PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SAÇ

ışılerkan
03-12-2007, 12:27 PM
Öncelikle 14 Mart Tıp Bayramınızı şimdiden kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum. 36 yaşında bir bayanım 12 yaşında başlamış ve yıllarla birlikte devam etmiş bir saç dökülmesi problemim oldu. Birçok kan tahlilleri, hormon testleri vs. sonucunda androjenik alopesi tanısı kondu. Bu sene 4 aydır priorin tablet ve günde birkez akşamları olmak üzere rogain % 2minoxidil kullanıyorum ve pirdolin şampuan ile saçlarımı yıkıyorum. Seyrelme başımın tepe ve ön kısmında mevcut. 4 aylık Rogain kullanımı sonucunda çok ince tüyler çıktı fakat çok kuvvetsiz ve dökülmeye çok müsaitler. Bu çıkan saçları kuvvetlendirmek için ne öneririsiniz.Bir diğer sorum ise, rogaini saçlarım nemliyken kullanabilir miyim?
Ve ayrıca; revir.com da revivogen hakkındaki görüşlerinizi de okumuştum. Benim için de önerebilirmisiniz? Piyasada revigen isimli başka bir losyon da mevcut bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Saygılar, iyi çalışmalar.

Habibullah
03-12-2007, 11:31 PM
iyi dileklerinize gönülden teşekkürler.
aldığınız androjenik alopesi teşhisine göre ilaçlar yetersiz geldi bana.
-bir kere içinde bulunduğunuz ciddi syrelmeyi göz önünde tutarsak %5lik rogaine i kullanın derim. ve günde 2 kez olsun.
- rogaine in etkinliğini artırmak için her zaman yazageldiğim gibi retinoik asit ve steroid içeren krem ya da lsoyonu kombine kullanmalısnız. örneğin içine 1 cc retinoik asit katılmış betnovate losyonu her akşam bir kere sürersiniz. acnelyse krem ile etnovate kremi karıştırıp kullansanız da olur. ya da akşam acneyse krem sabah betnovate losyon sürerseniz de olur.
-ağızdan hergün yarım tb. proscar . syrelmesi ciddi olan hanımlarda kullanılmalı. bu ilacı kullanırken kesinlikle hamile kalınmaz.
-düzenli sürekli yeşil çay için.
-priorinin hiç bir faydası olmaz. illa ek bir besin alayım diyorsanız revigen tablet uygun olur .
- revivogeni sona saklayın. tarif ettiğim gibi kullanıp birkaç ay içinde kayda değer bir cevap alınmazsa ek olarak bu losyonu da kullanırsınız....

kaçak
04-20-2009, 10:01 AM
habibullah hoca bayana yarım tablet proscar önermiş. proscarın ne gibi bir etkisi var şu kullandığınız finasterid le aynı şeymi bu da. saçlarımda aşırı seyrelme yok ama güçlendirmek için kullansam olur mu?