Orijinalini görmek için tıklayınız : sivilce lekeleri
serhat_18
04-28-2007, 05:24 PM
mrb hocam ben serhat hataydan tanımışsınızdır.tedavim bitti yani bitmedi de yaz geldiği için bitirmek zorunda kaldık.3 seans peeling 3 seansta mikro dermabrazyon yaptırdım.son mikroyu da dün yaptık.gözle görülür bi iyileşme oldu ama tam olarak bitmedi.kışın devam ederiz dedi şule hanım.3 aydır da tetradoxu kullanıyorum.haftada 2 kez evde kendim buhar banyosu yapacam yüzüme.çünkü gözenekleri sürekli temizlemem lazım yoksa gene çıkıyor.acaba sizin önereceğiniz bişey var mı temiz tutmam için mesela buhardan sonra yüzüme masajmı yapıyım yada başka ne yapabilirim.
Habibullah
04-29-2007, 10:31 PM
her akşam tretin krem kullanabilirsin....biyolojik olarak iyi bir cilt temizliği sağlar. izlerin giderilmesinde oldukça faydalı bir molekül...
serhat_18
06-06-2007, 09:51 PM
mrb hocam.dün tekrar kontrole gittim.isotrex i düzenli kullanamadığımı söyledim.çünkü kırmızı renkli sivilceye isotrexin sürünce ertesi gün daha da kırmızı oluyor.zaten az bişey sivilce kaldı.doktor şimdi isotrexin yerine benzac ac verdi.avaba bu ilaç nasıl.int. pek bilgi bulamadım.
serhat_18
06-09-2007, 11:35 AM
hocam benzac AC yi ilk kez dün akşam sürdüm ve sabah kalktığımda 1-2 tane sivilce çıktı.sizce bu normalmi yoksa başlamadan kesiyimmi ne diyorsunuz?
Habibullah
06-09-2007, 12:57 PM
benzac içerisinde benzoyl peroxide olan antimikrobik bir ürün. isotrexinde ise eritromisin ve isotretinoine beraberce var. aslında benzer hedefe kitlenmiş ürünler denilebilir.
ilacı sürdükten sonra ertesi sabah 2 sivilce çıkmasının ilaçla ilgisi olmasa gerek. siz kullanmaya devam edin...
pınar
06-22-2007, 12:38 AM
Hocam 26 yaşındayım bu zamana kadar hiç sivilce problemim yokken 4 aydır kafayı yemek üzereyim yanağımda biri çıkıyor biri gidiyor hiç ellememe rağmen kesinlikle leke olarak sönüyolar zaten tam sivilce gibi değiller uçları oluşmuyor kabarıklar hala 4 ay önceki leke duruyor.Tabi ki doktora gittim 4hfta skinoren kullandım sonuç aynı şimdi de Palexil kullanıyorum.Dr.Bey tam bir şoktayım.Henüz olumlu bir sonuç göremiyorum.Bana izlenimlerinizi yazarsanız sevinirm..
Habibullah
06-25-2007, 09:55 PM
evli değilseniz roaccutane öneririm. tam düzelme şansı %100 e yakın...
Denseblood
10-08-2007, 02:37 PM
Hocam Merhaba,Ben 18 yaşındayım yüzümde 1-1.5 seneye yakın süredir akne çıkıyor.Bir tedaviye bşlamıştım cilt uzmanına görünüp fkat pek etkisi olmadı.Genellikle sivilce lekeleri bnm problem gerçekten sinir bozucu bi durum.Hocam sizden bu konuda bi yardım istiyorum en kolay çözüm yolu ne olabilir bu lekelerden kurtulmanın veya sivilceleri aza indirmenin şimdiden teşekkürller...:)
Habibullah
10-09-2007, 05:15 PM
bir resim görmek lazım...neymiş bu çok dirençli yüz...
Denseblood
10-10-2007, 06:17 PM
peki hocam en kısa zamanda bi resim çekip size ulaştırırım saygılarımla...
karabulut23
11-03-2007, 02:39 PM
mrb hocam sivilce lekeleri ile başım derte.dr bana mela d 100 ü verdı faydası yok.sizin önerdiğiniz bir ılac varmı
Habibullah
11-03-2007, 10:20 PM
bunu ben ik kez duyuyorum.
-biz tretin öneriyoruz...akşamları bir kez...
burcucitim
11-27-2007, 02:24 PM
pınar hnm ın sorusuna evli değilseniz roaccutane öneririrm demişsiniz,
evli isek ne kullanabiliriz. aynı problemle ben de karşı karşıyayım..
pharmst
11-27-2007, 02:43 PM
pınar hnm ın sorusuna evli değilseniz roaccutane öneririrm demişsiniz,
evli isek ne kullanabiliriz. aynı problemle ben de karşı karşıyayım..
Roaccutane teratojenik ilaçlar sınıfındadır, kullanımı hamilelerde kontrendikedir ayrıca ilaç kullanımı süresince hamile kalmamanız da gerekir çünki doğacak çocukda anomaliye neden olur , ilaç kullandığınız sürece kan bağışı da yapamazsınız.
ttuubbaa
12-01-2007, 05:43 PM
bu ilaç (roaccutane) hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz acaba?
benim bir arkadaşım tavsiye etti fakat ablamın arkadaşları sakın kullanmasın dediler ben de kararsız kaldım..:(
Habibullah
12-01-2007, 11:23 PM
göreceli olarak piyasadaki mevcut birçok ilaçdan daha emniyetli. en büyük dert ilaç kullanım sırasında hamile kalınması bebeği sakatlar. hepsi o.
porezer
12-04-2007, 09:20 AM
sivilceden oluşan çukurluklar ve sivilce lekeleri için en etkili ilaç bunlardan hangisi:salsil-differin-tretin-acnelyse-eryacne Hangi ilacı kullanırsam daha kısa zamanda etkili bir sonuç alabilirim.
Habibullah
12-04-2007, 07:48 PM
acnelyse zımparalar gibi yapar deriyi rahatsız eder ama etkisi de daha çabuk olur..
sevda
01-13-2008, 12:06 PM
meraba hocam ben sevda aranıza yeni katıldım.benim sorunum yüzümdeki sivilcelerden çok lekeleri ile çok yoğun bir şekilde lekeler var.etkili bir ilaç öerirseniz çok sevinirim.
JuaneS
01-13-2008, 12:12 PM
meraba hocam ben sevda aranıza yeni katıldım.benim sorunum yüzümdeki sivilcelerden çok lekeleri ile çok yoğun bir şekilde lekeler var.etkili bir ilaç öerirseniz çok sevinirim.
Kırmızı Lekelerse Sorun Tretin Tek bşına yeteR..
Kahverengi Lekelerse sorun Expigment,Acnelyse ve Locoid ..
Genel leke tedavisi yukarıdaki gbi ..
Kullanım Şekilleri ise şöyLe;
Kırmızı lekelrde yatmadan önce izlerin üzerine az mktarda tretin sürün .
