Orijinalini görmek için tıklayınız : Spironolactone losyon veya krem kullanan var mi?
mert84
10-22-2009, 05:00 PM
Sanirim bu spironolactone da minoxidil gibi pek cok farkli markanin icinde bulunuyor. Farkli markalar varsa hangisi iyidir? Nereden temin edilebilir? Kullanan arkadaslar varsa sonuclar nasil?
mert84
10-22-2009, 07:31 PM
Bilgisi, tecrubesi olan yok yani?
hasankundak
10-22-2009, 08:04 PM
Dostum spiro forumda yeni bir ürün bende bilgi sahibi olamadım luci ve benden başka çakma spiro losyon kullanan yoktur sanırım Bizde minox içine aldoctone atıp çakma spiro yaptık onuda kullanmadım ben yan etkisi falan olur diye yurtdışında ebayda bile yok spiro sadece 2-3 sitede satılıyor.
mert84
10-22-2009, 08:08 PM
Gecen gun bu sitede gormustum, arkadasin biri www.minoxidil.com sitesinden getirtilebilecegini yazmisti. ben de getirtmeyi dusunuyorum oradan. minoxidilin icine tablet karistirmak faydali olabilir belki ama tam verimli olacagini sanmiyorum. ayrica yan etkileri de olabilir dedigin gibi.
hasankundak
10-22-2009, 09:38 PM
Dostum deneyim olarak alırsan ilk sen olursun bize bilgilerini tecrübelerini paylaşırsan sevinirim maddi durum elverse bende alırdım faydalı olacağını dünüyorum iişallah hayırlı olurda bizde faydalanmış oluruz.
mert84
10-22-2009, 10:17 PM
ben henuz ilac kullanmaya yeni basladim. spectrale 3 ay vereyim goreyim ise yariyor mu yaramiyor mu, daha sonra spironolactone da ekleyecegim onun yaninda. spectral dnc+spironolactone+medobiotin+revita sampuan dusunuyorum yavas yavas ekleyerek her birini. zaten spectral isimi gordu diyebilirim. sac dokulmem durdu, kalan saclarin korunmasina ben zaten raziyim. finasteride olmadan bu isi cozmek istiyorum. cunku finasteride kullanmak pire icin yorgan yakmak resmen. dht hormonunun sac dokulmesi etkisini saymazsak cok gerekli vucut icin.
POWERNELY
10-22-2009, 11:53 PM
Dostum spiro forumda yeni bir ürün bende bilgi sahibi olamadım luci ve benden başka çakma spiro losyon kullanan yoktur sanırım Bizde minox içine aldoctone atıp çakma spiro yaptık onuda kullanmadım ben yan etkisi falan olur diye yurtdışında ebayda bile yok spiro sadece 2-3 sitede satılıyor.
ya hasan bak şimdi giderim aldoctone alıp minoxun içine katarım böle yazıyon sonra bende yapıyom sonra gidiyom minoxu çöpe atıyom bunlar bişey felan yapar en son papaverin alıp katacaktım
hasankundak
10-23-2009, 10:35 AM
Dostum ben ne yapıyım doktorumuz var bide ayrıca foruma takip eden birsürü doktorlar var kimse yorum yapmıyor ki hayır birşey olucağından değilde zannetmiyorum kafada sürmenin yan etkisi olacağını ama yinede kimseye alın kullanın diyemezsin bilmediğin bir şeyi zaten proscar ile minoxda bile tartışılıyor bunu düşünemiyorum en iyisi tartışma yaratmaya gerek yok
mert84
10-23-2009, 02:02 PM
ya hasan bak şimdi giderim aldoctone alıp minoxun içine katarım böle yazıyon sonra bende yapıyom sonra gidiyom minoxu çöpe atıyom bunlar bişey felan yapar en son papaverin alıp katacaktım
Spironolactone sitelerinden birinde okudum, spironolactone ve minoxidili ayni kapta karistirip bekletmek ikisinin de etkisini azaltiyormus. Yalniz ikisini kafana bir muddet arayla uygularsan o zaman etkisinde bir azalma olmuyormus. Ayni kapta uzun sure bekletmemek lazim 1-2 hafta gibi. Kafada 4 saat beraber durmasinda bir sorun yok. Bunu minoxun icine spiro tablet atan arkadaslar icin yazayim dedim.
lastmorn
10-23-2009, 03:17 PM
spironolactone ne tam olarak dht blokermi gözenek açıcımı saç uzatma ajanımı nasıl kullanılır tam olarak yan etkileri nelerdir bilen varsa cevaplarsa sevinirim
mert84
10-23-2009, 04:33 PM
kullanmadim ama yabanci sitelerden cok arastirdim. zaten kullanan yokmus. arastirip ogrendiklerimi soyle ozetleyeyim:
topical spironolactone losyon ve krem formlarinda bulunuyor. deri uzerine uygulaniyor. spironolactone bir anti-androgen ve uygulandigi bolgede dht aktivitesini engelliyor. herhangi bir sekilde vucuttaki dht olusumunu engellemiyor ve bu sayede finasteride kullaniminin yol actigi yan etkilere yol acmiyor. sadece uygulandigi bolgede dht aktivitesini engelliyor. bunu da gidip sac koklerindeki androgen reseptorlerine baglanarak yapiyor. reseptorlere spironolactone baglandigi icin dht baglanamiyor ve boylece sac kokleri dht'den zarar gormuyor. herhangi bir yan etkisi olmadigi yaziyor topical spironolactone icin. eger oral spironolactone kullanirsaniz yan etkileri finasteride'den daha kotu. o yuzden erkekler icin sadece topical olani tavsiye ediliyor benim okudugum kadariyla.
Yusuf Aydın
02-07-2010, 09:22 PM
arkadşlar sitede iki adet ürün var.
#201 Spironolactone 2% Liquid
Price: $ 19.00
Quantity and Ingredients: 60 mL. 2% Spironolactone (20mg spironolactone /mL) in a liquid base of 50% ethyl alcohol, 30% propylene glycol, 20% water
Length of Use: Depending on the frequency of application and the amount applied, 60 mL is a 1 to 2 months supply.
#205 Spironolactone Lotion 5% w/o Propylene Glycol
Quantity and Ingredients: 2 oz / 60 grams. 5% spironolactone (50mg spironolactone / gm) in a lotion base of water, aloe vera gel, stearic acid, cetyl alcohol, alkyl octanoate, mineral oil, dimethicone, tocopherol acetate, magnesium aluminum silicate, sorbitol, disodium EDTA, methylparaben, dimethlydimethyl hydantoin.
Length of Use: Depending on frequency of application and the amouny applied, 2 oz is usually a 1 to 2 month supply
bunlardan biirisi losyon,digeri de sıvı hali sanırım. hangisini önerirsiniz,sıvı halini alırsak minxidille birlikte mi kullanmalıyız.
lastmorn
02-07-2010, 09:26 PM
saol mert aydınlattığın için gevurlarda finas ve minox kadar yaygınmı bu spiro
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.