PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ruakutan

sevim
03-13-2007, 10:52 AM
sayın hocam,
75 gündür yüzümde cıkan kistik sivilcelerden dolayı ruakutan adlı ilacı kullanıyorum.
kolesterol ve kan tahlillerim normal çıktı. günde iki kere 20 likten 40 lık ruakutan alıyorum,
fakat 75 gün olmasına rağmen yüzümde kistik olarak ve daha fazla sivilceler çıktı. doktorum ilacın deri altındaki iltihabı kusturduğunu söylüyor fakat sıkma gafletinde bulunuyorum. bu durum daha devam edecekmi yoksa yavaş yavaş düzelmeye başlarmı, pek çok ruakutan kullanıcısı ilacın izleride yokettiğini söylüyor. bu doğrumudur? bilinenin aksine çok uç noktalarda yan etkisini yaşamadım.
cevaplarsanız sevinirim.. teşekkürler....:)

Habibullah
03-14-2007, 12:35 PM
tek başına günlük 20 mg roaccutane başlanınca ilk ahftalarda sizin yaşadığınız geçici alevlenmeler olabiliyor. ben ne yapıyorum: roaccutane ile beraber prednisolone tablet veriyorum. . 16 mg tableti sabah kahvaltıdan sonra ilk 3 gün 2 ,sonraki 3 gün1.5 sonraki 3 gün 1 sonraki üçgün yarım ,sonraki 10 gün çeyrek tablet alıp kesilir. bu ilaç mutlaka sabah tok karna tek defada alınır.
roaccutane da tok alınmalı. yağlı bir yemekten sonra alınmalı. süt ve süt ürünlerini az tüketin.
-

tokatlı60
04-10-2008, 12:26 PM
bende senın gibiydim 40mg kullanıyodum günde ama sivilceler gecti 5ayda bitti ilacım yalnız siyah noktalar ve yaglanmalar hemen geri basladı izlerde öyle iğrenc bi sekılde duruyo izleri geçirmıyo ama istisnaları saymassak

Rude
04-10-2008, 05:14 PM
Edindiğim bilgilere dayanarak(gerek kullanan kişilerden gerek internetden okuyarak,gerek doktorlardan)bu ilaç var olan izleri değil,çıkardığı sivilceleri iz bırakmadan geçiriyor.Hani var olanlardada düzelme olur bu da neden olur?Hem geçen 5ayda cilt zaten kendisi izleri azaltacaktır birde ilacın sürekli cildi soyması ve alttan yeni derinin gelmesiyle izlerde azalma olabilir.Sivilcelerimi sıkıyorum demişsin çukur kalmıcaksa bile çukur kalabilir yaptığın iş sonucu lütfen dikkat et.Geçmiş olsun...