Kahverengi Lekelrse sorun Yatmadan 1 saat önce yüzünüzü yıkayın acnelyse izlerin üzerine az miktarda 1 saat sonrada izlerin üzerine yüzünüzü yıkamadan expigment sürün ve yatın . sabah genelde kırmızılık olur bu etki ettiğine işarettir locoid sürersiniz.. kırmızılaşrısa izler sorun etmeyin 1 ay gbi bi sürede izlersiz günler sizi bekliyor :) saygıLarımLa ..
sevda
01-13-2008, 04:59 PM
hocam çok teşekkürederim.benim yüzümdeki lekeler kırmızı tretin isimli ilaç kesin sonuç verirmi.
JuaneS
01-13-2008, 05:06 PM
hocam çok teşekkürederim.benim yüzümdeki lekeler kırmızı tretin isimli ilaç kesin sonuç verirmi.
1.5 ay gbi bi sürede Kurtulursunuz allahın izniyLe ..
Denseblood
01-22-2008, 07:29 PM
Benim bi sorum olucak benim problemim kırmızı sivilce lekeri oldukça sinir bozucu bi durum tabi en kısa sürede geçmesi tek dileğim ben imex adında bi krem kullanıorum sizce etkilimiidir???bu krem aslında iltihaplı sivilce çıkmıor artıık eskisi gibi sadece leke problemim var.
JuaneS
01-22-2008, 09:14 PM
Benim bi sorum olucak benim problemim kırmızı sivilce lekeri oldukça sinir bozucu bi durum tabi en kısa sürede geçmesi tek dileğim ben imex adında bi krem kullanıorum sizce etkilimiidir???bu krem aslında iltihaplı sivilce çıkmıor artıık eskisi gibi sadece leke problemim var.
bi cildiye doktoruna giderseniz daha iyi ama tretin 1ile 1.5 arasında iyi sonuç veriyor ..
hakkuri
02-11-2008, 05:28 PM
hocam 23 yaşındayım geçen yaz kullandığım güneş kreminden dolayı alın bolgemde sivilce çıkıo yaklaşık 7 aydır sivilcelerle başım dertte doğal yontemlerle(oksijenli su-maya-aspirin) biraz da olsa azalttım.forumdaki konulardan anladığım kadarıyla acnelyse kremi tavsiye ediyosunuz.ilacı sipariş ettim elime henüz ulaşmadı kullanımı hakkında bilgi alabilirmiyim akşamları sürüyoruz sabaha kadar cildimizde mi kalıyo acaba??tşkler...
Habibullah
02-11-2008, 07:58 PM
her sivilceye bunu önermiyorum. duruma göre değişir önerilen ilaç. ilk aşamda dr görsün diyorum. değilse hiç olmazsa web üzerinden bir resimle görünüm hakkında bilgimiz olsun.
hakkuri
02-11-2008, 11:18 PM
buyrun hocam :(
http://img208.imageshack.us/img208/9308/dsfxv0.jpg
genelde kahverengi izler kaldı suratımda ama kırmızıda bi hayli var..kullandığım güneş kremi havuç yağı bunun etkisi olabileceğini düşünüyorum.
Habibullah
02-12-2008, 07:38 PM
bak buna tretin yeterli olmaz. akşamları isotrexin de kullanın. tretinden sonra..
hakkuri
02-12-2008, 08:32 PM
acnelyse kullansam yeterli olmaz mı?
Habibullah
02-12-2008, 10:26 PM
olur aynı ilaç. daha az sür.
hazar
02-21-2008, 01:05 PM
merhaba doktor bey 22 yasında bir bayanım
bu yasıma kadar sivilcelerim oldu ama şimdikilerin lekeleri
hiç geçmiyor sıkmasamda zor kuruyup leke kalıyor lekeside cok zor geciyor doktora gittim bana akniloks jelle monodoks hap verdi fakat zararını gördüm jelin, sivilce yerlerini oydu ilaç kullanmaya korkuyorum artık
doğal yöntemlerle çözmeye çalıştım az biraz faydasını gördüm şimdi sadece yüzümde kahverengi lekeler mevcut sabun kullanmaya bile korkuyorum
ne olur yüzeme yarayacak bir ilaç tavsiye edermisiniz ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler en kısa zamanda cevabınızı beklıyorum
serram81
02-21-2008, 02:20 PM
akne ve akne lekeri için yardım almak istiyorum 15 gündür ısoterixin ve imex kullanıyorum ama bi sonuç alamadım
Habibullah
02-21-2008, 04:15 PM
merhaba doktor bey 22 yasında bir bayanım
bu yasıma kadar sivilcelerim oldu ama şimdikilerin lekeleri
hiç geçmiyor sıkmasamda zor kuruyup leke kalıyor lekeside cok zor geciyor doktora gittim bana akniloks jelle monodoks hap verdi fakat zararını gördüm jelin, sivilce yerlerini oydu ilaç kullanmaya korkuyorum artık
doğal yöntemlerle çözmeye çalıştım az biraz faydasını gördüm şimdi sadece yüzümde kahverengi lekeler mevcut sabun kullanmaya bile korkuyorum
ne olur yüzeme yarayacak bir ilaç tavsiye edermisiniz ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler en kısa zamanda cevabınızı beklıyorum
-kahverengi lekeler ne durumda görmek lazım. resim?
Habibullah
02-21-2008, 04:15 PM
akne ve akne lekeri için yardım almak istiyorum 15 gündür ısoterixin ve imex kullanıyorum ama bi sonuç alamadım
-15 gün çok çok erken. devam etmek gerek tedaviye...
hazar
02-23-2008, 08:48 AM
duygu\y.bmp duygu\yü.bmp normalde kahverenklı ama fotografta kırmızı gibi görünüyor
hazar
02-23-2008, 08:49 AM
duygu\y.bmp duygu\yü.bmp normalde kahverenklı ama fotografta kırmızı gibi görünüyor
sweet_witch
02-27-2008, 11:37 AM
Hocam 21 yaşındayım. Yaklaşık 5 senedir sivilce problemim var. Dermaloga gittim fakat hiç bir sonuç alamadım. İki krem bir antibiyotik verip gönderdiler. Şu an sivilce izleri için de kimyasal peeling yaptırıyorum ama ondan da bir sonuç alamadım. Sizce ne yapmalıyım? Bir önceki doktor roacctane adlı bir laç önerdi ama yan etkilerinden korkup kullanmadım. Sizce kullanmamın bir faydası olur mu
hertogenwald13
02-27-2008, 12:30 PM
Kremler ve antibiyotikten fayda görmediysen Roaccutane tek şansın gibi duruyo. Tabi fotoğrafını yollarsan hocamız daha net bişeyler söyler sanırım.
Umarım bu kremler ve antibiyotik konusunda benim ve daha pek çok kişinin yaptığı hatayı yapmamışsındır. Nedir bu hata? 1 ay kullanıp, aslında çok doğal olan, olması gereken sivilcelerdeki artış dolayısıyla işe yaramaz deyip bırakmak! İlacın etkisini gösterdiğinin en büyük belirtisi, daha önce çıkmayan yerlerde bile sivilceleri çıkarması. En kötü ilaç bile 1-2 ay kullanılınca sivilcelerde ciddi iyileşme sağlayabilir. Bu noktada en önemli olay sabırsızlık göstermemek, ilaçlardan mucizeler bekleyip hemen sivilceleri yoketmesini beklememek. En etkili ilaç olan Roaccutane bile kimi zaman 2. aydan sonra etkisini göstermeye başlar.
