PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Androgenetik Alopesi(erkeksi saç dökülmesi)ve Tedavi

murat1326
05-06-2007, 01:45 PM
tedavi

1.rogaine(minoksidil %5) 2X1 : DHT bağlayıcı damar genişletici
2.proscar 4/1(finasterid 1mg) 1X1 : DHT bağlayıcı
3.saw palmetto 2X1 : DHT bağlayıcı(solgar firmasında var)
4.betnovate losyon(0.5ml retinoik asit ilave edilerek) yada tretin kremle beraber uygulanır. :rogaine emilimi ve etkisini artırır.
(4. maddeye alternatif olarak ısırgan tentürü uygulanabilir.(aktarlardan))

bu ilaçlar tedavi için yeterlidir yalnız başlangıcta daha hızlı cevap için ilk 6 aylık sürede ek olarak :

1.brokoli kürü:her gün 250 gr yada 500 gr brokoli 1 litre suda haşlanarak demlenmesi ve soğuması için bekletildikten sonra gün içinde içilir 7 gün uygulanır ve 1 gün ara verilir sonraki dönemde iki kere daha tekrarlanır(toplamda 3 hafta) ve tamamlanır.(brokoli kürü uygulanırken kafeinli içeçekler tüketilmemeli kahve çay vs.) 6 ay sonra tekrarlanabilir.DİKKAT!!uygulama süresi üç haftadır.

2.çinko,biotin,b vitamin takviyesi yapılabilir:
örnek: 1.zinc picolınate (çinko 22mg)(solgar)1X1 yada 2X1 alınabilir
2.medobiotin 2.5mg yada solgar biotin 1mg(solgar) 1X1
3.benexol yada b vitamin complex 50(solgar) 1x1

kullanılır.

NOT:saç derisinde kepeklenme olması durumunda clear şapuan kullanın.saçlı deri kurumasında haftada bir kere ılık zeytinyağı ile saçlara 2 dakika masaj yapılır ve başa sıcak havlu yada bone takılarak 30-45 dakika bekledikten sonra saçlar yıkanır.

tedavinin başarısı:
1-Sigara ve içki içme.
2-saglikli beslen stresten uzak dur.
3-ilk iki ilacı(minoxidil ve finasterit) ömür boyu kullan.
bu üç maddeye bağlıdır.

sitede gördüğüm tedavi şeklini ilk 4 adım birleştirip yazdım diger adımdaki gıda takviyelerini kendim ekledim brokoli kürü DHT hormonunu nötrelize edici bi etkiye sahipmiş avusturalyada prostat tedavisinde kullanıldığını biliyorum saç gelişiminde olumlu etkisi olabilir diye düşündüm.

tedavi 1 yıllık maliyeti

1.rogaine (%5minoxidil) 3 aylık 4 set 350-400 ytl
2.proscar 4/1(fiasterit 5mg)4'e bolunuyor 4 kutu 170 ytl alternatif prosterit 4/1 100 tabletlik ortalama bir yıl 94ytl oluyor
3.saw palmetto 100 tablet (solgar) 4 şişe 200 ytl
4.betnovate losyon(0.5ml retinoik asit ilave edilerek) 6 ay devam edilirse altı şişe 65 ytl
5.zinc picolınate (çinko 22mg)(solgar) 6 ay 50 ytl
6.biotin 1mg(solgar) 1X1 6 ay 60 ytl
7.benexol 6 ay 45 ytl

toplam ortalama maliyet:850 ytl...

25 yaşından sonra bu ilaçları kullanmaya başlayan biri en iyi ihtimalle 25 sene kullanıma devam etse (finasterit ve rogaine) yılda bazı dönemler dönüşümlü olarak takviyeler ve losyon kullanımları ile ortalama 650X25 desek 16250 ytl...

hocam size değerli yardımlarınızdan ötürü teşekkur ederim ALLAH razı olsun
bu androgenetik alopesi için geliştirdiğiniz tedaviyi sabit bir konu olarak bütün ayrıntıları ile yazar ve yayınlarsanız çok iyi edersiniz.çalışmalarınızda ALLAH tan muaffakiyet diliyorum sizin için..
başarılar....

Habibullah
05-07-2007, 07:33 AM
süper bir özet olmuş. ancak bilimsel gözlemler ışığında 6. ve 7. maddelere hiç gerek yok derim. saw palmetto çinko ve gıda takviyesine okey..bunlarda da diğer esas ürünlerden elde ettiğimiz yararın üzerine ne kadar anlamlı bir yarar ekleniyor şüpheli. verdiğimiz paraya vücuda eklediğimiz moleküllere değer mi?şöyle değer: uzunca bir süre klasik tedamizi yaptık cevap da aldık ama bir türlü iyi bir kozmetik sonuç olmuyor o zaman bu tür eklentileri yapmak gerek...
esen kal. tüm arkadaşlardan bu tür katkıları samimiyetle bekliyorum. tıp denen bilim bilgilerin gözlenerek birikmesiyle omurgasını oluşturur.

tamburali
05-09-2007, 07:52 PM
hakikaten dediklerin cok dogru. 16250 az para degil. o kadar olmasa bile herkes 8000 ytl yi gozden cıkarıyor.

Habibullah
05-10-2007, 10:48 AM
evet muratın ki iyi bir özetti.

ozgur
07-07-2007, 01:22 AM
Size şunu sormak istiyorum.Ben 2,3 aydır proscar kullanıyorum fakat kollarımdaki tüylere kadar dökülme olduğunu görüyorum.bu geçicimidir,ilacı kullanmaya devam etmelimiyim. tesekkür ederim

Habibullah
07-07-2007, 10:09 AM
ben hiç rastlamadım böyle bir sonuca. rogaine kullanırken oluyor da proscar kullanıyorken olmamalı.tesadüfi bir örtüşme olabilir. kansızlık, diyet,ağır spor filan var mı?

ozgur
07-12-2007, 07:54 PM
Aslında şunuda belirtmek istiyorum proscar başlamadan önce bir ameliyat geçirmiştim ve sonrasında antibiyotik kullandım.Tetkiklerden kansızlığımın olmadığını söyleyebilirim.Diyet ve ağır spor da yapmıyorum.Ama uyku düzensizliğim var gece oturup gündüz yatmak gibi acaba bu ilacın uygun bir kullanım saati var mıdır? yoksa sahtesini mi kullanıyorum acaba diye düşünüyorum. ilginize tesekkür ediyorum..

Habibullah
07-15-2007, 12:48 AM
hapın sahtesi olmaz. bu olay tesadüf olsa gerek. siz tedaviyi devam ettirin..

balabatisler
05-11-2008, 02:04 PM
brokoliyi hergün 250 ya da 500 gr dan daha az olup da kaynatmadan salatada garnitür şeklinde yesek olmuyor mu acaba?