Orijinalini görmek için tıklayınız : rogain işe yaradı diyen
mirge
09-30-2007, 12:43 AM
merhaba arkadaşlar beni tanıyan tanır bende bi dönem rogain kullandım ama artık dökülmesine dayanamayıp bıraktım.epeydir msj yazamama rağmen sürekli formu takip ediyorum.çoğumuz rogain kullanmaya başlayalı epey oldu.ama bakıyorum ki kimse rogain acaib işe yaradı saçlarım artık dökülmeyo dökülenlerin yerine yeniler geliyo felan diye bişey yazmıyor.aksine herkez hala dökülmeye devam ediyo felan diyor.niye hiç birimiz fayda görmüyoruz bu ilaçtan.hala bir şişe rogainim var ama kullnamya çekiniyorum açıkcası.lütfen biri çıksın artık saçlarım sıklaştı gürleşti diye...
MORDOR
09-30-2007, 01:31 AM
spectıral dnc kullanıyorum 1,5 aydır tabı propecı al ıle beraber.. ılk 25 gun baya bı sac dokuldu.. dokulan sacalrı ınceledım.. ınce ve zayıf tellı ıdıler.
son 1 haftadır.. yenı sac cımaya basladı.. bu sefer cıkansaclar daha kalın tellı.. anlımın yanalrında dokulme vardı orada bıle 7 8 er adet sac cıkmaya basaldı ıkı taraftada.. ben su anda gayet memnunum..
diablo
09-30-2007, 06:13 AM
ben rogaine kullanmaya başlayalı 4 aya yakın oldu. yanlar açık benim.tüy bile yoktu yani ve aşırı derecede tüylenmeler ve birkaçtanede saç çıktı. üstlerde yorum yapamıyorum gürleşti veya aksine kötüleşti diyemiyorum desemde yalan olur sanırım koruyor şu anda ama ince tüyler belirdi biryandan dökülmede oluyor yerine yenileri geldiğini zannediyorum birde saçlarımın biraz daha sağlıklı kalınlaşıyor yani şu an her şey yolunda. kısa sürede tedaviye yanıt almak imkansız en azından bir sene geçtikten sonra yorum yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum bu arada proscarada başlayalı 1.5 ay oldu. proscar ve rogaini uzun süre kullananlar varsa ne tür gelişmeler olduğunu paylaşırsanız sevinirim
MARE NOSTRUM
09-30-2007, 10:42 AM
ben temmuzun 7 sinden beri hem rogaine hem proscar kullanıyorum ondan önce sadece iran malı minoxidil kullanıyordum forumdan haberim yoktu 3 lü tedaviden yani.şakaklarımda tüylenmeler oldu hatta iki tarafla beraber kalın 15 saç çıkmıştır önceden hiç yoktu tüy bilem:)banyoda bir dökülürdü bide rogaineyle acnelyseyi sürerkende bir okadar dökülürdü kafayı yiyecektim.son 10 gündür cok memnunum eskisinin 3 te 1 i dökülüyor.belkide sacımı hergün yıkamamla alakalıydı şimdi ise 2 günde bir yıkıyorum.ayrıca sabahları taradığımda ortalama 6 7 tane geliyor.ama saçımı yıkadığımın ertesi sabahı 20 ye dayanıyor sizede öyle oluyor mu arkadaşlar?
thranduil
09-30-2007, 11:03 AM
ben bir yıla yakındır proscar ve düzensiz olmakla beraber üç aydır da rogaine kullanıyorum..saç dökülmem çok şükür tamama yakın durdu diyebilirim ..olan saçlarım epey kalınlaştı da.. alnımda tüyler belirdi ayrıca ..adamakıllı rogain ile daha iyi olacak inş..
yalnız ben şunu gördüm..proscar ben de anca tam olarak işe yaradı bi senenin sonunda...5 6 aylık kullanımdan sonra hala bi miktar dökülme görülebiliyordu.. o yüzden arkadaşlara tavsiyem biraz sabırlı olmaları yönünde;)
diablo
09-30-2007, 05:15 PM
kesinlikle sabır istiyor benim saçlarda da dökülme devam ediyor benim düşüncem dökülen saçların yerine daha sağlıklı saçlar geliyor çünkü saçlarım kalınlaştı rogaineye başlamadan önce baya incelmişti ve her sabah bir saat şekil vermek için uğraşıyordum. bir tavsiyemde saçlarınızı sık yıkamayınız
akolca
09-30-2007, 05:39 PM
kullanan arkadaşlar için sorum su olucaktı..kullandıktan sonra mevcut saçlarınızıda yani döküldü dökülecek saçlarıda dökmektemi..