Habibullah
02-27-2008, 08:06 PM
Hocam 21 yaşındayım. Yaklaşık 5 senedir sivilce problemim var. Dermaloga gittim fakat hiç bir sonuç alamadım. İki krem bir antibiyotik verip gönderdiler. Şu an sivilce izleri için de kimyasal peeling yaptırıyorum ama ondan da bir sonuç alamadım. Sizce ne yapmalıyım? Bir önceki doktor roacctane adlı bir laç önerdi ama yan etkilerinden korkup kullanmadım. Sizce kullanmamın bir faydası olur mu
- roaccutane etkili ve eşsiz bir çözüm olur...
aliosman
02-28-2008, 01:34 AM
hocam 21 yaşındayım sivilce ve sivilce lekeleriyle başım belada.. bi kaç tane doktor gezdim ama sonuç hüsran etkili bi çözüm yoluna ihtiyacım var.. fotoğrafta yollayabilirim size benimle irtibata geçersenizi çok sevinirim..
Habibullah
02-28-2008, 08:41 PM
resim gönder neler kullandığını da
sporcuserkan
04-18-2008, 11:21 PM
merhaba hocam 18 yasındayım sivilcelerimle ve lekeleriyle basım dertte bir türlü kurtulamıyorum su anda eryacne ve differin kremlerini kullanıyorum ancak bi faydasını göremedim lütfen bana etkili bir ilaç önerebilirmisiniz..şimdiden teşekkürler
septenber
04-19-2008, 10:56 AM
resim gönderirseniz daha uygun bir tedavi şekli öğrenebilirsiniz..
TurKuazZ
05-04-2008, 02:34 PM
ben roaccutane kullandım ii sonuç verdi ama izler gitmedi:(
TurKuazZ
05-04-2008, 02:35 PM
çok iz var sırtımda bile var gitmior bunlar için ne onerırsınız acaba?
JuaneS
05-04-2008, 03:51 PM
çok iz var sırtımda bile var gitmior bunlar için ne onerırsınız acaba?
Tretin uygun olur .
septenber
05-04-2008, 03:56 PM
sırtın için sivex losyonda kullanabilirsin tahiş olasılığı %0 gibi..
TurKuazZ
05-05-2008, 04:13 PM
saolun ark.lar
zeynep24
05-06-2008, 07:34 PM
hocam meraba bende bu gruba yeni katildim.bende de sivilce lekesi sorunu var yaş 26 ama hala sivilce problemim var çıkan sivilceler sıkmasamda iz olarak kalıyor daha önce roaccutone kullandım sivilcelere faydası oldu ama lekeler tam geçmedi şu anda evliyim nasıl bir tedavi önerirsiniz.şimdiden teşekkürler.
Habibullah
05-06-2008, 11:32 PM
evliyseniz şimdilik sizin için uygun olabilecek benzamisin jel. hamile kalırsanız brakın...
gozde-88
05-09-2008, 12:57 PM
sayın hocam sıkıntım sivilcelerden yana.ilk önce beliriyolar sonrada sıkmadığım halde kızarık bi leke olarak kalıyorlar ve uzun bi müddet geçmek bilmiyorlar.alın bölgemde yok fakat yanaklarımda çok belirgin.makyajla bile kapatılamayacak derecede.bir cok dermatologa gittim alkol karışımları jeller hiç bi işe yaramadı önerinizi merakla bekliyorum hocam şimdiden teşekkürler
Habibullah
05-09-2008, 10:26 PM
görüp bir şeyler önermek lazım.
l_kuzgun_l
06-25-2008, 01:10 AM
Merhabalar benim sorunumda sivilcelerle ilgili.Yüzümden vede özellikle ensemden
çok sayıda sivilceler çıkmaya başladı cildiyeye gittim ve bana bactroban isminde
bir ilaç önerdi ben doctor değilim ama bu ilacın bana yaramadığını söyleyebilirim.İlacın ismini internetten araştırdım vede kıl dönmesi ile ilgili olduğunu
öğrendim.Benim kıl dönmesi ile ilgili bir problemim yok.Enseden çıkan sivilcelere gelince daha önceleride oluyordu ama 1-2 hafta sonra tamamiyle kayboluyorlardı.Ama şimdi durum öyle değil 2 ay olmasına rağmen geçmediler.
Bactrobandan sonrada daha fazlalaştılar lütfen yardım edin bu sivilceler yüzünden nerdeyse depresyona gireceğim.İşe resimler
http://www.resimleripaylas.com/files/3h9yw7pjmx5hvfgyya2t.jpg (http://www.resimleripaylas.com/)
bakisdersim
06-30-2008, 11:41 AM
merhaba hocam ben 20 yasinda bir gencim bundan yaklasik 3 ay once falan yuzumde bayagi buyuk iltihapli bir sivilce cikmisti bende sikmistim ama simdi kirmizi bir leke kaldi acaba bu lekeleri yok etme ihitmali varmi. dermatologa gitgimde doktor antibiyotik verdi. cunku iltihap vardi, sonra dedi diger hapa gececegiz digeride rouucutan bezeri bir hapti dudak kurutan iltihap gecti ama izi kaldi yardim edin lutfen.
aLi_g
07-09-2008, 10:38 PM
Hocam 3 günDe benim siviLce izLerimi iyiLeştircek bi iLaç tavsiye eDebiLirmisinz yağLı bi ciLdim vaR... 17 yaşınDayımm...
septenber
07-09-2008, 10:49 PM
umarım şaka yapıyosundır...
aLi_g
07-09-2008, 10:50 PM
benmi :D Evet biRas iLginç oLdu ama geRekLi :( Çok zoR bişi isteDiimin faRkınDayım .. :(
septenber
07-09-2008, 10:51 PM
zor bişey istemedin.imkansızdan öte bir durum bu. uzun zamandır bu kadar saçma birşey duymadım desem yeridir kardeşim..
aLi_g
07-09-2008, 10:52 PM
nie cnm :D O kdr zoR bi Leke diiLki benimKi basit bi Leke .. :(
qwertre
08-10-2008, 11:20 AM
Mrb hocam aranıza yeni katıldım. 22 yaşındayım, Sivilcelerden sonra suratım kahverengi lekeler kalıyor geçsede çok uzun sürede geçiyo ne önerirsiniz. Bu lekeler için lazer tedavisi oluyo mu ?? Yardımcı olursanız sevinirim
Habibullah
08-10-2008, 09:10 PM
Merhabalar benim sorunumda sivilcelerle ilgili.Yüzümden vede özellikle ensemden
çok sayıda sivilceler çıkmaya başladı cildiyeye gittim ve bana bactroban isminde
bir ilaç önerdi ben doctor değilim ama bu ilacın bana yaramadığını söyleyebilirim.İlacın ismini internetten araştırdım vede kıl dönmesi ile ilgili olduğunu
öğrendim.Benim kıl dönmesi ile ilgili bir problemim yok.Enseden çıkan sivilcelere gelince daha önceleride oluyordu ama 1-2 hafta sonra tamamiyle kayboluyorlardı.Ama şimdi durum öyle değil 2 ay olmasına rağmen geçmediler.
