PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : saç derim alnım kaşlarım beyaz pul pul oluyor

umutxs
05-31-2010, 02:52 PM
arkadaşlar meraba öncelıkle unıversıtede sınavına hazırlandıgım için sosyal güvencem yok ve doktora gıdemıyorum.saç derim çok yağlanıyor saçlarım çok inceldi ve dökülüyor.genetik bir dökülme oldugunu düşünmüyorum ki çıkıyor (şakak bölgelerim hariç???).saç derim her banyodan çıktıgımda iyi yıkamama ragmen pul pul oluyor:confused: kaşlarım da öyle .alnım ve saç derim çok yağlanıyor.saç tellerim çok inceldi ve güçsüzlükten dökülüyor.ucuz bir saç spreyi kullandıktan sonra başladı ve uzun süredir devam ediyor.artık o eski saglıklı saçlarımı özledim ne yapmalıyım bi yardım edin.ketoral şampuan kullanıyorum genede tam fayda etmedi. . ?

mert88
05-31-2010, 04:18 PM
seboreik dermatit gibi birşey olabilir ama resmini koyabilirsen daha iyi yorum yapabiliriz hem saçının hemde pul pul olan yerlerin.

umutxs
05-31-2010, 09:53 PM
Bİ çok yerde okudum sebo da kızarıklıklar oluyormus benımkı sadece beyaz döküntü şeklinde kepek kalkar gbi ama yüzümde de oluyor

hanay
05-31-2010, 10:17 PM
anladıgım kadarıyla erkek tıpı sac dokulmesı baslamıs yaglanma dokulme ve ıncelme en onemlı belırtılerıdır...sende bu yola gırdın gıbı kardesım...sac derın ve alnının pul pul olmasıda sebo olabılır...kırmızılık olması sart degıl seboda...bence bır doktora gıt eger durumun kotuyse para bırıktır ve bır defata mahsus doktora gıt...ılac kullanman gerekebılır...

mert88
05-31-2010, 10:17 PM
benim sana tavsiye edebileceğim tek şey prozinc mor kutu olur haftanın 3 günü kullan bu genelde yağlı saçlara ve kepeğe iyi gelen bir şampuan eğer seboreik yoksa işe yaramalı.

umutxs
06-01-2010, 12:42 AM
genetik olduğunu sanmıyorum inşallahta deildir babam 50 yasında olmasına ragmen en az benim kadar saçı war ve dökülen saçlarımın yenıden geldıgını cıplak gözle görebiliyorum belki de bu kepek dökülme yapıyor olabilir

umutxs
06-01-2010, 12:44 AM
anladıgım kadarıyla pro zinc çinko olmalı şampuan mı bu yoksa çinko hapları da alsam işe yarar mı :) ewde war fazladan

hanay
06-01-2010, 01:16 AM
gunde kac tel dokuluyor...bu arada yaglanma ıncelme ve dokulme varsa aklında olsun erkek tıpı dokulmedır...bu arada babanın sacları olabılır bu sende erkek tıpı dokulme olmayacagı anlamına asla gelmez

mert88
06-01-2010, 01:29 AM
erkek tipi dökülmedede dökülen saçlar yeniden çıkar sorun şuki minimal düzeydede olsa saçlar gitgide incelir dökülen saçlar zamanla daha ince ve zayıf çıkmaya başlar ve en son aşmadada saç tüy halini alır ki çoğu kişi ancak bu aşamada saçın döküldüğünü sanar aslında saçlar senin şu anda dökülmeye başlamış olabilir ama saçlarının sıklığına bakıp aldanma 6 ay içinde şuandaki saçlarından eser kalmayabilir.

umutxs
06-01-2010, 01:38 AM
benım saç derimden ötürü döküldüğüne eminim gibi ama doktorda tiroid falan normal çıkmıstı

umutxs
06-01-2010, 01:41 AM
erkek tipi dökülmedede kaşlar alın saç derisi ve kollar kabuklaşıyormu? bu arada prozinc sampuan mantıklı geldi bi zararı var mıdır ve fiyat aralığı nedir?

paschamon
06-01-2010, 11:48 PM
Prozinc Şampuan 150 ml = 12,5 TL
Prozinc Şampuan 300 ml = 20 TL

Zararı veya yan etkisi bir tek gözüne kaçırma, biraz yakar :))) Doktorlr tarafından reçete edildiğini bizzat bildiğim bir ürün...

umutxs
06-02-2010, 09:26 PM
arkadaşlar bugun kafayı 3 e vurdurdum şakaklar açılmış bariz ve dus aldım dustan sora kafamı havluladım ve saç dermin afedersiniz beyaz sümük parçaları gbi kalktıgını gördüm:(?? saç derim çok sağlıksız ve şakaklarıma minox forte 5 iyi gelir mi 10 gün kullandığımı tüylendirdi ama saça dönüşmedi bi türlü?

nazley
06-22-2010, 02:08 AM
arkadaşlar,bende de seboreik dermatit var.kaşlarım pullanıp dökülüyordu ne yaptımsa da fayda göremedim.en son doktora gittiğimde bana bişey önerdi.ozonaktif serum diye.deneme boyunu aldım ürünün kullanıyorum.samimiyetime inanın lütfen.tamamen durdu çok şükür.öyle rahatladımki.denemenizi tavsiye ederim.

racing34
06-23-2010, 12:59 PM
Bende de lisedeyken saç ve kaş derilerim pul pul atıyordu benimde cildim çok yağlı ve aşırı kepek yapıyordu sana önerim prozinc yağlı saçlar için ve ketenazol şampuanla dönüşümlü yıkayıp kepeği kes sanırım soruna çözüm bulursun. Dökülme için ise minoxil ve diğer tedavi yöntemlerini kullanabilirsin.