kullanmayı düşünüyorumda .. sanırım proscara devam:D
MORDOR
09-30-2007, 07:07 PM
ince zayıf gücsüz sacalrım dokuldu... ama dokulen yaralrden daha kalın guclu saclar cıkmaya basaldı yukarıda kulandıgım ılacalrı yazadım..
denizka
09-30-2007, 10:00 PM
Temmuz başından beri rogaine foam, ağustos başından beri propecia kullanıyorum.Henüz tepemdeki seyreklikte çok büyük değişiklikler olmadı zaten açıklamasını da yapacağım.Öncelikle şunu söyleyeyim, rogaine 20 senedir piyasada var ve zaten çpiyasaya ççıktıktan sonra vaad edildiği gibi mucizevi bir ürün olmadığı anlaşıldı.Yani minoxidilin çok ciddi bir etkisi yok bence.Ancak Habibullah hocamızın da önerdiği gibi retinoik asitle beraber kullanımı emilimi ve etkiyi artırıyor, buna bağlı yan etkiler de artabiliyor.
Minoxidil, bildiğimiz gibi 5 alfa redüktöz enzimini bloke etmiyor.Hatta minoxidilin nasıl saç çıkardığı hala bilinmiyor.Saçlı derideki tansiyonu düşürmesine bağlı olarak damar genişletici etkisi, saçlara fazla kan göndermesi hala birer teori..İşin aslı, DHT hormonunu saç köklerinden uzaklaştırmadan kellikle savaşmak boşa..Zaten saç her zaman dökülür, dökülmenin önüne geçemezsiniz.Demir, vitamin ...vb eksikliğindeki gibi dökülmeler dışında zaten saçta seyrelme de olmaz.Birçok kadının saçalrı çok fazla dökülse de kelleşmezler.Yani bizim asıl olayımız saç dökülmesinden ziyade saçın seyrelmesi, ayvacık tüyü haline gelmesi sonucu kelleşme.Bu da DHT dediğimiz hormonun saç köklerinde birikmesi, saç köklerini boüması ve saçın anagen fazını kısaltması sonunda da saçı tüy haline dönüştürmesiyle oluyor.Bunun önüne de finasteride gibi bu hormonu baskılayan bir maddeyle geçebilirsiniz.Veyahut topikal olarak 5 alfa redüktözü bertaraf eden ketokonazolü de yardımcı olarak kullanabilirsiniz..Saçları sadece Rogaine kullanarak geri kazanmak çok zor.Asıl önemlisi tepenize uygulayıp oradaki saçları kurtardığınızı varsaysak bile diğer yerlerden açılmalar devam edecektir..
LaRocque
09-30-2007, 10:32 PM
Mart ayından beri rogaine ve acnelyse,haziran ayından beri prosterit,rogaine,acnelyse kombinasyonunu kullanıyorum.
Benim öle bariz bir kelliğim yok,hatta ilaç kullandığımı arkadaşlarıma söylediğim zaman senin tedavilik bi durumun yok diyorlar.Fakat şakaklarımda açıklık var ve ön taraftaki saçlarım çok ince telli.Benim amacım şakaklarımı doldurmaktı fakat mart ile haziran arasındaki sürede pek bir gelişme olmadı.Hazirandan bugüne kadarsa saçım genel itibariyle daha kalın tell,fakat ön taraflarda yine saçım yok.3-5 sarı tüy,tel diyemiyorum yani.
Şimdi tedavimde bir değişiklik yapıcam,1 ilaç daha eklicem,kafaya sürülen dth bloke edici doğal asit içeren ilaçlardan birini daha katıcam,rogainini günde 2 kezden 1 keze düşürecem,akşamları da diğer ilacımı kullanıcam.
paladius_aragones
09-30-2007, 11:17 PM
PROPECİA hariç önerilenleri kullanıyorum 1 aydır .Şuanda bir gelişme göremedim bakalım hayırlısı.
kalem7033
10-01-2007, 08:15 AM
Mart ayından beri rogaine ve acnelyse,haziran ayından beri prosterit,rogaine,acnelyse kombinasyonunu kullanıyorum.