Bactrobandan sonrada daha fazlalaştılar lütfen yardım edin bu sivilceler yüzünden nerdeyse depresyona gireceğim.İşe resimler
http://www.resimleripaylas.com/files/3h9yw7pjmx5hvfgyya2t.jpg (http://www.resimleripaylas.com/)
- roaccutane düşünmek lazım artık...
Merhabalar,
Ben 22 yaşındayım. Son zamanlarda yüzümün çeşitli yerlerinde küçük küçük benler oluşuyor. Bunlar kabarık ben değil. Sadece küçük kahverengi lekeler şeklinde. Ama bunların oluşumunda bir şey dikkatimi çekti. Örneğin; yüzümde oluşan küçük sivilceler bir zaman sonra bene/lekeye dönüştüğünü fark ettim. Tıraş olduktan sonra da yine yüzümde yeni küçük kahverengi benler oluştuğunu fark ediyorum. Bu konuda ne yapabilirim acaba? Bunların bu şekilde oluşumu nedendir ve engellenebilir mi? Yoksa bu bir hastalık mıdır? Bunun tedavisi ve yeniden oluşumunu engellemek için neler yapabilirim? Teşekkürler...
qwertre
08-29-2008, 10:25 AM
Merhaba hocam sivilcenin bıraktığı kahverengi lekeler için lazer tedavisi uygulanıyo mu ??
turkceciii
09-04-2008, 03:59 PM
merhaba hocam,
ben yaklaşık olarak 10 ay gbi bir zaman roaccutane kullandım. Eskisi gibi sivilce sorunum olmasa da yüzümde izleri hala var. İzleri için ne yapmam gerekiyor?
enesemeral
09-08-2008, 12:23 AM
hocam bn 16 yşındayım gerçekten yüzümdeki sivilce ve siyah lekelerden bıktım ::: hocam bna tavsiyeniz nedir yardımınıza çoqq ihtiyacım war:))
mahmutgulx
09-08-2008, 07:10 PM
Merhaba ben 18 yaşında bi gencim sivilce derdi ile 2 senedir uğraşıorum roaccutane kullandım fakat 3 cü ayda dayanamadım bıraktım 7-8 ay boyunca sadece izler kaldı hiç sivilce çıkmadı 1 tane bile fakat şimdi yeniden başladı ve bu hali aldı tekrar başlamayı düşünüyorum size bi danışayım dedim
RESİM=http://img369.imageshack.us/my.php?image=grnt031kl5.jpg
septenber
09-08-2008, 07:49 PM
3 aya kadar dayanmışsınız ondan sonra niye bırakıyorsunuzki.yeniden başlayın ve dozu tam olarak alın bence. eğer yan etkiler çok rahatsız ediyorsa daha düşük doz kullanın daha uzun sürsün. doktorunuzla bunu ayarlarsınız zaten.
mahmutgulx
09-08-2008, 08:25 PM
Doktorlarda pek ilgili değilki biz sölemesek kan testi bile yapmıcaklardı ilk ay yapmışlardı 3 ay sonra yaptılar bidahakini her ay kan testi yapılması gerekmiyormu o ilacı kullanırken?
hacı_gasol
09-08-2008, 08:41 PM
Merhabalar,
Ben 22 yaşındayım. Son zamanlarda yüzümün çeşitli yerlerinde küçük küçük benler oluşuyor. Bunlar kabarık ben değil. Sadece küçük kahverengi lekeler şeklinde. Ama bunların oluşumunda bir şey dikkatimi çekti. Örneğin; yüzümde oluşan küçük sivilceler bir zaman sonra bene/lekeye dönüştüğünü fark ettim. Tıraş olduktan sonra da yine yüzümde yeni küçük kahverengi benler oluştuğunu fark ediyorum. Bu konuda ne yapabilirim acaba? Bunların bu şekilde oluşumu nedendir ve engellenebilir mi? Yoksa bu bir hastalık mıdır? Bunun tedavisi ve yeniden oluşumunu engellemek için neler yapabilirim? Teşekkürler...
gerçekten ya bende traş olmadan da oluşyolar anlımdda vs. vs. hatta bazıları geçiyo bu sorunun üzernde durursak cok mkble gecer ..
serdar
09-08-2008, 10:20 PM
merhaba hocam benımde cildimde ufak benler war bunlardan kurtulmak icin hangi kremi önerirsiniz bide kolumda 2-3 tane ben wardı onlarıda kestim alalh şükür bi aksilikle karşılaşmadım 2sene oluo bi sorun olurmu ilerde???benden nefret ediom cok sinirlerimi bozuolar uzaktan gozukmuolar ama aynaya bakınca cıldırıom yardımcı olursanız sewinirim saygılarla hocam şimdiden tşkler.
crazyboy
09-20-2008, 08:44 PM
merhaba hocam öncelikle bizlere yardım ettiğiniz için teşekkürler,ben 15 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır sivilcelerim var önceleri alnımda çıkıyordu,son 1.5 yıldır da yanaklarımda çıkıyor.Bu yıl şubat ayında roaccutane adlı ilaca başladım 7 ay bu ilacı kullandım.Toplam 5700 mg aldım.Kullanım klavuzunda 7000 mg alınması gerekir en az diyor.Eskisi kadar olmasa da sivilce çıkıyor yüzümde.İlacın kullanım klavuzunda ilaç bırakıldıktan 1 ay sonra yüz eski haline döner diyor.Acaba eksik doz mu aldım,bu ilacın yaşla alakası var mı, bir de şu anda 3-4 sivilce çıkması normal mi onu sormak istiyorum.Ayrıca sivilce lekeleri için de isotrexin kullanıyorum.
sevinch
09-26-2008, 02:07 PM
sayın hocam 23 yaşında bekar bir kızım.. yaklaşık 6 yıldır sivilce problemim var..önceleri ergenlik diye diye 20 yaşına geldim .geçmeyince bütün ilaç ve bitkisel yollara başvurdum. kocakarı tavsiyelerine bile uydum.. ve en sonun da bir cilt doktoruna gittim ve bana ROACCUTONE tedavisi uyguladı. 6 ay düzenli uyguladım doktorumun tavsiyelerine uyarak beslenmeme de dikkat ettim. ve ancak 6 ay kadar mükemmel bir cildim oldu ve şimdi sivilcelerim tekrarlıyor, yüzüm yağlanıyor.. delirecem ..o günlere tekrar mı dönüyorum ... ne yapmam lazım... beslenmeme de dikkat ediyorum .. peki sorun nee????? lütfen yardım edin.:(
sinanburak16
09-26-2008, 02:51 PM
zoretaninin yanında hangi ilacı kullanmalıyım sera vaselina birde terramisin var bende terramisin vurunca ışarı bile çıkamyrm sizce sera vasalina yı tek kullanmak yeterlimi
bilgengin84
09-27-2008, 10:58 AM
sivet tetradox isotrexin aknilox hepsini kullandım işe yaralrıgı benim yüzümde sıfır.sadece sivilceler için uzunvadede tetradox ve roaccutane.ama izler gitmiyor kremle filan peeling yaptırmak gerekiyor benim fikrim kesinlikle kimyasal hiç bir yan etkisde yok.hafif hafif cilt souyuluyor bebek gibi oluyor valla.güneşte yanınca deriniz oyulur ya aynen öyle.
medet
09-30-2008, 11:46 PM
iyi günler... ben 19 yaşındayım ve kısa bir süre belki 3 ay rouccotane kullandım.sonra doktorum tedaviyi kesti yani ulaşamadım bir kaç zaman çıkmadı ama gene çıkmaya başladı benm sizden 2 istirhamım olacak...
