçlı derideki seyrek veya kelleşmekte olan bölgelerdeki saçların
sayısını artırır. PROPECIA iki yıl kullanım süresince saç dökülmesini azaltmıştır. Genel olarak,
saç büyümesindeki artışın ve/veya daha fazla saç dökülmesinin önlenmesinin gözlenmesi için 3
ay veya üzerinde hergün kullanım gerekmektedir. Maksimum yarar sağlamak için sürekli kullanım
önerilir. Tedavinin bırakılması etkinin 12 ay içinde ortadan kalkmasına yol açar.
efe80
06-05-2010, 12:07 PM
sayın hocam bu adı geçen ilaçların sakala faydası olur mu.bizde saç var sakal yok. hormonlar normal bakıldı...ya da tavsiyeniz var mı bu konuda?
kefal
05-21-2011, 08:36 AM
bu ilacı alırsan sakalın çıkcagı varsa daha geç çıkar sakal dht den besleniyor biz dhtyi azaltıyoruz mesela finastrid kullandıgımdan beri sakallarım daha yavas uzuyor
bu ilacı alırsan sakalın çıkcagı varsa daha geç çıkar sakal dht den besleniyor biz dhtyi azaltıyoruz mesela finastrid kullandıgımdan beri sakallarım daha yavas uzuyor
bende hiç değişiklik olmadı.sabah kesiyom aksam 1-2 milimetre uzamıs oluyo
ottoman_41
05-21-2011, 06:01 PM
bu proscar yada propecia'yı nasıl güvenebiliyorsunuz :S vücudumuzun içi hormanlarımız,organlarımız ne biliyim artık,kendi isteğimiz dışında çalışmıyorlar mı,laf geçirme yetkimiz yok ki onlara.Yediğimiz ürünler,içtiğimiz ürünler bi tuhaf yanii eskisi gibi herşey pek doğal olmayıp organlarımızı etkileyip istenmeyen sonuçlar çıkıyo :S işte en basiti saç dökülmesi.Bu iki ilacı bıraktıktan sonra yine saçlar eski haline geliyomuş hem.Belkide o kullanım süre zarfı içinde hiç mi yan etki göstermicektir.Yok arkadaş saçlı olucaz die erkeklikten olmayı göze alamam,kendi adıma konuşuyorum tabi :) zaten bi kaç yıla kalmaz saç klonlaması çıkar,sabredip beklicez. :) Birde www.replicel.com'daki video'da İngilizcesi ii olan arkadaşlar video ne anlatıyor.bu ürün piyasada mı,yapım aşamasında mı nedir yani bu ???Teşekkürler....
yazkol
05-21-2011, 07:54 PM
bu proscar yada propecia'yı nasıl güvenebiliyorsunuz :S vücudumuzun içi hormanlarımız,organlarımız ne biliyim artık,kendi isteğimiz dışında çalışmıyorlar mı,laf geçirme yetkimiz yok ki onlara.Yediğimiz ürünler,içtiğimiz ürünler bi tuhaf yanii eskisi gibi herşey pek doğal olmayıp organlarımızı etkileyip istenmeyen sonuçlar çıkıyo :S işte en basiti saç dökülmesi.Bu iki ilacı bıraktıktan sonra yine saçlar eski haline geliyomuş hem.Belkide o kullanım süre zarfı içinde hiç mi yan etki göstermicektir.Yok arkadaş saçlı olucaz die erkeklikten olmayı göze alamam,kendi adıma konuşuyorum tabi :) zaten bi kaç yıla kalmaz saç klonlaması çıkar,sabredip beklicez. :) Birde www.replicel.com'daki video'da İngilizcesi ii olan arkadaşlar video ne anlatıyor.bu ürün piyasada mı,yapım aşamasında mı nedir yani bu ???Teşekkürler....
6yıldır saç dökülmesi yaşıyorum bu süre zarfında ha çıktı ha çıkacak...ama hala yeni bir şey çıkmadı
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.