Orijinalini görmek için tıklayınız : revivogen ve bioxcin
fatih kara
05-01-2007, 10:34 PM
İyi akşamlar hocam ilk sorum revivogen hakkında olucak bu ürünün internet sitesini gezdim ve baya iddalılar resimler filanda mevcut bu kadar iyiyse neden fda onayı hala alamadı veya almıyor.2.sorum bioxcin hakkında olucak oda aynı durumda %80 saç dökülmesini önlediği %90 ında saç miktarında artış olduğu söyleniyor hatta sadece şampuanını kullananların % 70 inde saç dökülmesini önleme %40 saç miktarında artış ve bu ürünü bulan kişi doktor bile değil yanı sizce biz kandırılıyormuyuz hocam.Birde siz bu 2 üründen hangisini bize gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirsiniz.
Habibullah
05-02-2007, 09:26 PM
2si hakkında da bilimsel kanıt yok ama revivogen daha ciddi gibi. içeriği nedeniyle önereblirim. ama gönlüm ülkmeizden çıkan şu bioxcinin etkin olmasından yanaydı. şimdilik zamana bırakıyoruz.
ama hiç bir hastama ilk seçenek olarak bu 2liyi reçete etmiyorum. son noktaya geldiğimizde bari bi de revivogen kullan diyoruz...
Hocam müsadenizle arkadaşın "bu ürünler niye FDA onayı alamıyor?" sorusuna cevap vermek istiyorum.
-FDA onayı alan ilaçların özelliği mekanizması belli,ispatlanmış ve hemen hemen herkeste aynı reaksiyonu vermiş olmasıdır.Örneğin minoxidil deriden emilince saç kökü hücrelerinde potasyum kanallarını açarak kökün genişlemesini sağlar.Bu kadar nettir yani bilimselliği.
-Ama bitkisel etken maddeli ürünler mekanizma tam belli,ispatlanmış ve herkeste aynı gösteren ürünler değildir.Daha çok hücreyi koruma ve beslemeye yönelik ürünlerdir.Örneğin içerkilerindeki doymamış yağ asitleri hücre zarının yapısına katılarak hücreyi daha dayanıklı hale getirir.Çinko dht reseptörlerinin bağlanma yüzeyini azaltır.İşte bu tip ürünlerin böyle başarıları küçük yüzdeli etken maddeleri oldukları için FDA onayı alamıyorlar.
Habibullah
05-03-2007, 11:24 PM
birinci madde doğru. ikinci madde ise bence doğru değil. FDA onayı almayan bahsi geçen ürünler hakkında yapılmış hiç bir bilimsel çalışma yok. etkinlikle ilgili bildiğimiz kişisel deneyimler. tabi ki bu deneyimler biriktikçe zaman içinde bize de bir açılım oluyor.
yusufydz
11-10-2007, 03:09 PM
İlk olarak hanggi 2li tavsiye ediyorsunuz, hocam. Ben de tam Revivoggen almayı düşünüyordum
Habibullah
11-10-2007, 09:47 PM
hiç kullanmayana önerdiklerimiz belli: bilimsel ispatı olan. rogaine yani. spectral de aynı hatta ek içeriği nedeniyle kullanıma daha uygun..
mehmetu
11-30-2007, 04:47 PM
Selamlar,
Ben 3 yıl önce Dr. Server Serdaroğlu nun tavsiyesi ile rogaine + propecia kullanmaya başladım. ilk 3 aydan sonra sonuc çok iyiydi. Üçüncü 3 aylık kürden sonra, etkisini yitirmeye başladı ve tekrar dökülme başladı. Ara vererek kullanınca daha etkili oluyor. Revivogen kullanımını tavsiye eder misiniz ?
collateral
11-30-2007, 05:06 PM
bence sonradan dökülmenin başlama sebebi ikinci aldığınız rogainenin sahte olmasıdır..bende yaklaşık 2 senedir propecia ve rogaine kullanıyorum sahte olduğunu anlayınca hemen değiştiriyordum ve saçlarım çoğalmaya başlıyordu.eğer rogaineden fayda gördüyseniz revivogeni tavsiye etmem mavi kutu rogaine alarak tedaviye devam edin bence...
Habibullah
12-01-2007, 12:33 AM
iddialı olsalar da erkek tip dökülmede sadece revivogenin etkili olacağını sanmıyorum ...
mehmetu
12-02-2007, 04:10 PM
Sahtesi de mi var, çok şaşırdım, nasıl anlicam taklit olduğunu,
Mavi kutu olursa sahte diil anlamına mı geliyor.. Yada belli bir yerden mi almak gerekiyor ? İstanbul anadolu yakasında bildiğiniz bir yer varsa ordan alayım ?
collateral
12-02-2007, 08:58 PM
abicim senin sahtesinden haberin yokmu?eğer türkiyede eczaneden rogaine aldıysan sahte çıkma olasılığı epey yüksek özellikle siyah kutularda..