1. sivilcelerim arada bir çıkıyor bazen çok zaman sonra çıkıyor ama çıkıyor... bunu nasıl önleyebilirim?
2. bende eskilerden kalma sivilce izleri var bunlar göze batan yerlerde bunlardan nasıl kurtulabilirim?
Acil cevaP lütfen...Şimdiden teşekkürler
mbatuer
10-06-2008, 04:50 PM
hocam şimdi benim problemim şu 16 yaşındayım yaklaşık 3 senedir sivilcelerim var başta bilinçsiz bi şekilde baya bi kopardım tırnakladım daha sonra işin boyutunu anlayınca imex benzamicin kükürt sabunundan tutun avonun jellerine maskelere falan bi sürü kozmetik üürünü yada krem yada ilaç kullandım şimdi sadece kükürt sabunuyla yıkıyorum çk fazla sivilce yok yüzümde ama kıpkırmızı suratım sivilce gibi gözüküo ama hepsi leke dudaklarımın üstü yanaklarım afalan güneşde özellikle çok belli oluyor kıpkırmızı alnımda yok leke veya sivilce ama yüzümüde yanaklarımda şişkinlik kırmızılık falan var suratım yamuldu nerdeyse lütfen bi ilaç önerirmisiniz
JuaneS
10-06-2008, 05:31 PM
hocam şimdi benim problemim şu 16 yaşındayım yaklaşık 3 senedir sivilcelerim var başta bilinçsiz bi şekilde baya bi kopardım tırnakladım daha sonra işin boyutunu anlayınca imex benzamicin kükürt sabunundan tutun avonun jellerine maskelere falan bi sürü kozmetik üürünü yada krem yada ilaç kullandım şimdi sadece kükürt sabunuyla yıkıyorum çk fazla sivilce yok yüzümde ama kıpkırmızı suratım sivilce gibi gözüküo ama hepsi leke dudaklarımın üstü yanaklarım afalan güneşde özellikle çok belli oluyor kıpkırmızı alnımda yok leke veya sivilce ama yüzümüde yanaklarımda şişkinlik kırmızılık falan var suratım yamuldu nerdeyse lütfen bi ilaç önerirmisiniz
bu kadar sorun varsa kimyasal peeling öneririm Tca olanından .. günlük yaşamanıda engellemez ..
JuaneS
10-06-2008, 05:32 PM
iyi günler... ben 19 yaşındayım ve kısa bir süre belki 3 ay rouccotane kullandım.sonra doktorum tedaviyi kesti yani ulaşamadım bir kaç zaman çıkmadı ama gene çıkmaya başladı benm sizden 2 istirhamım olacak...
1. sivilcelerim arada bir çıkıyor bazen çok zaman sonra çıkıyor ama çıkıyor... bunu nasıl önleyebilirim?
2. bende eskilerden kalma sivilce izleri var bunlar göze batan yerlerde bunlardan nasıl kurtulabilirim?
Acil cevaP lütfen...Şimdiden teşekkürler
Tretin Krem veya acnelyse krem kullanın izler için . izlere sürün yatmadan önce .
roaccutane kullanırken neden 3 ay sonra kesmişki . 3 ay kullanmışsn ne güzel 3 ay kalmış .:o
Roaccutane de doz u tamamlaması gerekiyor yoksa işe yaramaz ..
mbatuer
10-06-2008, 05:39 PM
bu kadar sorun varsa kimyasal peeling öneririm Tca olanından .. günlük yaşamanıda engellemez ..
hocam güzel diosunuz da pahalı biraz galiba dediğiniz şey :S
JuaneS
10-06-2008, 05:41 PM
hocam güzel diosunuz da pahalı biraz galiba dediğiniz şey :S
15 günde 1 50 ytl vericeksin. ayda 100 ytl . Cildinin Bebek Gbi Olmasını İster misin ? O Zaman Ödersin..
Kremlerle,İlaçlarla 1 seneni Alır yok antibiyotiktir , soyucudur .. :o
mbatuer
10-06-2008, 05:47 PM
nerden alabiliriz hocam bu dediğiniz şeyden?
JuaneS
10-06-2008, 05:56 PM
nerden alabiliriz hocam bu dediğiniz şeyden?
bunları hastanelerde , medicallerde yapıyorlar . 15 günde 1 yaptırmak istiyorum dersen yaparlar . veya internettede satıyolar %15 tca peeling 70 ytl ..
erzinoglu
10-23-2008, 05:16 PM
hocam saygılar bende 15 yaşındayım sivilceler çok az çıkıyor ama genellikle izleri çok kalıyo bunlar mor ve siyah renkteler dolu bunun bir ilacı varmı
klasikci
10-26-2008, 02:28 PM
merhabalar hocam benim basım sivılce lekelerıyle belada 6 ay öncesıne kadar bebek gıbı cıldım vardı herkes cok begenırdı fkt 6 aydır yanagımda cıkan sıvılcelr tamaman leke olarak kaldı cıldıyecıye sac dokulmem ıcın gıttım fkt bendekı sıvılcelerı gorunce anilox ve differın verdı duzgun kullanmama ragmen degısen bısey yok kendımı eve hapsettım cunku kendıme olan guvenım kayboldu yardım edersenız cok sevınırım
ezgi88
12-13-2008, 10:23 PM
merhaba.benim az sivilcem çıkmasına ragmen lekeri kalıyor.gecen sene yaklasık 9 ay boyunca tedavi gördüm sonunda yaz tatilinde günesin etkisiylede hic lekem kalmadı yaz tatilinden sonra tekrardan sivilceler sonucu lekeler ortaya cıktı.rengi kırmızımsı.ne ilaç kullanmamı tavsiye edersiniz tesekkür ederim.
esrak
12-23-2008, 11:53 AM
Mrb Bende Bişi Sormak Istiyorum Bnm Suratımda Sivilcenin Lekerli Ve Soydugumdan Dolayı Lekesi Kalıyo Geçmiyo Napabiliriz ö.m Atabilirim Resminde Görebilirsiniz Sorunları
esra NİŞLİ
12-26-2008, 01:37 PM
merhaba hocam ben zoretanin 10 mg günde iki kez alıyorum ilaca yeni başladım fakat eczaneden aldım herhangi bi tahlil yaptırmadım sizce sakıncalımıdır
asker123
01-01-2009, 08:50 PM
hocam ben zoretanin kullandım 6 ay sivilcelerden eser kalmadı çukurlarda yog ama kırmızı izler var yüzümde ve ben aynaya bakıp lekerleri görünce deli oluyorum doktor bana hapı bırakınca lekeler geçer dedi ama bırakalı 1 ay oldu hala bi düzelme yog hocam bunlar geçer mi ya yada ne kullanmam gerekir yardımlarınızı bekliorum...
mine çay
01-20-2009, 05:01 PM
hocam benim yüzümde hiç sivilce olmazdı 24 yaşındayım ve yüzümde aşırı sivilceler var en kötüsüde bunların bıraktığı lekeler çok kötü izler bırakıyor ne yapabilirim bu lekeleri nasıl geçirebilirim lütfen yardımcı olurmusunz şimdiden teşekkür ederim.
hocam merhaba ben yeni üyelerdenim hocam benim burnumda küçük ama rahatsız edici bi sivilce lekesi var kızarıklık şeklinde biraz dokununca hemen kızarıo ne yapmam gerek
seni.ha
05-09-2009, 12:08 PM
her akşam tretin krem kullanabilirsin....biyolojik olarak iyi bir cilt temizliği sağlar. izlerin giderilmesinde oldukça faydalı bir molekül...