Benim öle bariz bir kelliğim yok,hatta ilaç kullandığımı arkadaşlarıma söylediğim zaman senin tedavilik bi durumun yok diyorlar.Fakat şakaklarımda açıklık var ve ön taraftaki saçlarım çok ince telli.Benim amacım şakaklarımı doldurmaktı fakat mart ile haziran arasındaki sürede pek bir gelişme olmadı.Hazirandan bugüne kadarsa saçım genel itibariyle daha kalın tell,fakat ön taraflarda yine saçım yok.3-5 sarı tüy,tel diyemiyorum yani.
Şimdi tedavimde bir değişiklik yapıcam,1 ilaç daha eklicem,kafaya sürülen dth bloke edici doğal asit içeren ilaçlardan birini daha katıcam,rogainini günde 2 kezden 1 keze düşürecem,akşamları da diğer ilacımı kullanıcam.
Tedavine ekleyeceğin son ilacı öğrenebilirmiyiz....
asi27
10-01-2007, 09:47 AM
Temmuz başından beri rogaine foam, ağustos başından beri propecia kullanıyorum.Henüz tepemdeki seyreklikte çok büyük değişiklikler olmadı zaten açıklamasını da yapacağım.Öncelikle şunu söyleyeyim, rogaine 20 senedir piyasada var ve zaten çpiyasaya ççıktıktan sonra vaad edildiği gibi mucizevi bir ürün olmadığı anlaşıldı.Yani minoxidilin çok ciddi bir etkisi yok bence.Ancak Habibullah hocamızın da önerdiği gibi retinoik asitle beraber kullanımı emilimi ve etkiyi artırıyor, buna bağlı yan etkiler de artabiliyor.
Minoxidil, bildiğimiz gibi 5 alfa redüktöz enzimini bloke etmiyor.Hatta minoxidilin nasıl saç çıkardığı hala bilinmiyor.Saçlı derideki tansiyonu düşürmesine bağlı olarak damar genişletici etkisi, saçlara fazla kan göndermesi hala birer teori..İşin aslı, DHT hormonunu saç köklerinden uzaklaştırmadan kellikle savaşmak boşa..Zaten saç her zaman dökülür, dökülmenin önüne geçemezsiniz.Demir, vitamin ...vb eksikliğindeki gibi dökülmeler dışında zaten saçta seyrelme de olmaz.Birçok kadının saçalrı çok fazla dökülse de kelleşmezler.Yani bizim asıl olayımız saç dökülmesinden ziyade saçın seyrelmesi, ayvacık tüyü haline gelmesi sonucu kelleşme.Bu da DHT dediğimiz hormonun saç köklerinde birikmesi, saç köklerini boüması ve saçın anagen fazını kısaltması sonunda da saçı tüy haline dönüştürmesiyle oluyor.Bunun önüne de finasteride gibi bu hormonu baskılayan bir maddeyle geçebilirsiniz.Veyahut topikal olarak 5 alfa redüktözü bertaraf eden ketokonazolü de yardımcı olarak kullanabilirsiniz..Saçları sadece Rogaine kullanarak geri kazanmak çok zor.Asıl önemlisi tepenize uygulayıp oradaki saçları kurtardığınızı varsaysak bile diğer yerlerden açılmalar devam edecektir..
çok güzel bir açıklama olmuş bende artık senin gibi düşünüyorum minoxidili bende temmuz başında kulanmaya başladım ama tepe bölgesinde hala bir degişim bir fayda göremedim bence erkek tipi saç dökülmesinde mutlaka finasterid içeren ilaç kulanmak şart bencede......
LaRocque
10-01-2007, 03:08 PM
Tedavine ekleyeceğin son ilacı öğrenebilirmiyiz....
Ben revivogen kullanıcam,içerisinde Gamma Linolenic Acid , Alpha Linolenic Acid , Linoleic Acid ve Oleic Acid var.Bitkisel yağlarda bulunan esansiyel yağ asitleri bunlar. Bu yağ asitlerinin her birisi 5-α-Redüktaz enzimini inhibe edici özelliğe sahip.Yani bir nevi finasterid etkisi göstericek,fakat vücudun heryerindeki dth miktarını düşürerek değil de sadece saç köklerindeki dth miktarını düşürecek.Çevreden olumlu cümleler duydum bu ilaç hakkında.Kullanan arkadaşlarım hepsi memnun.İnşallah bende de işe yarar.