bence sen yurtdışından mavi kutu rogaine al sonuçları gör..öyle ilk başlarda işe yaradı sonradan işe yaramadı diye bişey yok yıllarca kullanılıyor bu ilaç..
aybarss
12-02-2007, 09:01 PM
bioxcin kullandım hiç bir faydası olmadı acıkcası fayda gördüm diyen varmı merak ta ettim yani ve kullananlar da yazmış bi etkisi olmadıgını gördüm sitede!! bide de pahalı yani yazık
freemec
12-02-2007, 09:21 PM
bende bioxcin 1 aydan sonra etki gostermisti dokulme baya azalmisti. galiba bunu diyen tek ben varim ama , bircok insan da 10 gun 20 gun kullanip ise yaramadi diyor, her insanda etki suresi farklidir ya da o insanda gercekten ise yaramiyodur orasini bilemem
aybarss
12-02-2007, 09:24 PM
yok cidden kullananlar var bi gelişme olmadı diyenler sürekli kullananlar arasinda cok fark yok netice alamamışlar
freemec
12-02-2007, 09:28 PM
bu bioxcin konusunu ben de anlamadim ya zaten birisi alip adam gibi arastirsa yani bi kurulus falan... herkes rahat etse. bende tekrardan kendimden suphe ettim bu kodar negatif yorun gorunce bioxcin hakkinda
aybarss
12-02-2007, 09:33 PM
ben kullandım yok bi halt parama yazık oldu ama
shen min icin süper diyorum şak die kesti dökülmeyi cidddi manada
freemec
12-02-2007, 09:41 PM
bak shen i yeni duydum aratiriyorum da biraz anlatsana, cikarma ozelligi var mi yoksa engelliyo mu nasil bise
aybarss
12-02-2007, 09:48 PM
http://www.eczaneneslihan.com/index.php?page=urun_detay&kat=64&alt_kat_id=244&id=1288
mehmetu
12-07-2007, 06:41 PM
Öncelikle collateral sen cevaplar mısın ?
Muhtemelen dediğin gibi sonrakiler sahteydi çünkü yanma hissi olmadı.
-Sahtesi olduğunda nasıl değiştiriyorsun, nerden alınca değişimi kabul ediyorlar? Sitedekilerin çoğu hemalhemsat ta cimy den alıyorlarmış.
-Mavi kutularda losyonu mu yoksa köpüğü mü tavsiye edersiniz ?
collateral
12-07-2007, 10:26 PM
sahtesinde değişim falan olmaz bu sektör acımasız bir şekilde korsanlaşmış..
cimy önceden gittigidiyordaydı şimdi hemalhemsatta devam ediyor bildiğim kadarıyla..saçların uzunsa losyon tavsiye ediyorum ama kısaysa köpük kullanımı kolay olur daha çabuk emilir daha hacimli yapar..yalnız bazı kişilerde losyon bazı kişilerde köpük işe yarıyor bunu bende çözemedim zaman gösterecek...
caponord
01-17-2008, 09:08 PM
Merhabalar, bir arkadaşım vasıtası ile bulduğum bu siteyi kurduğunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok başarılı ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Umarım birçok soruma yanıt bulabilir, bildiklerimi de sizlerle paylaşabilirim.
Saç dökülmesi ile ilgili olarak yaklaşık 1,5-2 yıldır araştırma yapan bir üye olarak fikirlerimi paylaşayım istedim. (metroseksüel miyim? hayır sadece saçlarımı seviyorum )
Öncelikle saç dökülmelerinin büyük oranda genetik yatkınlığa bağlı olduğu konusunda hocamla da hemfikiriz sanırım. "Erkek tipi saç dökülmesi" adı verilen bu dökülme, hem erkeklerde hem de bayanlarda görülebiliyor. Peki "adı neden erkek tipi?" sorusunun cevabını da bu dökülmenin temel nedenini anlatarak beraber bulalım.
Öncelikle erkek tipi saç dökülmesi "testesteron" hormonu ile doğrudan ilişkilidir. Bu hormon da takdir edersiniz ki erkeklerde daha fazla miktardadır :) Testesteron hormonu, saç kökünde bulunan bir enzimin etkisiyle "dehidrotestesteron"a (DHT) dönüşmektedir. Oluşan bu DHT, yine kıl kökünde bulunan reseptörlere bağlanmakta ve saçın gelişimini durdurmaktadır. Bu yüzden incecik tüy görünümüne dönüşür saçlarınız. Uzaktan bakıldığında ise ne yazık ki "tarama özürlü" olarak nitelendirirler sizi.
Dediğim gibi 1-2 yıldır birçok ürünü denedim kullandım. Bunlardan bazıları "saçınızı besliyoruz" dedi, bazıları "saç derinizi sıklaştırıyoruz saç istese de dökülemez" dedi, bazıları "saçınızı yapıştırıyoruz" dedi vs. vs. vs. İşin genetik kısmıyla ilgilenen sayılı ürün var yazık ki. Ben de bu sayılı olanları saymaya, yani araştırmaya başladım.