Hocam,
Tüm arkadasların sorunlarını, yazılarını, onerilerini ve sizin onlara onerdiğiniz ılacları okuyup bana uygun olanları(roaccutane,tretin) not edip cilt doktoruna gittim. Bu yasıma kadar(22) sivilce gormedim. İki senedır ara ara, cok nadiren 2-3tane yanyana cıkıyor ama suan kı sıvılce ızlerını 3aydır yanaklarımda tasıyorum.zamanla izler yok olur dedim ama silikleşme dahi olmadı hala belli oluyor.
Yogun bir sivilce prblmm yok ama bir sivilce çıktığında 3 gun yuzumde kırmızı ve şişko şişko duruyor. Sönsün diye İsotrexin, imex, aknefug bp 5 sürsem de işe yaramıyor. Sönünce de yerinde iz bırakıyor
Şimdi iz ne renk derseniz ben ayırt edemiyorum, kahve mi kırmızı mı ama doktora not ettiğim ilac isimlerini (roaccutane,tretin) gosterdim. roaccutane hap dedi.Ben hap kullanmak istemiyorum. Tretini kullanabilirsin ama kendi imkanlarınla alabilirsin devlet karsılamıyor dedi. Eğer ki derdimin yani izlerin çaresi olacaksa hiç sorun değil,bosuna bilmeden almak istemedim fikrinizi öğrenebilir miyim doktor bey? Ben bu ilacı alayım mı?Ev, işe yaramayan kullanmadıgım ilaclarla dolduuu Öyle delik deşik çoooook lekeli bir suratım olmasa da sonucta kurtulmak ıstedigim kafama taktıgım lekeli bir cıltten söz ediyorum. Benim derdim lekeler ama doktor yuzumdekı koca pembe sıvılceme odaklandı herhalde, ben mi iyi anlatamadım bilmiyorum bana sivilce ilacı yazdı. Sivilce uzerıne surulen benzamycini yazdı. Benim derdim arada bir tek tük cıkan sivilceler değil yanaklarımda ki eski izler. Ve doktor yazdıgı halde ben daha sonra vazgecerek almadım bu benzamycini. İzleri gecirmeyecekse ne gerek var dedim.
1)Yanlıs mı yaptım sizce almayarak doktor bey. Anlayamadım ki.
2)Bir de ben isotrexinin ne işe yaradıgını,nereye surulmesı gerektıgını anlayamadım?Evde ıkı tane kullanılmayan isotrexin var.
3).(acaba acnefug bp 5 yetersiz mi kalıyor bp 10 kullansam sivilceleri kurutmak icin daha mı iyi olur?Cunku onceden cok ıyı gelırdı aknefug ama o zmn 5ine 10una dikkat etmemiştim.Hangisini kullandıgımı bılmıyorum da iki dk ıcınde sonerdı.Sımdı beş gundur kullanıyorum mınık bır sıvılceye etkısı olmuyor bir türlü,aşağıdaki resimde onu da goreceksiniz zaten.)
4)Tretin alayım mı? Öneriyor musunuz bnm için?..Çabuk kızaran-hassas,karma bir cilt yapım var.Tretin'in soyucu etkisi oldugu icin yazın kullanılması sakıncalı olur mu?
lekeleri resimledim: http://img24.imageshack.us/gal.php?g=grnt030t.jpg
terasure
05-11-2009, 11:18 AM
Hocam merhaba,
ben 29 yaşındayım, liseden beri sivilce ve lekelerle uğraşmaktayım, en büyük sorunum koyu lekelerden kurtulmak bununla ilgili dermatologun yazdığı tretinin kullandım (ekstra bir şey yazmadı) fakat sonuç alamadım hiç soyulma yada farklı bir etki yapmadı, aşağıdaki resimde yüzümün durumunu görebilirsiniz. Sağlıcakla
http://img21.imageshack.us/img21/4008/resim008zsd.th.jpg
fadil2008
06-21-2009, 10:48 PM
merhabalar ben 18 yaşındayım 15 yaşından beri bu sivilce problemini yaşiyorum forumların çoğunu okudum ve bendeki sorunun hangisi olduğunu pek anlayamadım http://img196.imageshack.us/img196/2484/dsc02456x.jpg burda resmim var yardımcı olabilirseniz sevinirim . İYİ GÜNLER....
uguraktay
01-30-2010, 07:40 PM
habibullah hocam bnde hakkurinin resmindeki gibi izlere sahibim alnımdakı ızler kesınlıkle aynı ama yanaklarımdakı braz daha belırgın bazı yerler ıcı kırmızı ıltıhab doluu bnde tretin ve ısotrexsinmı kullanmalıyım yoksa tretın ve acnelyse mı?? ve bunları nasıl kullanıcagımm tarıf edersenız sewınırım
nefes
02-28-2010, 09:51 PM
merhabalar doktorum ben 3 ay önce yüzümde özellikle yanak bölgemde tektük, büyük alnımda ve çenemde sivilceler çıkıyordu.aşırı yağlanma oluyordu yüzümde ve bi kaç sivilce izleri vardı taki roaccutane kullanana kadar bu ilaçı kullandığım sürece gözlerimde görme bozukluğu ve psikoljik bunalım yaşadım yüzümü öle aşırı sivilcelendirdi günde 15 sivilce birden ve kırmızımsı mora yakın sivilce izleri beni mahfetti.
2 ay sonra doktor roaccutane kesmemi yüzümdeki iltapların geçmesi içinde
azax 500 gr ilaç verdi 1 ay kullandım.1ay sonra tekrar doktora gittim roaccutane tekrar kullanmamı istedi ben kabül etmeyince( görmede bulanıklık yaşadım)
bactrim forte
clindoxyl jel
eryacne %4 jel
differin
verdi yüzümün fotolarını yollamak istiyorum size. şimdiden çok teşekkür ederim.
nefes
03-01-2010, 09:20 AM
hocam,
yukarda saydığım 4 tane ilaçın yüzümde ne gibi etkisi olacak?, yüzümde yarım bırakılan roaccutane tedavisininden kalma o kadar çok lekeler varki yolda gören su çiçeği geçirdiğimi düşünüyor.yüzüme fondeten sürmeden asla dışarı çıkamıyorum,dışarı çıkmayı bırakın camdan bille bakamıyorum çok zor durumdayım yüzüm öle bi sıkıntı veriyorki ailem bile bu duruma üzülüyor,ilaçların faydasını 2 ayda görmezsem KOLSUZ AGOP a görünecem.keşke fotolarını ekleye bilseydim beni çok daha iyi anlardınız,acil desteğiniz bekliyorum.tekrar yazıyorum ilaçları:
bactrim forte günde 2tane içiyorum
clindoxyl jel bu ilaçı sivilcenin üzerine sür 3 saat sonra yıkıyorum
eryacne sabahları
differin 2gün aralıklarla akşamla kullanıyorum
sizin görüşünüz bu ilaçların yüzümde ne gibi etkisi olur?soyulma gibi etkisi olurmu?(3.gün oldu kullanalı) daha etkilisini verse iyileşme süreci hızlanmazmı?tşk.