Gelelim olayın maddi boyutuna.Burası önemli kısım bence. 3 aylık rogain 105 ytl,3 aylık revivogen 210 ytl.yani 1 aylık rogain günde 2 kez maliyeti 35 ytl,1 aylık revivogen günde 2 kez maliyeti 70 ytl.Normalde günde 2 kez rogain kullanıyordum.1 aylık rogain masrafım 35 ytl idi.
Şimdi günde 1 kez rogain,1 kez revivogen kullanıcam.Yani 1 aylık rogain masrafım 17,5 ytl,1 aylık revivogen masrafım 35 ytl edicek.Eskiden 35 ytl öderken artık 52,5 ytl ye çıkacak.Yani masraflar artıyor.Ama denicem bir 3 ay.Eğer bir gelişme olmazsa saçlarda bırakırım.Çünkü fiyatı biraz tuzlu geldi.
ali27
04-04-2008, 07:29 PM
bende tüylenmeler yaptı
denizka
04-04-2008, 07:50 PM
Kendime cevap veriyorum :) Yukarıdaki msgı 30 Eylül'de atmışım.Bugün 4 Nisan.Yani tam 6 ay olmuş.Kullandıklarım imzamda yazıyor.6 içinde ayrıca 1 şişe spectral dnc kullandım ve gereksiz olduğunu farkedip devam etmedim.Bu 6 aylık süre içinde toplamda 2 aya yakın finasteride kullanmadım.Ara vermiştim.Ona rağmen, tepe bölgem çok çok iyi oldu.Normal halinde (ıslak değilken) eskisi gibi kel olmaya yüz tutmuş seyreklik yok.Hiç saç dökülmesi yaşamamış gibi.Sadece ıslakken seyrek gözüküyor.O da şu an için normal.Bir 6 ay sonra göreceğiz bir de.
Ayrıca sadece tepe bölgesi değil, saçın genel yapısından ve ön bölgelerden de verim aldım.Minoxidili sadece tepe ve şakaklara uyguluyorum ancak finasteride-biotin-ketokonazol saçın genel yapısını koruyor.Kellik süreci durdu.Umarım böyle devam eder.Sabırlı olun.
mechulbiri
04-04-2008, 09:25 PM
denizka önlerde aldığın verimi bize sayısal yoldan ifade edebilirmisin ayrıca tedavinde başarılar dilerim inşallah devamı gelir
GOKTURK_-_
08-28-2008, 10:18 AM
arkadaslar finasteride bir ilaçmıdır? her eczanede satılırmı fiyatı nekadardır? kullanan faydasını gören lütfen mail atsın... nerden , kaç paraya temin edebiliriz? hap seklindemidir bu ürün yoksa şurup gibi bişeymi? GOKTURK_-_@hotmail.com
hanay
08-28-2008, 10:26 AM
http://www.cilthekimi.com/sorusor/showthread.php?t=4102
bu konuyu vaktini ayırıp okursan gayet güzel bilgiler edineceksin
nightwolf
08-31-2008, 12:24 AM
Arkadaslar yeni konu acmak istemedim.. buraya yaziyorum sorumu cevap gelmezse acarim artik :) lütfen digerleri de benim gibi yaparsa sevinirim!!
sorum su: eczaneye gittim , regaine sordum (almanyadaki adi) kutunun biri 47 digeri 76 euro idi.. dedim ne farki var, sadece birinde tek tüp digerinde 3 tane var dedi!! ya bu tek tüp ne kadar gider, 1 ay dedi satici ama siz daha iyi bilirsiniz kullananlar.. 3 tüp olan da acaba 3 ayni tüp mü yoksa farkli icerikli 3 tüp mü oluyor!!