Rogaine, ülkemizde herhangi bir distribütörü olmayan hangisi sahte hangisi gerçek bilinmeyen bir ürün. Üstelik içerdiği Minoxidin'nin nasıl saç çıkardığı konusunda herhangi bir araştırmaya ulaşamadım. Elinde olan varsa ve iletebilirlerse sevinirim.
Bioxin için bir şey diyemiyorum zaten ben bugüne kadar Bioxin tavsiye eden dermatologla tanışamadım :)
Revigen fena değil gibiydi, ancak Çin'de üretildiğini duyduğum için kullanmayı bıraktım. Açıkçası pek bir etkisini de göremedim.
Propecia, oral yolla alınan bir hap olduğu için uzak durdum. Zaten hepimiz esas üretiliş amacını biliyoruz sanırım. Bayanlar uzak dursun aman :D
Bundan 6 ay kadar önce Revivogen isimli ürünle tanışma fırsatım oldu. Kendisi de dermatolog bir profesör doktor getiriyor ürünü. Aslında biraz da ona inandım ilk aldığımda. Tabi ürünün Amerika'da üretilmiş olması da bir başka güven verici şeydi. Dünya'da 20'den fazla ülkede satılıyormuş sanırım, sitelerinde okumuştum.
İlaç kategorisine girmeyen ve ilaç etken maddesi taşımadığı için FDA onayı olmayan bir ürünü alacaksam, başta saydıklarımın mutlaka bulunması gerekiyor diye düşündüm. FDA'in açılımı Food and Drug Administration, bu ürünlerin çoğu kozmetik olduğu için FDA alması zaten imkansız. O yüzden biraz da içsel güvenle alakalı bu. Ha bir de www.revivogen.com.tr adresinde Eczacıbaşı logosu var sanırım Eczacıbaşı almış distribütörlüğünü. "Neden başka ürün almamış da Revivogen'i almış Eczacıbaşı" diye de düşünüyor insan. Hakkında yapılan çalışmaları da sitelerinde yayınlamışlar (Hem İngilizce, hem de Türkçe), şeffaf olmak güzel şey: http://www.revivogen.com.tr/klinik.asp
Revivogen'in iddiası hem DHT oluşumunu engellemek, hem de başka bölgelerde oluşturulan DHT'lerin, reseptörlere bağlanmasını engellemek. Sonra ne oluyor diye sorarsak, saçlar daha kalınlaşıp gürleşiyor ve eğer kök ölmediyse yeni saçlar çıkıyor.
Ben bu ürünü kullanmaya başladığımda tamamen kel değildim, yanlardan açılma vardı sadece. 6 ayda belli olmaz aslında ama sanırım işe yarıyor. Bu tür ürünlerde placebo etkisi neredeyse %50, o yüzden her ürün işe yarıyor gibi görünüyor ve ardından bir süre sonra saçlarınız tekrar dökülebiliyor. :) İddiaya göre 1 sene sonra ciddi etkiyi farkedecekmişim. Yürüttüğüm mantığa göre işe yaraması en muhtemel ürün. Hep birlikte göreceğiz.
Saygılar...
bahdem78
10-04-2009, 08:06 PM
bu urunler ıcınde benım bulabıldıgım bılımsel calısma sadece revıvogende var .
sıtesını ınceledıgımde gorebılıyorum . bır cok urunun sıtesını ınceledım ama bılımsel kanıt falan yok (ıspatlı) var denıyor ama sıtesıne bıle koyamamıs .
bana gore bu bıle bızım paramızı calmaya calısıyorlar dıye dusunduruyor bana .
bu anlamda guvenılır fırmanın getırdıgı urun daha guvenılırdır mantıgı daha agır basıyor
tanery_2
11-10-2010, 07:01 PM
6 aydır revivogen isimli şampuanı kullanıyordum gayette memnundum. fakat dün satın aldığım eczaneye gidince piyasada kalmadığını söylediler.
bunun yerine REVİGEN isimli 250 ml şampuanı 32 tl ye aldım. revigen ile revivogen arasındaki fark nedir kullanan arkadaşlar varmı bu şampuanı?
bu urunler ıcınde benım bulabıldıgım bılımsel calısma sadece revıvogende var .
sıtesını ınceledıgımde gorebılıyorum . bır cok urunun sıtesını ınceledım ama bılımsel kanıt falan yok (ıspatlı) var denıyor ama sıtesıne bıle koyamamıs .
bana gore bu bıle bızım paramızı calmaya calısıyorlar dıye dusunduruyor bana .
bu anlamda guvenılır fırmanın getırdıgı urun daha guvenılırdır mantıgı daha agır basıyor
www.hairlosstalk.com sitesine bakarsanız çoğu yabancı ülkelerde yaşayan insanlar bunu kullanır ve gel etkisinide söyleyen insan çok.Saçma sapan bir dht önleyici almak yerine revivogen almak daha mantıklıdır.Folixirde olabilir.var opsiyonlar
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.