denizz_35
04-23-2010, 09:19 PM
hocam bn 16 yaşındayım ve alnımda kırmızı,kahverengi lekeler ve kahverengi çoğunlukta olmak üzere nokta nokta izler war bnlar kendiliğnden geçermi yoksa tedavi şart mı
ephram
04-27-2010, 02:33 PM
mrblar hocam benim yüzümde sivilcelerden kalma kırmızı lekeler var ben 5 ay kadar roaccutane kullandım ama bu kırmızılıklar gecmedi roaccutane yanında değişik isimlerde bolca kremde kullandım
aslısevıl
05-28-2010, 12:29 AM
Merhaba hocam. bnm sorunum sivilce lekelerim.. Sadece alın bölgemde olan sivilce lekelerim için expigment ve acnelyse kullandm ama alnımda kabarıklık oluştu ve rengi dahada koyulaştı. Dahada kötü oldu bunun için ne yapmalıyım?? çok kötü bir durumdaym...
ascetic1991
05-28-2010, 01:21 PM
hocam ben de de akneler vatr gecmıyor hiç özellıkleri sakallarım cıkınca ayrıca sakkallar ters cıkıyor ne yapacam,
burak3232
08-11-2010, 03:26 AM
Mrb Hocam...Benim başım ergenlik sivilceleri ile dertte ve çok iz bırakıyor...Ne yapmamı önerirsiniz ?
bubububu
09-28-2010, 02:36 AM
Hocam Merhaba,
Ben sınavlara hazırlanırken yüzümde çıkan ufak tefek sivilcelerle stresten ısrarla oynadım ve izi kaldı birçoğunun. Tretin kullanırsam olumlu sonuç alır mıyım? Teşekkürler
MADAGASTAR
09-28-2010, 04:57 PM
MERABA HOCAM YENİ ÜYEYİM.benim sorum yüzümdeki gözenekler oldukca acık ve bu soruna kesin bi çözüm için ne önerirsiniz.
roucctane kullanmıstım 6 ay kadar ama bu ilaç ben hariç herkeste cok güzel sonuclar sağlamıştı. bende hale pürüzlü cild var. yardım edin bana da tretin çözüm olurmu.
dmmla
10-11-2010, 04:14 AM
Kırmızı Lekelerse Sorun Tretin Tek bşına yeteR..
Kahverengi Lekelerse sorun Expigment,Acnelyse ve Locoid ..
Genel leke tedavisi yukarıdaki gbi ..
Kullanım Şekilleri ise şöyLe;
Kırmızı lekelrde yatmadan önce izlerin üzerine az mktarda tretin sürün .
Kahverengi Lekelrse sorun Yatmadan 1 saat önce yüzünüzü yıkayın acnelyse izlerin üzerine az miktarda 1 saat sonrada izlerin üzerine yüzünüzü yıkamadan expigment sürün ve yatın . sabah genelde kırmızılık olur bu etki ettiğine işarettir locoid sürersiniz.. kırmızılaşrısa izler sorun etmeyin 1 ay gbi bi sürede izlersiz günler sizi bekliyor :) saygıLarımLa ..
ikisi karışık hem kırmızı hem kahverengi var napmalıyım locoid için cilde zarar veriyor denilmiş daha kötü olurmuki:confused:
Habibullah
10-12-2010, 01:38 PM
Hocam Merhaba,
Ben sınavlara hazırlanırken yüzümde çıkan ufak tefek sivilcelerle stresten ısrarla oynadım ve izi kaldı birçoğunun. Tretin kullanırsam olumlu sonuç alır mıyım? Teşekkürler
- renk şeklinde iz için faydası sınırlı olur.
Habibullah
10-12-2010, 01:38 PM
MERABA HOCAM YENİ ÜYEYİM.benim sorum yüzümdeki gözenekler oldukca acık ve bu soruna kesin bi çözüm için ne önerirsiniz.
roucctane kullanmıstım 6 ay kadar ama bu ilaç ben hariç herkeste cok güzel sonuclar sağlamıştı. bende hale pürüzlü cild var. yardım edin bana da tretin çözüm olurmu.
- tretin iyi bir seçenek ama net bir yorum için durumu görmek lazım.
papatyax
10-28-2010, 10:21 PM
merhaba hocam 7 yıldan beri çenemde küçük küçük kaşınarak sivilceler çıkıyordu doktora gittiğimde clindoxyl kullanmamı önerdi fakat ben sivilcelerden çok bıraktığı izlerden rahatsız oluyorum çenemde eski sivilcelerden kalma birsürü kırmızı noktalar var sizce ne yapmalıyım? tretin kremi önerirmisiniz?hem clindoxyl hemde tretini kullansam bi sakıncası olurmu?kafam çok karışık hocam cevap bekliyorum lütfen yardım edin!
dilayla
07-25-2011, 02:59 PM
hocam yüzümdeki kahverengi ve kırmızı sivilce lekeleri için on gün önce cildiyeye gittim 45 günlük tedavi için sabah akşam sivex losyon, akşamları dönüşümlü olarak isotrexin ve tretin kullanıyorum lekeler kötü olmasın diye ev içinde de güneş kremi kullanıyorum. on gün oldu ama cildimde hiç değişme soyulma fln olmadı aksine sivilceler arttı diyebilirim sizce bu normal mi ilaçlar ne kadar süre sonra etki eder.. psikolojim bozuluyor artık aynaya bakınca:( ;(
cameron
11-15-2011, 11:49 PM
Ben 19 yaşındayım.uzun bi süre roaccutane kullandım,kullanırken cildim çok güzeldi ama bırakınca tekrar sivilcelerim başladı daha fazla da kullanmak istemiyorum.şu an clindoxyl kullanıyorum.kırmızı lekeler için de tretin kullansam ikisini aynı anda kullanmamın zararı olur mu?
Habibullah
11-20-2011, 09:53 PM
merhaba hocam 7 yıldan beri çenemde küçük küçük kaşınarak sivilceler çıkıyordu doktora gittiğimde clindoxyl kullanmamı önerdi fakat ben sivilcelerden çok bıraktığı izlerden rahatsız oluyorum çenemde eski sivilcelerden kalma birsürü kırmızı noktalar var sizce ne yapmalıyım? tretin kremi önerirmisiniz?hem clindoxyl hemde tretini kullansam bi sakıncası olurmu?kafam çok karışık hocam cevap bekliyorum lütfen yardım edin!
* 2 ilaç da iyi ilaçlar ama öneri için durumu benim de görmem lazım.
Habibullah
11-20-2011, 09:54 PM
hocam yüzümdeki kahverengi ve kırmızı sivilce lekeleri için on gün önce cildiyeye gittim 45 günlük tedavi için sabah akşam sivex losyon, akşamları dönüşümlü olarak isotrexin ve tretin kullanıyorum lekeler kötü olmasın diye ev içinde de güneş kremi kullanıyorum. on gün oldu ama cildimde hiç değişme soyulma fln olmadı aksine sivilceler arttı diyebilirim sizce bu normal mi ilaçlar ne kadar süre sonra etki eder.. psikolojim bozuluyor artık aynaya bakınca:( ;(
-on gün değerlendirme yapmak için yeterli değil.....tedaviye devam edin...süre bitince hekiminiz görsün sizi..