Arkadaslar yeni konu acmak istemedim.. buraya yaziyorum sorumu cevap gelmezse acarim artik :) lütfen digerleri de benim gibi yaparsa sevinirim!!
sorum su: eczaneye gittim , regaine sordum (almanyadaki adi) kutunun biri 47 digeri 76 euro idi.. dedim ne farki var, sadece birinde tek tüp digerinde 3 tane var dedi!! ya bu tek tüp ne kadar gider, 1 ay dedi satici ama siz daha iyi bilirsiniz kullananlar.. 3 tüp olan da acaba 3 ayni tüp mü yoksa farkli icerikli 3 tüp mü oluyor!!
rogaine foam almani öneririm özellikle rogaine foam sor 3 tane olunca indirimli oluyor fiyat oransizliği indirimden kaynakliyor sanirim
taharri
09-02-2008, 09:38 AM
Ben üç ay boyunca düzenli olarak Rogaine Foam+Tretin Krem+ Nizoral Şampuan+Proscar hap kullandım ve çok faydasını gördüm ama daha sonra kullanmaya ara verince saçlarımdaki seyrelme eski haline geri döndü...
Özetle söyleyeceğim bu yöntem kesinlikle işe yarıyor ama sürekli kullanmakta şart...
nightwolf
09-02-2008, 09:45 AM
Ben üç ay boyunca düzenli olarak Rogaine Foam+Tretin Krem+ Nizoral Şampuan+Proscar hap kullandım ve çok faydasını gördüm ama daha sonra kullanmaya ara verince saçlarımdaki seyrelme eski haline geri döndü...
Özetle söyleyeceğim bu yöntem kesinlikle işe yarıyor ama sürekli kullanmakta şart...
sadece regain kullansam olmaz mi ki acaba!!
mechulbiri
09-02-2008, 10:57 AM
bende 2-3 ay oldu rogaine hala kullanıyorum sabah azelderm akşam tretin saçlarımdaki etikisi mükemmel önlerde bile saç çıkardı ama istenilen düzeyde değil daha bi tek rogaine kullanma yanında dht yi kesici bi ilaç yani hap olarak propecia losyon olarak revivogen kullan etkisini daha fazla görürsün
ibm23
09-06-2008, 01:11 AM
nightwolf ... sorum su: eczaneye gittim , regaine sordum (almanyadaki adi) kutunun biri 47 digeri 76 euro idi.. dedim ne farki var, sadece birinde tek tüp digerinde 3 tane var dedi!! ya bu tek tüp ne kadar gider, 1 ay dedi satici ama siz daha iyi bilirsiniz kullananlar.. 3 tüp olan da acaba 3 ayni tüp mü yoksa farkli icerikli 3 tüp mü oluyor!! demissin
ben almanyadanim evet o burda ve fiyatida dogru 3 lu olani alabilirsin
ben kullaniyorum 3 ay oldu..sakaklarda baya killanma yapiyo ama bilmiyorum zamanla ne olur ama sac dokulmem devam ediyo.
doruk
09-17-2008, 08:03 PM
rogain e Türkiye de hepsi denecek kadarının sahte olduğunu doktorum söyledi arkadaşlar dikkatinize
teewen
04-27-2012, 10:41 PM
arkadaslar uzun zamandir butun forumlari kontrol ediyorum ve sac dokulmesine savas acmis bir insanim maddi imkanimin iyi olmasi nedeniyle mezotrpy dahil her seyi denemis bir kisiyim son iki aydir kendime bir tedavi uyguluyor ve bunu paylasmak istiyorum
iki aydir regain %5 , kadolin periyodik olarak degisen pirdolin , biotin aminoasitller ,multivitamin duzensiz olarak ve crescina 300 luk son ikinci aynin yarisina kadar simdide kendime crescina 700 g5 siparis ettim onun yaninda finasterid sprey ¢(son uc gundur) regain yerinede dualgen %15 bugun basladim icerik %15 minoxidil ,%%5 azelik asid yani azelderm retinol ve caiffeine daha henuz bisey soyleymem ama regain ise yaradi ilk bir hafta yogun dokulmesine ragmmen kucuk sclar cikmaya basladi ccrescina dan sonra harika bir sekilde dokulme azaldi ve parlaklik canlilik geldi crescina bence cok etkili simdi elimde 700 var onuda sizde paylasicam tabi finasterid duaalgen spreyle birlikte
ama rogain etkiliylken crescinayida 300 luk sacimda bir canlanma yasadim kepek ve yaglanma crescinadaN sonra hic kalmadi bence ikisi cok iyi kombinasyon herkese siddetle tavsiye ederim baska seylere para harcamayin ben herseyi test ettim
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.