PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sedef Hastalığı ve tırnaklar

done
06-02-2007, 02:51 AM
Merhaba Sayın Habibullah Aktaş,
Ben yaklaşık 1 yıldır sedef hastasıyım.Hastalığım başladığında ilk olarak sağ ayak baş parmağımın tırnağında bir bozulma başladı.Bu zaman zarfında vücudumun hiçbir bölgesinde belirti mevcut değildi.Daha sonra ellerim ve ayaklarımda çok fazla olmasada sedef yaraları oluştu.Doktora gittiğimde sedef hastası olduğumu söyledi.Dervomate isimli merhemi kullanmaktayım ve özellikle ellerimdeki yaraların büyük kısmı geçmiş durumda sadece parmaklarımın uçlarında az bir yara kaldı.Ancak tırnaklarımdaki bozulma düzelmemekte.Hatta daha kötü olmakta.Özellikle ayak tırnaklarımın şekli iyice bozuldu.Tırnaklarımdaki bu bozulmanın bir çaresi varmıdır?Yada zamanla kendi kendine düzelirmi.Tırnaklar için bir tedavi yöntemi yada ilaç varmıdır.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.

Habibullah
06-02-2007, 05:05 PM
sedefe bağlı tırnak bozulması zamanla düzelmez. ben bu tür sorunlarda tırnak çevresine seyreltilmiş triamcinolone solusyonu uyguluyorum. tama yakın düzelme oluyor. bunun en önemli engeli çok ağrılı bir işlem olması.
bunun dışında neotigasone metotrexate gibi ilaç seçenekleri var ama sadece tırnak için bunları kullanmaya değmez. benim şahsi görüşüm...

done
06-05-2007, 09:42 AM
Cevap için teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun böyle karşılıksız olarak insanlara yardımcı olduğunuz için.

Habibullah
06-05-2007, 09:52 PM
amin. kadirşinas insanların varlığına şükür...

biberli
07-07-2007, 01:08 PM
Sayın Habibullah Bey

Aynı konudan muzdaribim.29 yaş,19 yıllık sedef macerası.Eskiden tırnaklarda çıkan sedefler tırnaklar uzayınca geçerdi.Şimdilerde geçmiyor.El ve ayak tırnaklarımda düzgün olanlar birkaç tane.Çok moralim bozuluyor.Vücudumdakilere alıştım artık da,tırnaklardakileri herkes soruyor.Hele ki ayak tırnaklarım.Bi de bayanız :)
Önderdiğiniz ilaçları ben uygulayabilir miyim?

Habibullah
07-07-2007, 10:30 PM
kanaatimce sedefin etkilediği tırnakta en iyi tedavi seyreltilmiş triamcinolone enjeksiyonu. tanı kesinse bu işi yapabilen bir dermatologa gitmelisiniz...

frezyakanka
01-18-2009, 11:24 PM
sayın hocam benim sorunum sedefle ilgili 8 snedir sedef hastasıyım sadece saclı derimde vardı fakat vücudumda dağılma gösterince doktora gitim ve netigosan adlı bi ilac ile aynı zamnda puva tedavisi almaya başaldım yaklaşık bir senedir tamam tedaviye cevap verdim ama ilacın yan etkilerini helen yasıyorum vücudumda çatlklar oluştuu aşırı kuruluktan ve bu konuda uyrılmadımda şuan bu durumu kafaya takıyorum yasım 23 ddaha tüylenme oldu fakat bunu doktoruma dediimde ise böle bişey olmıcanı söledi hormanlarıma baktırdm hersey normal çıktı diğer bi korkum ise bu ilac ilerde cocuk sahib olmama neden oalbilirmi 2 snede hamile kalmayınız diyo fakat 2yılsonrası için garantisi var mıı? cevaparnız için şimdidden tşk ederim hocam

Habibullah
01-19-2009, 11:50 PM
2 yılı 3 yıl diye garantiliyoruz , sonrasında sorun teşkil etmiyor...

lockham
06-24-2011, 07:08 PM
merhaba ben 23 yasındayım sol elim de kucuk parmagımın tırnagında sedef belırıtsı war hafif yatagından kalkmıs durumda tırnagım ne yapmalıyım doktor elosalic die bi merhem werdi kullandım ama işe yaramadı geçmiyor :(

Habibullah
06-26-2011, 11:46 AM
triamcinolone enjeksiyonu psoriasis tırnağında etkili bir tedavi yöntemi.