Habibullah
11-20-2011, 09:55 PM
Ben 19 yaşındayım.uzun bi süre roaccutane kullandım,kullanırken cildim çok güzeldi ama bırakınca tekrar sivilcelerim başladı daha fazla da kullanmak istemiyorum.şu an clindoxyl kullanıyorum.kırmızı lekeler için de tretin kullansam ikisini aynı anda kullanmamın zararı olur mu?
*dikkatlice kullanılır...çok miktarda kullanılmadıkça zararı olmaz.
RAMAZAN83
11-24-2011, 04:09 PM
hocam merhaba benim cildim aşırı derecede yaglı traş oldugumda aşırı derecede tahriş oluyor bende saglıkcıyım bi kaç doktora gösterdim (cildiye) ama bu yaglanmanın çözümü yok dedi ilaç versemde bittiginde yine eskisi gibi olucak ve yüzümde güneşe çıkmadıgım halde cildiye doktorunun deyişi ile güneş lekesi var dedi ama ben mesai saatleri içinde yani sabah 8 akşam 18 e kadar hastane içindeyim güneşi görmüyorum bile bu sıkıntılarımdan nasıl kurtulabilirim yüzümdeki aşırı yaglanmadan ve güneş yanıgı lekelerinden lütfen cevap yazın ...
bıktım sivilcelerden
11-25-2011, 11:44 PM
merhaba hocam,benim yüzümde az miktarda sivilce izi ve yanaklarımda cok hafif delikler var. azitro kullandm . ama suan bıraktm cok az sivilce cıkısı oluyor hala .doktorum tretin krem ve aknilox verdi.tretinde biraz tereddüt yasıyorum cildim kötü olur diye.sizce hala hap kullanmaya devam etmelimiyim yoksa bu kremler izlere ve sivilcelerime iyi gelirmi?
bıktım sivilcelerden
11-25-2011, 11:47 PM
ama sırtmdada cok sivilce izi var hepsiyle basa cıkamıyorum en azından yüzümdekiler gitsin ne yapmmalıyım:(
Habibullah
11-28-2011, 08:03 PM
hocam merhaba benim cildim aşırı derecede yaglı traş oldugumda aşırı derecede tahriş oluyor bende saglıkcıyım bi kaç doktora gösterdim (cildiye) ama bu yaglanmanın çözümü yok dedi ilaç versemde bittiginde yine eskisi gibi olucak ve yüzümde güneşe çıkmadıgım halde cildiye doktorunun deyişi ile güneş lekesi var dedi ama ben mesai saatleri içinde yani sabah 8 akşam 18 e kadar hastane içindeyim güneşi görmüyorum bile bu sıkıntılarımdan nasıl kurtulabilirim yüzümdeki aşırı yaglanmadan ve güneş yanıgı lekelerinden lütfen cevap yazın ...
** nasolsa ilaç bittiğinde tekrarlıyacak diye ilaç vermemek olmaz....o zaman dişlerimizi de fırçalamayalım banyo da yapmayalım saçları da yıkamayalım olur....konforlu bir yaşam için bazı şeylere zahmet edeceğiz...
* yağlanma sorunu genellikle yaş ilerledikçe azalır bu dönemde yağlanma azaltan formüller kullanabiliriz....asit salisilik resorsin içeren ürünler yararlı olur örneğin.
Habibullah
11-28-2011, 08:04 PM
merhaba hocam,benim yüzümde az miktarda sivilce izi ve yanaklarımda cok hafif delikler var. azitro kullandm . ama suan bıraktm cok az sivilce cıkısı oluyor hala .doktorum tretin krem ve aknilox verdi.tretinde biraz tereddüt yasıyorum cildim kötü olur diye.sizce hala hap kullanmaya devam etmelimiyim yoksa bu kremler izlere ve sivilcelerime iyi gelirmi?
*** çeşitli sivilce ilaçları var....bu ilaçlar sivilcelerin görünümüne göre seçilir...bu tarifle benim özgün bir isim vermem imkansız..
ıan somer
12-06-2011, 07:22 PM
meraba.ben 15 yaşındayım. bundan 1 sen önce falan ergenlik sivilcelerim vardı ben takıntılı bir insan olduğum için çok kafama takardım doktora gittim acnefug bp10 verdi kullanmaya basladım cildimi soymuştu ve tüm sivilcelerim geçmişti çok memnundum. fakat yaz tatilinde başka bir yere gittim aynı ilacı aynı dozda kullanmama rağmen cildimde sivilceler çıkmaya başladı ama öyle irinli sivilceler değil küçük ufak sivilcelerdi fakat ben onlarla çok uğraşıyodum hava değişimindendir eve geri dönünce düzelir dedim ama düzelmedi ve sivilcelerimle uğraştığım için daha çok iz kaldı cildim yağlı olduğu içinde sivilcelerim arttı ve artık acnefugta bir işe yaramıyor sizce doktora gitmeli miyim ya da bana ilaç önerebilir misiniz? (cildimde alın ve burun bölgem yağlı ve sivilceler alnımda ve çenemde var çok büyük ve iltihaplı değiller ama cildimde sivilceden çok leke var) yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim
dicleinci
12-07-2011, 12:01 AM
hocam merhaba,30 yaşındayım ve hala yüzümde sivilce çıkıyor deri altında büyüyor daha sonra çıkıyor ve ya oynadığım için yada kendisi leke bırakıyor,daha önce roaccutane hap kullandım tedavi yarım kaldı hekimim ayrıldığı için daha sonra gittiğim doktorum durumun bu ilacı verecek kadar ağır olmadığını ve gerek duymadığını belirtti,bunun yerine hekimim bana tretin krem ve clindoxyl jel krem verdi birgün birini diğer gün diğerini şeklinde kullanıyorum ancak sorun şuki daha öncede sivilceli olan cildim birden bire daha çok sivilcelenmeye başladı yaklaşık bir aydır bu ilaçları kullanıyorum bunun sebebi nedir,ayrıca aşşağıdaki tarifi sizinde sitenizden görmüştüm bu ürünlerle kullanma şansım varmı? alkol/aseton karışımının toplamımı 125 gr olmalıdır? bu karışımı eczacılar hazırlayabiliyormu?bana yardım ederseniz çok sevinirim. teşekkürler iyi çalışmalar.
Resorchine 8gr
Alkol/Aseton(aâ)125gr
Eau de rose 100 gr (u.s.ext)
Doğan
12-07-2011, 01:24 PM
hocam merhaba ben 17 yaşındayım yüzümde çene kısmına yakın olan bölümde sivilceler vardı halada biraz var birleşik ve irili ufaklıydılar ufak olanları daha fazla avondan yüz temizleyici mavi renkli clear die bi temizleyci aldım biraz fayda etti fakat bu sefer de kırmızı ve kahverengimsi lekeler kaldı. bana ne yapmamı önerirsiniz saygılar teşekkürler.
vBulletin v3.7.2, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.