PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lavanta saç dökülmesini önlüyormuş

kafakafaku
06-18-2010, 02:42 PM
bugün shovtv de ibrahin saraçoğlu lavanta kürüyle saç dökülmesinin önlenebileceğini söyledi. Burda yazıldığı gibi anlattı. Yazıyı
http://www.xprodoksit.com/yazi/ibrahim-saracoglu-sac-dokulmesini-durduran-kur sitesinden aldım. Deneyen var mı bunu?
Kür 2: Saç dökülmesine karşı
Bir tutam lavantayı (yaklaşık 4-5 gram veya tepeleme 1 yemek kaşığı) 500-750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika kısık ateşte demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.
Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise önce sabun (tabii yeşil sabun) veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.

Prof.Dr. İbrahim SARAÇOĞLU

Nedim_Batu
06-18-2010, 02:45 PM
tamamen hikaye..

nihat4646
06-18-2010, 02:48 PM
Napıyormuş lavanta saç reseptörlerine duyarlı dth'ı yok edip saç dökülmesini durdurup kılcaldamar üzerinden etki ederek saç mı çıkarıyormuş :D

barul
06-18-2010, 05:41 PM
saracoğlunun kendi sitesine mail atarak sordum. gelen cevapta lavantanın androgenik allopesi'den kaynaklanan dökülmede etkili olmadığı söylendi.

ancak saçı bakımı ve uygulanan tedaviye destek amaçlı düşünülebilir belki.

ozgur49
06-18-2010, 06:56 PM
geçen sene 4-5 ay kullandım,zerre kadar etkisi yok.

kafakafaku
06-20-2010, 10:00 AM
bu adam ne demeye böyle konuşuyosa o zaman... Bi ara umutlanmıştım..